Folk & Sikkerhed

Folkemøde Bornholm kommer til København

Del
Torsdag den 17. juni bliver en dag i demokratiets og folkeoplysningens tjeneste. Med over 20 events, mad, drikke mm. skaber fire folkeoplysende foreninger folkemødestemning i centrum af København.

Det er Dansk Folkeoplysnings Samråd, Folk & Sikkerhed, Grundtvigsk Forum og Grænseforeningen, som i samarbejde med Folkemødet Bornholm inviterer til folkemøde i Vartov ved Rådhuspladsen i København.

Arrangementet er også en del af Folkemødet Bornholms digitale program.

Mere end 20 folkeoplysende foreninger arrangere debatter, talks, koncerter m.m. fordelt på tre scener i tidsrummet 9 til 22.

"Der er desværre en begrænsning på Folkemødet i Allinge i år, så det gør mig glad, at der kommer gang i den demokratiske debat rundt omkring i landet – også i Vartov i København," Camilla Laudrup, direktør i Foreningen Folkemødet.

"Vi har manglet at kunne mødes og diskutere det, der har betydning i vores samfund. Derfor er vi glade for, at vi kan arrangere et folkemøde her i Vartov", Lise Korsgaard, sekretariatsleder i Grundtvigsk Forum.

"Det bliver folkeoplysning, fællesskab og folkemøde-stemning. Alt det, som skal bringe os videre oven på coronaen," Michael Voss, chefkonsulent i Dansk Folkeoplysnings Samråd.

Se programmet her.

Nøgleord

Kontakter

Vedhæftede filer

Links

Information om Folk & Sikkerhed

Folk & Sikkerhed
Folk & Sikkerhed
Godthåbsvej 66
2000 Frederiksberg C

33 14 79 00https://folkogsikkerhed.dk/

Folk & Sikkerhed har eksisteret siden 1975, og vi er Danmarks største forsvars-, beredskabs- og sikkerhedspolitiske organisation med ca. 75.000 medlemmer qua vores medlemsorganisationer

Følg pressemeddelelser fra Folk & Sikkerhed

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folk & Sikkerhed

Overvejer du at tage til Ukraine og kæmpe?2.3.2022 09:35:39 CET | Pressemeddelelse

Siden statsminister Mette Frederiksen søndag d. 27. februar 2022 var ude at sige, at der ikke juridisk var noget i vejen for, at danskere tog til Ukraine for at kæmpe, har der været en stor interesse for at rejse afsted. Det er dog ikke uden konsekvenser at drage i krig og der er også en lang række overvejelser, som du bør gøre, inden du tager afsted. Derfor har Folk & Sikkerhed sammen med Danmarks Veteraner udarbejdet en liste med ting, som man bør tænke grundigt igennem, inden man pakker tasken og rejser afsted mod Ukraine.

Støtteerklæring til de danske veteraner18.8.2021 11:03:19 CEST | Pressemeddelelse

På baggrund af den tragiske udvikling i Afghanistan, forstår Folk & Sikkerhed godt, at mange veteraner sidder med en dårlig smag i munden, men militært set var krigen en succes. Missionen i Afghanistan var delt op i to faser. Fase 1 varede frem til 2014 og var en militæropgave, hvor koalitionen med amerikanerne i spidsen skulle overvinde Al Qaeda og afsætte Talibans styre i Afghanistan. Dette lykkes til fulde. Fra 2014 og frem til i dag trak de militære styrker sig gradvist ud, overgav ansvaret til den afghanske hær og demokratiopbygningen gik i gang. Danske soldaters tilstedeværelse sikrede stabilitet, et blomstrende handelsliv, børn kom i skole og meget mere. På nær nogle få hændelser var der ro i det danske ansvarsområde, da Danmark havde soldater i Afghanistan. Årsagen til den seneste tragiske og katastrofale udvikling i Afghanistan skyldes et folkeligt og politisk ønske om at trække de militære sikkerhedsstyrker ud af Afghanistan – dette blev desværre gjort for tidligt. Nu er der

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye