Tønder Kommune

Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer besøger Tønder Kommune

Del

Hvordan er det at bo i landdistrikterne? Hvilke udfordringer kan det give? Hvilke glæder giver det?

Det er noget af det, som Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer gerne vil høre borgernes mening om, når de mandag den 20. juni gæster Tønder Kommune og inviterer til offentligt dialogmøde klokken 16 på Skærbæk Distriktsskole, hvor alle er velkommen.

Udvalget starter besøget i Tønder Kommune med at besøge Sæd, hvor udvalget først skal forbi energi-, og læringshytten og derefter til byens lille bryghus, ligesom de skal besøge tilflytterhuset.

Herefter går turen til Højer, hvor der skal kigges nærmere på byfornyelse og Tøndermarsk Initiativets projekter.

Derefter besøger udvalget Det Blå Gymnasium i Tønder, hvor det skal høre om den nye turismeuddannelse.

I Visby skal man besøge brugsen og høre om, hvordan det lykkedes lokalsamfundet at redde dagligvareforretningen fra at lukke.

Udvalget tager derfra et smut til Ribe, inden der er borgermøde i Skærbæk. Udvalget lægger op til en fri og åben debat omkring fordele og ulemper ved at bo i landdistrikterne, og man håber på, at mange vil lægge vejen forbi og give deres besyv med.

Noget af det, der for eksempel kan snakkes om er bankgebyrer for foreninger, restriktioner omkring tilladelser til byfester og arrangementer, tilskudsmidler, lånemuligheder på landet, tilflytterhuse, bredbånd, kultur og kunst i landdistrikter, uddannelse og erhverv.

”Ordet er fuldstændigt frit, og vi håber, at mange vil møde op”, siger Anna Steen Tvergaard, der er sekretær for udvalget.

Udvalgsmedlemmer, der deltager i besøget i Tønder Kommune, er:

- Karina Lorentzen Dehnhardt (SF)
- Lennart Damsbo-Andersen (S)
- Anni Matthiesen (V)
- Erling Bonnesen (V)
- Niels Flemming Hansen (KF)

- Linda Johansen (sekretariatet)
- Anna Steen Tvergaard (sekretariatet)

Derudover deltager Kim Ruberg, formand, Balance Danmark og Steen Kjær, formand, Landsbyer i Danmark.


Kontakter

Information om Tønder Kommune

Tønder Kommune
Tønder Kommune
Wegners Plads 2
6270 Tønder

+45 74 92 92 92https://www.toender.dk/

Følg pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Toftlund går i gang med stor kunst4.7.2022 12:00:57 CEST | Pressemeddelelse

Toftlund Udviklingsråd vil forvandle bymidten til Sydjyllands åbne galleri, hvor alle kan komme og opleve samtidskunst på byens gavle. Udviklingsrådet peger på, at det er vigtigt, at kultur på et højt niveau også lever og vokser i de mindre samfund og ikke kun i landets største byer. Sammen med kunstbureauet Kolossal har i alt otte anerkendte kunstnere fra hele Europa sagt ja til at komme til Toftlund og skabe et værk med otte gavlmalerier efterhånden som udviklingsrådet får rejst midler. Arbejdet med det første gavlmaleri starter den 6. juni.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum