Beskæftigelsesministeriet

Folketinget slutter sygeplejerskekonflikten ved lovindgreb

Del

Folketinget har vedtaget lovforslaget, der fornyer sygeplejerskernes overenskomster og stopper den langvarige konflikt. De nye overenskomster træder i kraft lørdag den 28. august og gælder frem til 31. marts 2024.

Parterne i konflikten meddelte regeringen i onsdags, at forhandlingsmulighederne var udtømte. Samtidig har den lange konflikt haft markante konsekvenser for patienter og hele sygehusvæsenet. Derfor valgte regeringen at bede Folketinget om at slutte konflikten med et lovindgreb.

Folketinget har over to dage hastebehandlet lovforslaget, der fornyer overenskomsterne for sygeplejerskerne. Lovforslaget er nu vedtaget.  

Med lovforslaget er forligsmandens mæglingsforslag blevet ophøjet til lov. Det betyder, at overenskomsterne for sygeplejerskerne er blevet fornyet frem til 31. marts 2024.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Det har været en rigtig svær beslutning at bede Folketinget om at afslutte konflikten ved lovindgreb, fordi vi sætter stor lid til den stærke danske arbejdsmarkedsmodel, og parternes evne til at lave en aftale. Men i den konkrete situation lykkedes det desværre ikke for parterne at finde hinanden. Derfor vil jeg gerne sige en helt særlig tak til de partier, der tog ansvar og stemte for lovforslaget. Det var nødvendigt at gribe ind i den lange konflikt, så sundhedsvæsnet igen kan kommet tilbage på fuld kraft, men der er ingen vindere, når en konflikt afsluttes på denne måde.  

- Nu handler det om at se fremad, og her bliver lønstrukturkomitéen helt essentiel. Sammen med arbejdsmarkedets parter skal vi have undersøgt lønforholdene i det offentlige til bunds og sikre os, at parterne får en fælles forståelse og grundlag at forhandle løn på fremover. Regeringen vil desuden indkalde parterne til drøftelser om den danske model på det offentlige område. Vi er klar til at lytte til, om vi ikke kan gøre modellen endnu stærkere.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Indkaldelse til pressemøde om Regeringens udspil ’’Danmark Kan Mere I’’7.9.2021 13:24:49 CEST | Pressemeddelelse

Beskæftigelsesministeriet og Udlændinge- og Integrationsministeriet indkalder til pressemøde i Beskæftigelsesministeriet om Regeringens udspil ”Danmark Kan Mere 1” i morgen onsdag den 8. september kl. 12.00. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye deltager. Bemærk Der kræves tilmelding. For tilmelding sendes en mail til pbc@bm.dk senest den 8. september kl. 11.00. Tilmeldte journalister har adgang til Beskæftigelsesministeriet fra klokken 11.00 og skal bære pressekort synligt.

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for juli 202131.8.2021 08:11:58 CEST | Pressemeddelelse

Ledigheden ligger på 108.600 fuldtidspersoner i juli 2021, og er dermed faldet med 500 fuldtidspersoner siden juni 2021. Det svarer til, at 3,8 procent af arbejdsstyrken er ledige, og det er det laveste niveau siden COVID-19 krisens start i marts 2020. Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger: - Det er fantastisk, at vi igen ser et fald i ledigheden. Det er endnu et positivt tegn på, at vi fortsat er godt på vej ud af krisen. Det understreger, at regeringen sammen med et bredt udsnit af Folketingets partier har ført en ansvarlig økonomisk politik og danskerne har stået sammen. Det skal vi glæde os over. - Der er nu brancher, hvor der er begyndt at være mangel på arbejdskraft. Det skal vi udnytte til at få flere ledige i arbejde. Virksomhederne skal selvfølgelig kunne få de medarbejdere, som de efterspørger. Derfor er det også særdeles vigtigt for regeringen, at vi hele tiden kigger på, hvordan vi kan understøtte det. Og derfor har jeg netop indkaldt arbejdsmarke

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum