Folkemødedebut til Danmarks-Samfundet

Del

Valdemarsdag 2019, der markerede 800-året for myten om Dannebrog, blev i regi af Danmarks-Samfundet fejret over det ganske land. Også Folkemødet på Bornholm fik del i festen.

Mens valdemarsfesten og Dannebrogs 800 års-jubilæum blev fejret over det ganske land, gik Folketingets nestor Bertel Haarder og historiker og tidligere overarkivar på Rigsarkivet, Hans Christian Bjerg, godt og grundig i kødet på hinanden over emnet ”Dannebrogs betydning som nationalsymbol” i Danmarks-Samfundets debattelt på havnen i Allinge.

De to debattører fik vendt og drejet mange facetter i den løbende diskussion om, hvordan og hvornår man skal bruge nationalflaget, der de facto er verdens ældste nationalflag. Enden på den humørfyldte snak blev, at Bertel Haarder opfordrede Hans Christian Bjerg til at lave en redegørelse med fodnoter om flagets forhold, så politikerne på Christiansborg har noget at arbejde ud fra.

– Jeg anerkender, at du er den, der kender mest til Dannebrogs historie, sluttede Bertel Haarder debatten. Hans Christian Bjerg takkede for udfordringen og lovede at vende tilbage med en enkeltmandsbetænkning snarest.

Nøgleord

Kontakter

Kontakt:
Leif Mortensen
Telefon 21923055
Mail: lm@mkmedier.dk

Information om Danmarks-Samfundet

Danmarks-SamfundetFølg pressemeddelelser fra Danmarks-Samfundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks-Samfundet

Landsdækkende Dannebrog 800-udstilling på turné6.6.2019 12:28:41 CESTPressemeddelelse

Et af elementerne i forbindelse med Danmarks-Samfundets projekt Dannebrog 800 er en øget lokal indsats omkring synliggørelse af det landsdækkende arrangement. På den baggrund turnerer et stort antal informative udstillingssæt hen over Dannebrogs jubilæumsår i det ganske land. Ud over lokale og regionale messer og udstillingsevents har mange biblioteker også sagt ja til at opstille udstillingerne som en vidensservice til brugerne. Blandt bibliotekerne er Langeland Bibliotek i Rudkøbing. – Vi har netop etableret udstillingen, som efter planen skal være på plads i hele juni måned, siger Vibeke Næsborg, der samtidig glæder sig over udstillingens historiske fortælling om myten om det danske nationalsymbol, der de facto er verdens ældste nationalflag. Myten om Dannebrog startede den 15. juni 1219, hvor Valdemar 2. Sejr under slaget ved Lyndanisse i Estland ifølge legenden fik hjælp af et rødt banner med et hvidt kors, der fra himlen dalede ned over de trængte danske stridsstyrker. Tegnet fra