Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Fondsdonation sikrer skoletjeneste på Københavns Stadsarkiv

Del

Donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal betyder, at Københavns Stadsarkiv kan etablere en skoletjeneste. Den 23. juni er der kickoff-arrangement for den nye skoletjeneste. Pressen er velkommen.

Københavns Stadsarkiv får nu sin helt egen skoletjeneste.

Det er muligt takket været en millionbevilling fra A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal. Fonden har givet Københavns Stadsarkiv en donation på 1.045.650 kroner.

Og historieformidling og historieforståelse er vigtigt, mener Københavns kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å):

”Jo før man introduceres til vores fælles historie, jo bedre kendskab får man til vores rødder. Derfor glæder det mig meget, at mange børn i hovedstaden nu kan få glæde af den kommende skoletjeneste ved Københavns Stadsarkiv. Arkivet rummer en skatkiste af historier og er med til at bidrage til vores fælles erindring,” siger hun.

I løbet af de kommende to år får 70 lærere og knap 2.000 elever – heraf en stor andel i København – mulighed for at udvikle og afprøve nye former for historieundervisning, hvor der skabes forbindelse mellem folkeskolen, arkivernes kildemateriale og lokalområdet.

Projektet starter i begyndelsen af skoleåret 2021-22.

Fakta om donationen

 • Københavns Stadsarkiv har modtaget 1.045.650 kr. fra A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal.
 • I alt har A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal givet en donation på 2.537.700 til et samarbejde mellem arkiverne i Kolding, Esbjerg og København. Pengene skal bruges til at styrke historieundervisningen i folkeskolen.
 • Det betyder, at 70 lærere og knap 2.000 elever – heraf en stor andel i København og på Frederiksberg – i løbet af de næste to år får mulighed for at udvikle og afprøve nye former for historieundervisning, hvor der skabes forbindelse mellem folkeskolen, arkivernes kildemateriale og lokalområdet.
 • Projektet ”Arkivet i den åbne skole – mødet med historien” har fokus på kompetenceudvikling for historielærere i en række skoler i henholdsvis Kolding, Esbjerg, Frederiksberg og Københavns kommuner. Det er en videreudvikling af et vellykket pilotprojekt i Kolding. Fondsbevillingen sikrer nu, at de gode erfaringer kan udbredes til bl.a. København.
 • De nye former for historieundervisning betyder, at der skabes forbindelse mellem folkeskolen, arkivernes kildemateriale og lokalområdet.

Programmet for kickoff-arrangementet den 23. juni 2021

 • Den 23. juni 2021 markeres det, at Københavns Stadsarkiv – ligesom stadsarkiverne i Kolding og Esbjerg – har modtaget en donation.
 • Markeringen foregår i Stadsarkivet på Københavns Rådhus.
 • Journalister er velkommen ved arrangementet. Tilmelding til stadsarkivar Elisabeth Bloch på elbloc@kk.dk senest den 21. juni.
 • Program:
 • Kl. 11-12: Velkomst v. stadsarkivar Elisabeth Bloch og chef for Historie & Kunst, Marius Hansteen. Opsamling af erfaringer og projektstatus v. Lene Wul. Revideret tidsplan v. Lene Wul
 • Kl. 12.00-12.45. Frokost
 • Kl. 12.45-13.45. Evalueringsdesign v. Lise Sattrup, Skoletjenesten
 • Kl. 13.45-14.00. Økonomistyring v. Lene Wul
 • Kl.14.00-15.00. Fagligt oplæg: Problemorienteret undervisning i åben skole v. Dennis Hornhave Jacobsen

 

Information om Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

+45 33 66 33 66https://www.kk.dk/kff

Spørgsmål kan rettes til:

Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde via pressekonsulent Anne Nyhus, tlf.: 93906640

Stadsarkivet via stadsarkivar Elisabeth Bloch, tlf.: 26867384

 

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum