Haderslev Kommune

Folkeoplysningsudvalget deler penge ud

Del

Folkeoplysningsudvalget fordelte onsdag den million kroner, som er afsat i den såkaldte Facilitetspulje indenfor kultur– og fritidslivet i Haderslev kommune.

Facilitetspuljen er blevet meget populær hos kommunens foreninger, institutioner og klubber. Der var i år indkommet 50 ansøgninger om projekter til sammenlagt 6,85 mio. kr., hvoraf der er bevilget støtte til mere end halvdelen af de ansøgte projekter.

Igen i år er der ydet forholdsvis mere støtte til den enkelte ansøgning end ved tidligere puljeuddelinger. Hensigten med dette er at sikre, at flere projekter bliver gennemført. 

Et lille indstillingsudvalg med repræsentanter fra Folkeoplysningsudvalget, Haderslev Idrætsråd og forvaltningen havde udarbejdet indstilling til Folkeoplysningsudvalget, og Folkeoplysningsudvalget valgte at godkende indstillingen.

Det betyder, at der ydes støtte til bl.a. nyt tag til Moltrup IF's klubhus, nyt tag til Skrydstrup Svæveflyveklubs  klubhus, nye vinduer til Nustrup hallen, isolering af Familiesports klubhus, gulvrenovering og varmepumpe til Banehuset i Sommersted, mere lys til spejderne i Hammelev og Vojens, LED lys til Forsøgsscenens hus, elektronisk registrering og tidtagning til BMX klubben og Haderslev Idrætsforening, nyt dommertårn på Vojens Speedwaycenters lille bane, tæpper til Sommersted Hallen, bander til Starup Hallen m.m.

Den største støtte på 100.000 kr. er bevilget til Sønderjysk Regattaforening, der fortsat retablerer regattabanen på Haderslev Dam. Her holdes den første regatta i mange år den 10. – 11. juni 2017.

Haderslev X-Trail har også fået 100.000 kr. til en ny teknik- og træningsbane på deres anlæg på Fjordagervej, og endelig har Hammelev Hallen og Fjelstrup Hallen fået hver 100.000 til energioptimeringer.

Der er endvidere afsat en særlig ”akutpulje” på 180.000 kr., der skal anvendes til akutte udfordringer i foreningerne. Projekterne skal gennemføres inden årets udgang, og evt. ikke forbrugte midler tilbageføres puljen.

Formanden for  Folkeoplysningsudvalget, Kurt Koch, udtaler: ”Det er dejligt, som en slags paraplyorganisation for kommunens foreningsliv, at kunne dele så mange penge ud til så mange spændende, og nødvendige, projekter spredt over hele kommunen. Med kommunens støtte til disse projekter kan flere at dem faktisk igangsættes nu, og til de andre er der skabt et godt lokalt grundlag for at søge yderligere medfinansiering.

Folkeoplysningsudvalget er glad for, at der igen i år også er blevet mulighed for at støtte nye aktiviteter, som f.eks. X-Trail, som viser, at interessen for MTB bare vokser og vokser”.

Kontakter

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum