TDC Group

Folkeskoleelever bygger softwarerobotter hos TDC Group

Del

24 elever fra 8. og 9. klasse på Heibergskolen i København får onsdag d 12. september en unik forsmag på, hvad en uddannelse inden for it konkret kan bruges til. Det sker i forbindelse med det landsdækkende arrangement Girls Day in Science, der har til formål at tiltrække flere kvinder til it-fagene.

Kvinder spiller en afgørende rolle i at sikre de bedste og mest innovative It-løsninger til gavn for Danmark.
Kvinder spiller en afgørende rolle i at sikre de bedste og mest innovative It-løsninger til gavn for Danmark.

Det er derfor også kun pigerne fra Heibergskolens ældste klasser, der har modtaget invitationen til at programmere softwarerobotter hos TDC Group. For kvinderne spiller en afgørende rolle i at sikre de bedste og mest innovative It-løsninger til gavn for borgere og virksomheder, forklarer koncerndirektør i TDC Group, Jens Aaløse.

- Når kun få kvinder uddanner sig og finder beskæftigelse indenfor it-fagene, får det mine alarmklokker til at ringe. For med den skæve kønsfordeling på it-uddannelserne risikerer vi, at kvinders behov og ønsker bliver overset i udviklingen af nye digitale løsninger til den offentlige sektor og på det private marked. I TDC Group tror vi på, at diversitet skaber innovativ tænkning og dermed bedre digitale løsninger, og netop derfor inviterer vi kvinderne indenfor i forbindelse med Girls Day in Science.

Dagen starter med en kort introduktion til TDC Group og de mange forskellige arbejdsopgaver medarbejdere med en it-uddannelse varetager i virksomheden. Herefter holder ligestillingsminister Eva Kjer Hansen en tale for pigerne, og inden de selv skal i arbejdstøjet, møder pigerne en række kvindelige talenter, der fortæller om deres karriere efter at have afsluttet en it-uddannelse.

- En uddannelse inden for de naturvidenskabelige og tekniske fag giver mulighed for at være med til forandre verden og ikke bare leve i den. I dag er der stadig mange flere drenge end piger, der søger ind på de naturvidenskabelige og tekniske fag. Måske skyldes det en underlig idé om, at netop de fag er mere til drenge. Det skal vi have gjort op med. Vi har brug for både vores dygtige piger og dygtige drenge til at være nysgerrige på den teknologiske udvikling og til at være med til at forme den. Vi har brug for op til 19.000 flere IT-specialister i 2030, derfor skal flere både piger og drenge vælge en naturfaglig uddannelse, siger ligestillingsminister Eva Kjer Hansen.

Arrangementet foregår en del af dagen i TDC Groups Digital Warehouse- et kreativt miljø indrettet i en tidligere lagerbygning, hvor TDC Group udvikler fremtidens løsninger indenfor digital kommunikation.

Det er Tektanken- et netværk for samarbejde mellem skoler og virksomheder faciliteret af Naturvidenskabernes hus, der står bag Girls Day in Science, som I år bliver afholdt for sjette år i træk.

Pressen er velkommen til at deltage, og der vil være mulighed for interviews med pigerne fra Heibergskolen og om formiddagen med koncerndirektør i TDC Group Jens Aaløse og ligestillingsminister Eva Kjer Hansen.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Kvinder spiller en afgørende rolle i at sikre de bedste og mest innovative It-løsninger til gavn for Danmark.
Kvinder spiller en afgørende rolle i at sikre de bedste og mest innovative It-løsninger til gavn for Danmark.
Download

Links

Information om TDC Group

TDC Group
TDC Group
Teglholmsgade 1
0900 København C

https://tdcgroup.com/

TDC Group forbinder danskerne og har en klar ambition om at gøre det enklere og bedre for kunderne at få adgang til digitale tjenester og indhold. Virksomheden er Danmarks foretrukne udbyder af kommunikations- og underholdningstjenester i hjemmet og på farten. YouSee, Telmore, Fullrate og Blockbuster giver danskerne hurtig og let adgang til massevis af musik, film og tv på alle platforme når som helst og hvor som helst. TDC Erhverv skaber fremtidens vækst i såvel store som små danske virksomheder gennem digitale og enkle løsninger. 

Følg pressemeddelelser fra TDC Group

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TDC Group

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum