Erhvervsministeriet

Folketinget udskyder fristen for virksomheders årsrapporter permanent

Del

Fremover vil danske virksomheders frist for indberetning af årsrapporten ligge en måned senere end hidtil.

I dag har et flertal i Folketinget stemt for en ændring af årsregnskabsloven der sikrer, at danske virksomheder får bedre tid til at aflevere deres årsrapport til Erhvervsstyrelsen.

Ændringen betyder, at fristen for indberetning af årsrapporten udskydes permanent med en måned fra 5 til 6 måneder. Fristen for indberetning af årsrapporter vil således blive ensrettet med fristen for indberetning af oplysningsskemaet på Skatteministeriets område. Udskydelsen kan anvendes allerede nu for de årsrapporter, der skulle være indberettet 31. maj 2022. 

”Når jeg besøger virksomheder rundt omkring i landet, hører jeg ofte, at de bruger meget tid på at overholde pligter og indberetninger til det offentlige. Og med stress og jag kan der komme fejl. Derfor er det vigtigt, at danske virksomheder har tid nok til at få tjekket årsrapporten igennem, så de kan levere en høj kvalitet i deres regnskaber. Nu udskyder vi fristen for indberetning permanent, så virksomheder rundt om i landet får en måned ekstra til at gå årsrapporten efter i sømmene,” siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Med lovændringen ensrettes frister til offentlige myndigheder på tværs af Skatteministeriet og Erhvervsministeriet.

Fristudskydelsen af årsrapporterne indgik i den politiske aftale om det fremadrettede behov for revision af 23. juni 2021, som regeringen indgik med V, SF, RV, Ø, NB og Å.

Kontakter

For yderligere information kontakt Erhvervsstyrelsen på tlf. 72200030

Hvis du er journalist og har spørgsmål kontakt Erhvervsministeriets pressetelefon på tlf. 91337007

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum