Lolland Kommune

Folkesundhedskonsulenter fra hele landet kommer til Lolland

Del

WHO’s nationale netværk Sund By Netværket har inviteret deres 53 medlemskommuner til netværksdage 3.-4. april i Factory Lodge i Holeby. Her skal de fordybe sig i den nyeste viden om unges trivsel ud fra temaet ”Vores unge – vores fremtid!”. I løbet af de to dage vil der blive holdt en række oplæg om emnet, og deltagerne får mulighed for at udveksle erfaringer og gode ideer. Som eksempel på et lokalt, succesfuldt sundhedsinitiativ for unge skal de blandt andre møde Lolland-Falster Brandvæsens brandkadetter.

Netværksdagene er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor medlemmerne af Sund By Netværket mødes om et aktuelt sundhedstema.

”En af Sund By Netværkets vigtigste opgaver er at skabe de bedste rammer for kommunale forebyggelses- og sundhedsfremmeindsatser. I år har vi valgt at fokusere på de unges trivsel og sundhed, fordi den nationale Sundhedsprofil viser, at flere og flere - og alt for mange! - unge i hele landet har det skidt både fysisk og mentalt. Det er et problem, vi bør tage et fælles ansvar for at løse ude i kommunerne - i et samarbejde mellem faggrupper, politikere, borgere og ikke mindst de unge selv. Det værste, vi kan gøre, er at snakke de unge ned. Formålet med netværksdagene i år er derfor at bygge bro og skabe et bredt og stærkt samarbejde om en ungdom, der trives. Det skylder vi de unge, og det skylder vi vores fremtid,” fortæller formand for Sund By Netværket Otto Ohrt.

Lolland Kommune har været medlem af Sund By Netværket siden 2007, men det er første gang, at netværksdagene finder sted på Lolland.

”Sund By Netværket har stor betydning for Lolland Kommunes arbejde med sundhedsfremmende initiativer. Netop fordi vi er et af de steder i landet med de største sundhedsmæssige udfordringer, er vi samtidig nødt til at være ekstra ambitiøse og hele tiden holde os opdateret om, hvad der virker bedst. Ikke mindst når det gælder arbejdet med børn og unge, fordi et godt og sundt liv bliver grundlagt i barndommen. Netværket har igennem tiden givet os adgang til uvurderlig viden og sparring, og vi er stolte over nu at kunne byde medlemmerne velkommen på Lolland. For os er det både en anledning til at få ny viden og til at vise noget af alt det, Lolland har at byde på,” siger Holger Schou Rasmussen.

Deltagerne ankommer til Factory Lodge i Holeby 3. april, og fra kl. 10.30 bliver de budt velkommen af formand for Sund By Netværket Otto Ohrt, formand for Region Sjælland Heino Knudsen og formand for Ældre- og Sundhedsudvalget i Lolland Kommune Tom Larsen.

I løbet af de to dage skal de blandt andet høre om islandske erfaringer med, hvordan meningsfulde fællesskaber har betydning for unges trivsel, et oplæg om den digitale verdens indflydelse på unges sundhed, et forskeroplæg om unge og stress og en række fortællinger om konkrete erfaringer og sundhedsinitiativer i kommunerne.

Der bliver også mulighed for at snakke med nogle af de unge selv. I frokostpausen første dag kommer Lolland-Falster Brandvæsens brandkadetter sammen med unge fra Hello Kitchen og fortæller om, hvad det betyder for deres trivsel at være med i et fællesskab, hvor de oplever både faglig og personlig udvikling.

Efter den første dags oplæg står naturvejleder i Lolland Kommune Klaus Bek Nielsen for en guidet cykeltur til Hotel Søpark i Maribo, hvor deltagerne skal spise og overnatte.

Pressen er velkommen til at deltage i arrangementet på Factory Lodge.
Det fulde program er vedhæftet nederst i pressemeddelelsen.

Om Sund By Netværket
Sund By Netværket blev grundlagt i 1991 og har i dag 53 kommuner som medlemmer. Netværket er WHO’s nationale netværk, som understøtter det danske folkesundhedsarbejde ved at skabe synergi i samarbejdet mellem kommuner, regioner, nationale aktører og WHO. Læs mere på Sund By Netværkets hjemmeside: https://sund-by-net.dk/

Nøgleord

Kontakter

Otto Ohrt
Formand, Sund By Netværket og Sundhedschef, Aarhus Kommune
Tlf. 60 20 65 54

Holger Schou Rasmussen
Borgmester, Lolland Kommune
Tlf. 23 24 91 80

Louise Dal
Seniorprojektleder, Sund By Netværket
Tlf. 42 45 09 90

Benny Sell
Chefkonsulent, Team Folkesundhed og Udvikling, Lolland Kommune
Tlf. 29 33 56 39

Vedhæftede filer

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Kommunalt budget med blind makker8.7.2019 10:23:32 CESTPressemeddelelse

Regeringen har meldt ud, at de vigtige forhandlinger om kommunernes økonomi i 2020 først begynder i slutningen af august og først kan forventes afsluttet i slutningen af september. De kommunale budgetters vedtagelse er udsat til den 5. november mod normalt den 15. oktober. Det skaber problemer i alle kommuner. Normalt er kommunernes indtægtsgrundlag kendt den 1. juli, hvorefter den lokale prioritering, inddragelse af borgere, råd og nævn, og forhandlingerne kommunerne imellem om overholdelse af den samlede ramme foregår frem til den 15. oktober. I år skal alt dette ske fra slutningen af september til den 5. november. Det vil give både praktiske og politiske problemer i alle 98 kommuner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum