Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp opfordrer til klimavenligt forbrug med Bæredygtig Black Friday

Del

Igen i år slår Folkekirkens Nødhjælp et slag for bæredygtigt forbrug, når genbrugsbutikker over hele landet afholder Bæredygtig Black Friday med halv pris på alt i tre dage.

Amerikanske tilbudskoncepter som Singles’ Day, Cyber Monday og Black Friday har de seneste år vundet indpas i Danmark, og i år er ingen undtagelse. Heller ikke i Folkekirkens Nødhjælp, der for tredje gang afholder Bæredygtig Black Friday.

Fra torsdag til lørdag i uge 47 kan kunder derfor spare 50 procent på alle varer i 110 af Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker*.

”Bæredygtig Black Friday er efterhånden blevet en tradition i vores genbrugsbutikker. Konceptet taler ikke kun til den helt menneskelige glæde ved et godt tilbud, men også til danskernes stærke klimabevidsthed,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Stor klimasynder

Går jagten ind på en ny frakke eller kjole til firmajulefrokosten, er der ekstra god grund til at aflægge din lokale genbrug et visit.

Produktionen af tøj og tekstiler er ifølge Forbrugerrådet Tænk en af de aktiviteter, der belaster klimaet allermest. Når vi mennesker producerer ét kilo tøj, udleder vi intet mindre end 15 kilo CO2.

”Bæredygtig Black Friday handler på ingen måde om at udskamme folk, der elsker et godt tilbud. Det handler derimod om at tilbyde danskerne et klimavenligt alternativ på årets største shoppedag. I genbrugsbutikkerne kan de nemlig købe nyt ved at købe brugt, og dermed træder den grønne bevidsthed ikke i baggrunden,” siger Birgitte Qvist-Sørensen.

Der er med andre ord flere gode grunde til at erstatte spritnyt med brugt nyt i forbindelse med Bæredygtig Black Friday – og som altid går overskuddet til verdens fattigste.

*Tilbuddet gælder alle varer undtaget ”Giv-en-ged”-gavekort samt andre udvalgte varer. Genbrugsbutikker i følgende byer er ikke omfattet af tilbuddet: Hjørring, Rudkøbing, Silkeborg, Næstved, Kåstrup, Løkken møbler, Skt. Pauls Århus og Løgum Kloster.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp
Meldahlsgade 3
1613 København V

41 86 59 75https://www.noedhjaelp.dk

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum