Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp: Ny engagementsdirektør hentet i egne rækker

Del
Charlotte Harder er hentet internt som engagementsdirektør i Folkekirkens Nødhjælp. Foto: Sille Veilmark
Charlotte Harder er hentet internt som engagementsdirektør i Folkekirkens Nødhjælp. Foto: Sille Veilmark

Siden 1. november har 50-årige Charlotte Harder fungeret som konstitueret engagementsdirektør i Folkekirkens Nødhjælp. Nu bliver titlen permanent.

”Jeg er rigtig glad for, at Charlotte Harder var den bedste kandidat blandt mange kvalificerede ansøgere. Som medie- og kampagnechef i Folkekirkens Nødhjælp har hun skabt fantastiske resultater, og hun kender organisationen indefra – det er en kæmpe fordel i disse corona-tider, der går hårdt ud over vores engagementsarbejde,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Charlotte Harder kom til Folkekirkens Nødhjælp fra en stilling som ledende redaktør på DRs Deadline i 2018. Først i rollen som mediechef, derefter medie- og kampagnechef og så konstitueret engagementsdirektør – hvor hun altså nu kan slette konstitueret.

”Jeg har allerede fået en forsmag på mit nye job, men jeg glæder mig til at dykke endnu mere ned i, hvordan vi sikrer, at Folkekirkens Nødhjælp fortsat har en stor folkelig opbakning. Det er hele rygraden i vores globale arbejde, at danskerne stoler på os og støtter os,” siger Charlotte Harder.

Der er ingen tvivl om, at Folkekirkens Nødhjælp – som mange andre danske organisationer – står overfor store udfordringer netop nu på grund af corona-krisen.

”Først måtte vi sadle om og gøre vores dør-til-dør-indsamling digital. Derefter har vi midlertidigt lukket alle vores genbrugsbutikker for at beskytte vores frivillige mod corona-smitte. Det har betydet farvel til penge, der skulle være gået til verdens fattigste,” siger Charlotte Harder og fortsætter:

”Det kan lyde svært at engagere en befolkning, der er karantæneramt, men danskerne har vist, at de stadig gerne vil gøre en forskel for verdens fattigste. Vores digitale indsamling endte med et imponerende beløb – 4,5 millioner kroner. Og salget i vores Wefood-madspildsbutikker går rigtig godt.”

Derfor er den nye engagementsdirektør heller ikke i tvivl om, at Folkekirkens Nødhjælp nok skal komme stærkt ud på den anden side af krisen.

”Corona-krisen har vist os, at hele verden hænger sammen, og at vi alle er sårbare overfor omstændigheder, vi ikke selv er herre over. Det samme gør sig gældende med andre kriser og katastrofer. Klimakrisen er også global og et problem, vi skal løse sammen. Danskerne er godt klar over, at vi skal passe på hinanden, uanset om vi bor i Danmark, Uganda eller Nepal,” siger Charlotte Harder.

Fakta om Charlotte Harder

-          2019: Medie- og kampagnechef, Folkekirkens Nødhjælp

-          2018-2019: Mediechef, Folkekirkens Nødhjælp

-          2016-2018: Ledende redaktør, Deadline, DR2

-          2015-2016: Udlandschef, DR Nyheder

-          2014-2015: Journalistisk chef, udlandsredaktionen, DR Nyheder

-          2011-2014: Redaktør og journalist for DR Nyheder i Washington DC

-          2008-2011: Redaktør, udenrigsmagasinet Horisont

-          2006-2008: Korrespondent i Bruxelles, DR Nyheder

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Charlotte Harder er hentet internt som engagementsdirektør i Folkekirkens Nødhjælp. Foto: Sille Veilmark
Charlotte Harder er hentet internt som engagementsdirektør i Folkekirkens Nødhjælp. Foto: Sille Veilmark
Download

Information om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp
Meldahlsgade 3
1613 København V

50 60 20 80https://www.noedhjaelp.dk

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Efter nedlukning: Nordisk Film Biografer donerer overskudsslik til madspildsbutikker22.6.2020 09:14:10 CESTPressemeddelelse

Nordisk Film Biografer har været lukket på grund af corona-pandemien, og i mellemtiden har en del slik i biografernes kiosker overskredet sidste salgsdato. For at begrænse ”slikspild” har Nordisk Film Biografer doneret alt overskudsslik til Wefood-butikkerne, der er drevet af Folkekirkens Nødhjælp – heriblandt 200 kilo bland-selv-slik og 8 paller med sodavand og chokoladebarer.

Ny rapport: Klimaforandringer er med til at skubbe flygtningetal i vejret19.6.2020 09:24:56 CESTPressemeddelelse

Nye tal fra FN’s flygtningeorganisation viser, at næsten 80 millioner mennesker er på flugt. Det svarer til 1 procent af verdens befolkning, og tallet er næsten fordoblet på et årti. I dag udgiver Folkekirkens Nødhjælp sin egen rapport, der peger på, klimaforandringerne er en vigtig årsag til de konflikter, der får flygtningetallene til at stige så voldsomt. Folkekirkens Nødhjælp har interviewet mere end 1000 mennesker, der både er ramt af væbnet konflikt og klimaforandringer i de afrikanske lande Mali og Somalia. Rapporten konkluderer, at klimaforandringer er med til at øge konfliktniveaet i skrøbelige lande, og at klimatilpasning kan være fredsskabende. Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen siger: ”Vi hjælper allerede verdens fattigste med tørkeresistente afgrøder, vandingssystemer og akutnødhjælp, når katastrofen rammer. De 1000 interviews med lokale somaliere og maliere bekræfter os i vigtigheden af at skrue op for indsatsen. Og det klare indtryk fra samtal

Folkekirkens Nødhjælp ansætter ny medie- og kampagnechef2.6.2020 15:45:40 CESTPressemeddelelse

50-årige Jeanette Ringkøbing Rothenborg bliver fra 1. august en del af Folkekirkens Nødhjælp som ny medie- og kampagnechef. Hun kommer med solid erfaring, senest fra Red Barnet, hvor hun tidligere har været kommunikationschef, sektionsleder og pressechef. Jeanette Ringkøbing Rothenborg har også arbejdet som selvstændig rådgiver, som kommunikationschef i Center for Familieudvikling og som mangeårig journalist på Dagbladet Politiken. Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær, Birgitte Qvist-Sørensen, glæder sig over den nye ansættelse: ”Jeg er utrolig glad for, at Folkekirkens Nødhjælp kan tiltrække en kapacitet som Jeanette Ringkøbing Rothenborg. Hun besidder lige præcis det gode mix af erfaringer og gåpåmod, som vi har været på udkig efter til at videreudvikle vores medie- og kampagnearbejde,” siger Birgitte Qvist-Sørensen. COVID19 har for første gang i mere end et årti fået fødevaremanglen blandt verdens fattigste til at stige, og ifølge Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær skærper det

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum