Esbjerg Kommune

Fond uddeler midler, der skal styrke Esbjerg som studie- og uddannelsesby

Del

Esbjerg Seminariums Uddannelsesfond har i år uddelt 275.000 kr. til aktiviteter, der udvikler Esbjerg som studie- og uddannelsesby. Blandt modtagerne af den økonomiske opbakning er Education Esbjerg, Den Kulturelle Ungdomsfond, Syddansk Universitet, Erhvervsakademi SydVest, Aalborg University Esbjerg og studerende fra UC SYD Esbjerg.

Esbjerg Seminariums Uddannelsesfond har i 2022 uddelt 275.000 kr. til støtte for videregående uddannelser og forskning på universitetsniveau i Esbjerg og Sydvestjylland. Med støtten lever fonden op til sit formål om at styrke Esbjerg som en attraktiv studie- og uddannelsesby.

- Esbjerg skal være kendt og anerkendt som en uddannelsesby, der både er det naturlige valg for unge i det sydvestjyske område, og som også tiltrækker studerende fra andre dele af landet og fra udlandet. Derfor glæder det mig meget, at fondens bestyrelse i år har valgt både at støtte konkrete forsknings- og uddannelsesprojekter og en organisation som Education Esbjerg, der arbejder på at positionere Esbjerg endnu stærkere som en god og spændende by at uddanne sig, bo og leve i, siger borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen, der også er formand for Esbjerg Seminariums Uddannelsesfond.

Med 50.000 kr. til Education Esbjerg og 30.000 kr. til Den Kulturelle Ungdomsfond giver Esbjerg Seminariums Uddannelsesfond en vigtig hånd til det fortsatte arbejde med at gøre Esbjerg til en attraktiv studieby.

Samspil med erhvervslivet

Esbjerg Seminariums Uddannelsesfond støtter gerne initiativer, som fremmer uddannelsesudbud, der hænger naturligt sammen med de behov, det lokale erhvervsliv har nu og i fremtiden.

Med 76.000 kr. fra fonden får Syddansk Universitet hjælp til at arrangere en business case-konkurrence for 250 studerende. Erhvervsakademi SydVest får med i alt 75.000 kr. støtte til at udvikle finansbacheloruddannelsen, sikre et godt rekrutteringsgrundlag til den nye energiteknologiuddannelse og tilpasse uddannelsens andet år til Esbjergs erhvervsliv.

Forskning og studieture

20.000 kr. af årets midler fra Esbjerg Seminariums Uddannelsesfond går til Aalborg University Esbjerg som hjælp til udstyr til projekter til kunstig intelligens og forecasting.

Som en del af fondens formål uddeler fonden i alt 24.000 kr. til tre lærerstuderende på UC SYD Esbjerg som tilskud til en studietur i udlandet.

Kontakter

Jesper Frost Rasmussen, borgmester i Esbjerg Kommune og formand for Esbjerg Seminariums Uddannelsesfond, tlf. 27 24 18 00

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Stor tilfredshed med intravenøs behandling i eget hjem eller på sygeplejeklinikker20.5.2022 14:42:13 CEST | Pressemeddelelse

I et nært og sammenhængende sundhedsvæsen skal flere opgaver løses tæt på borgerne. En aftale mellem Esbjerg Kommune og Sydvestjysk Sygehus har gjort det muligt for borgere at få intravenøs behandling derhjemme eller på en kommunal sygeplejeklinik. Behandlingen udføres af kommunens sygeplejersker, men under lægefagligt ansvar fra sygehuset og med finansiering fra sygehuset. Den første evaluering viser stor tilfredshed med ordningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum