Haderslev Kommune

Folkeoplysningsudvalget deler penge ud

Del

Folkeoplysningsudvalget delte onsdag over 1 million kroner ud til en række projekter indenfor kultur - og fritidslivet i Haderslev Kommune.

Den såkaldte Facilitetspulje, der afløser de tidligere puljer "prioriteringsmidlerne" og "Renoverings- og Facilitetspuljen" er en fusion af disse, og ved ansøgningsfristen var der indkommet 40 ansøgninger, hvoraf der er bevilget støtte til lidt over halvdelen. Der er denne gang ydet mere støtte til den enkelte ansøgning end ved de tidligere puljeuddelinger. Hensigten er at sikre at flere projekter kan gennemføres.

Et lille indstillingsudvalg, med repræsentanter fra Folkeoplysningsudvalget, Haderslev Idrætsråd og forvaltningen, havde udarbejdet to indstillinger til Folkeoplysningsudvalget, idet repræsentanter fra foreningslivet prioriterede flere midler til de foreninger, der har aktiviteter i foreningsejede lokaliteter, fremfor foreninger der har aktiviteter i kommunalt ejede faciliteter.

Foreningsrepræsentanterne mener, at Haderslev Kommune med de nødvendige driftsbudgetter, selv skal sikre almindelig vedligehold af kommunale anlæg, mens puljemidler skal prioriteres foreningslivets udfordringer.

Folkeoplysningsudvalget valgte at godkende forvaltningens indstilling, der betyder at der ydes støtte til en række vedligeholdelsesarbejder og projekter i bl.a. Haderslev Roklub, Nustrup Hallen, Skrydstrup Svæveflyveklub, HTF Orienteringsklubben Haderslev, Moltrup Idrætsforenings klubhus, Haderslev Kajaklub, Søsportscentret, Discgolfklubben "Mere Sidevind", Gram Borgerforum, Hammelev Spejderne, VBI, Haderslev Fodbold Klub og Haderslev Bueskyttelaug. Samtidigt afsættes en pulje til renovering og opdatering af 4 lysanlæg.

Den største støtte er bevilget til Søsportscentret til det sidste arbejde med retablering af regattabanen samt en ny flydebro.

Der er endvidere afsat en særlig "akutpulje" på 100.000 kr., der skal anvendes til akutte

udfordringer i foreningerne.

Projekterne skal gennemføres inden årets udgang, og penge der ikke bliver brugt skal føres tilbage til puljen.

I samme møde godkendte Folkeoplysningsudvalget 5 nye foreninger: DGK Mere Sidevind, Haderslev Klatreklub, Kvindernes Kreative Frirum, Foreningen af Kurdere i Haderslev samt Hertug Hans Blæserne.Kontaktinformation:

Folkeoplysningsudvalget, Kurt Koch, formand, telefon 74 53 15 31, mobil: 23 67 51 15

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Faldne sønderjyder mindes i Frankrig på 100-årsdagen for afslutningen af 1. Verdenskrig17.10.2018 10:17pressemeddelelse

Den 11. november er det 100 år siden, 1. Verdenskrig sluttede. Årsdagen markeres, som den har gjort det siden 1920’erne, med kransenedlæggelse på den sønderjyske kirkegård i Braine, Frankrig, der er officielt mindested for de sønderjyder, der faldt i tysk krigstjeneste i 1914-1918. Foruden den syd- og sønderjyske delegation deltager D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie i markeringen af 100-året for fredsslutningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum