Teknologisk Institut

FoodtureLab giver nye muligheder til fødevarevirksomheder

Del

Teknologisk Institut genåbner fødevarelaboratorium med bl.a. nye 3D printere til fødevarer. Det forkorter udviklingstiden og træfsikkerheden for nye fødevarekoncepter.

Udviklingskøkkenet FoodtureLab, som tidligere befandt sig i Agro Food Park, er nu genopstået i nye rammer på Teknologisk Institut på Kongsvang Allé i Aarhus. Dermed er FoodtureLab koblet direkte på en bred vifte af Instituttets fødevareanalyselaboratorier, specialister og sensoriklaboratorium. Det forkorter udviklingstiden og træfsikkerheden for nye fødevarekoncepter.

FoodtureLab er et udviklingskøkken til innovation, udvikling og optimering af fødevarer. Her findes alt fra industriovne, induktionskogeplader samt specialudstyr som miksere, vakuumpakker, og 3D fødevareprintere. Endelig er der masser af bordplads til at udføre eksperimenter. 

FoodtureLab som en helhedsløsning
I samspil med Teknologisk Instituts specialister benyttes FoodtureLab af virksomheder til udviklingen af fremtidens fødevarer men vil også danne rammen for afholdelse af kurser, møder og seminarer.

Faglig leder på Teknologisk Institut, Eva-Marie Lange, koordinerer aktiviteterne i FoodtureLab. Hun forklarer her, hvilke behov FoodtureLab opfylder hos virksomhederne:

- FoodtureLab er en helhedsløsning, hvor vi hjælper virksomheder med at overkomme teknologiske barrierer i forbindelse med udvikling og troubleshooting. Det kan også være manglende tid i virksomhederne, hvor de beder os tage over for at komme i mål, fortæller hun.

Derudover sættes en lang række kompetencer og analyser i spil som en del af udviklingsarbejdet:

- Vi rådgiver om fødevaresikkerheden i forbindelse med de nye koncepter og kan løbende teste, om resultaterne lever op til forventningen til udseende, tekstur, smag, holdbarhed osv. via de tilstødende analyselaboratorier, forklarer Eva-Marie Lange.

Fra rest til velsmagende snacks
Èn af de første opgaver, der er løst i det nye FoodtureLab, er udviklingen af innovative fiskeskindssnacks. Fiskeskind er i dag et biprodukt fra fiskeindustrien, men i dette projekt udvikles fiskeskindschips som en ny type snack i FoodtureLab.

Seniorkonsulent Karin Loft Eybye fra Teknologisk Institut er koordinator på projektet:

- Vi har i FoodtureLab kunne eksperimentere med teksturen, udseendet og smagen af fiskeskindschips. Dermed har vi fået et knasende og velsmagende resultat. Det er et nyt produkt for danske virksomheder, så det er spændende at bidrage til realiseringen af det forretningsmæssige potentiale, forklarer Karin Loft Eybye.

Prototyperne på fiskeskindschips fra FoodtureLab skal nu evalueres i samarbejde med den pågældende virksomhed.

Det første arrangement i FoodtureLab bliver et netværksarrangement i samarbejde med Future Food Innovation den 6. marts 2019. Her vil der blive sat fokus på netværk og samarbejde om produktudvikling.

Nøgleord

Kontakter

Faglig leder Eva-Marie Lange, Teknologisk Institut, mobil: 7220 1714, mail: eml@teknologisk.dk

Billeder

Links

Information om Teknologisk Institut

Teknologisk Institut
Gregersensvej
2630 Taastrup

7220 2000http://www.teknologisk.dk/

Teknologisk Institut har siden 1906 arbejdet for at forbedre erhvervslivets konkurrenceevne, samfundets velstand og menneskers liv. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, life science, materialer, byggeri og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S, Teknologisk Institut AB Sverige og DTI Spain.

Læs mere om Instituttet.

Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen på pressetelefon 7220 1066 – eller kommunikation@teknologisk.dk

Fotos i dette nyhedsrum: ©Teknologisk Institut. Brug af fotos tilladt ved konkret omtale af Teknologisk Institut og med kreditering. I tvivlstilfælde kontakt venligst Kommunikationsafdelingen.

 

Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum