Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp: Corona-virus bremser nødhjælp til Syrien

Del

Myndigheder i både Syrien og Tyrkiet har lukket flere grænseovergange af frygt for, at corona-virus spreder sig fra Irak. Derfor frygter Folkekirkens Nødhjælp, at den i forvejen desperate humanitære situation bliver yderligere forværret, hvis ikke organisationen ikke kan få tæpper og telte frem til millioner af fordrevne syrere.

Foreløbigt er der 21 registrerede tilfælde af corona-virus i Irak. Men frygten for, at virus skal sprede sig, har fået det regionale selvstyre i Nordøstsyrien og regeringen i Tyrkiet til at lukke deres grænser.

Det er en katastrofe i katastrofen. For grænserne til Irak er livsnødvendige for millioner af syrere, fordi de blandt andet bruges af humanitære organisationer som Folkekirkens Nødhjælp til at transportere akut og livsvigtig nødhjælp ind til befolkningen, hvoraf over en million mennesker i disse dage flygter fra bombardementerne i Idlib.

”For hver time der går, hvor nødhjælpen ikke kommer frem, er der mennesker, der dør af sult og kulde,” siger generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen, om det humanitære krise.

Indtil videre er der ikke registreret nogen tilfælde af corona-virus i hverken Syrien eller Tyrkiet, og de 21 tilfælde i Irak har altså gjort, at grænsebommene er lukket ned for nu.

”Det er helt ude af proportioner, at 21 tilfælde af corona-virus skal afskære millioner af mennesker fra livsnødvendig hjælp. Det er en katastrofe i katastrofen, og jeg kan ikke komme i tanke om en mere forfærdelig katastrofe i det 21. århundrede, end det der udspiller sig i Syrien lige nu, lyder det fra Birgitte Qvist-Sørensen.

Mere end en million mennesker er lige nu på flugt fra Idlib, som er blevet den centrale kampplads i den næsten 9 år lange syriske borgerkrig. Fordi grænsen fra Syrien til Tyrkiet også er lukket, fordeler de mange flygtninge sig på den syriske side af den mere end 800 kilometer lange grænse til Tyrkiet. Mange af dem er 100 procent afhængige af nødhjælp, der kommer fra Irak.

”Jeg tør slet ikke tænke på, hvad de menneskelige konsekvenser bliver på sigt, hvis corona-virus betyder flere lukkede grænser mellem de syriske krigsofre og deres nabolande”, siger Birgitte Qvist-Sørensen.       

I alt har over 11 millioner fordrevne i Syrien behov for humanitær hjælp.

Nøgleord

Kontakter

Information om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp
Meldahlsgade 3
1613 København V

50 60 20 80https://www.noedhjaelp.dk

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum