FoodtureLab giver nye muligheder til fødevarevirksomheder
Teknologisk Institut genåbner fødevarelaboratorium med bl.a. nye 3D printere til fødevarer. Det forkorter udviklingstiden og træfsikkerheden for nye fødevarekoncepter.

Udviklingskøkkenet FoodtureLab, som tidligere befandt sig i Agro Food Park, er nu genopstået i nye rammer på Teknologisk Institut på Kongsvang Allé i Aarhus. Dermed er FoodtureLab koblet direkte på en bred vifte af Instituttets fødevareanalyselaboratorier, specialister og sensoriklaboratorium. Det forkorter udviklingstiden og træfsikkerheden for nye fødevarekoncepter.
FoodtureLab er et udviklingskøkken til innovation, udvikling og optimering af fødevarer. Her findes alt fra industriovne, induktionskogeplader samt specialudstyr som miksere, vakuumpakker, og 3D fødevareprintere. Endelig er der masser af bordplads til at udføre eksperimenter.
FoodtureLab som en helhedsløsning
I samspil med Teknologisk Instituts specialister benyttes FoodtureLab af virksomheder til udviklingen af fremtidens fødevarer men vil også danne rammen for afholdelse af kurser, møder og seminarer.
Faglig leder på Teknologisk Institut, Eva-Marie Lange, koordinerer aktiviteterne i FoodtureLab. Hun forklarer her, hvilke behov FoodtureLab opfylder hos virksomhederne:
- FoodtureLab er en helhedsløsning, hvor vi hjælper virksomheder med at overkomme teknologiske barrierer i forbindelse med udvikling og troubleshooting. Det kan også være manglende tid i virksomhederne, hvor de beder os tage over for at komme i mål, fortæller hun.
Derudover sættes en lang række kompetencer og analyser i spil som en del af udviklingsarbejdet:
- Vi rådgiver om fødevaresikkerheden i forbindelse med de nye koncepter og kan løbende teste, om resultaterne lever op til forventningen til udseende, tekstur, smag, holdbarhed osv. via de tilstødende analyselaboratorier, forklarer Eva-Marie Lange.
Fra rest til velsmagende snacks
Èn af de første opgaver, der er løst i det nye FoodtureLab, er udviklingen af innovative fiskeskindssnacks. Fiskeskind er i dag et biprodukt fra fiskeindustrien, men i dette projekt udvikles fiskeskindschips som en ny type snack i FoodtureLab.
Seniorkonsulent Karin Loft Eybye fra Teknologisk Institut er koordinator på projektet:
- Vi har i FoodtureLab kunne eksperimentere med teksturen, udseendet og smagen af fiskeskindschips. Dermed har vi fået et knasende og velsmagende resultat. Det er et nyt produkt for danske virksomheder, så det er spændende at bidrage til realiseringen af det forretningsmæssige potentiale, forklarer Karin Loft Eybye.
Prototyperne på fiskeskindschips fra FoodtureLab skal nu evalueres i samarbejde med den pågældende virksomhed.
Det første arrangement i FoodtureLab bliver et netværksarrangement i samarbejde med Future Food Innovation den 6. marts 2019. Her vil der blive sat fokus på netværk og samarbejde om produktudvikling.
Nøgleord
Kontakter
Faglig leder Eva-Marie Lange, Teknologisk Institut, mobil: 7220 1714, mail: eml@teknologisk.dk
Billeder
Links
Information om Teknologisk Institut
Teknologisk Institut har siden 1906 arbejdet for at forbedre erhvervslivets konkurrenceevne, samfundets velstand og menneskers liv. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, life science, materialer, byggeri og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S, Teknologisk Institut AB Sverige og DTI Spain.
Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen på pressetelefon 7220 1066 – eller kommunikation@teknologisk.dk
Fotos i dette nyhedsrum: ©Teknologisk Institut. Brug af fotos tilladt ved konkret omtale af Teknologisk Institut og med kreditering. I tvivlstilfælde kontakt venligst Kommunikationsafdelingen.
Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
Nye vejledninger skal rådgive om altaner7.2.2019 08:00:00 | Pressemeddelelse
Teknologisk Institut har netop udgivet to vejledninger, som skal hjælpe boligejere og lejere med tekniske og sikkerhedsmæssige vurderinger af altaner.
Robotskeletter giver ekstra kræfter i produktionen5.2.2019 08:00:00 | Pressemeddelelse
Teknologisk Institut skal i samarbejde med tyske Fraunhofer IPA undersøge potentialet for exoskeletter i en række danske produktionsvirksomheder. Exoskeletter kan øge produktiviteten og skåne medarbejderne.
Sensorer kan hjælpe landmanden til at begrænse sprøjtning med pesticider1.2.2019 11:37:14 | Pressemeddelelse
Test foretaget af Teknologisk Institut viser, at sensorer i markerne kan hjælpe landmanden med at reducere forbruget af pesticider.
3D-print spillede væsentlig rolle i dansk succes ved kokke-VM31.1.2019 07:00:00 | Pressemeddelelse
Ved det netop overståede kokke-VM i Lyon, Bocuse d’Or, endte den danske stjernekok Kenneth Toft-Hansen på en førsteplads. En af hemmelighederne bag hans succes var unikke 3D-printede forme, som han brugte til at skabe sit helt eget gastronomiske udtryk.
Nu skal den mindste mikroplast kunne fjernes fra spildevandet29.1.2019 08:00:00 | Pressemeddelelse
Teknologisk Institut går sammen med tre forsyningsselskaber og en teknologileverandør for at udvikle teknologi til fjernelse af de mindste fraktioner af mikroplast og mikrogummi i renset spildevand.
Bedre miljø med genbrug af asfalt25.1.2019 11:52:54 | Pressemeddelelse
En stor del af asfalten på danske veje kan genbruges, og det styrker miljøet uden yderligere omkostninger, viser projektet ”Cirkulær Asfaltproduktion i Danmark”.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum