WATERZ.dk

Folkefest i Hvide Sande: 800 surfere til WATERZ FESTIVAL

Del

Der er lagt op til folkefest i Hvide Sande den kommende weekend, når op imod 800 surfere fra næsten 20 lande indtager vandet for at dyste.

Foto: Brian Engblad
Foto: Brian Engblad

WATERZ har siden starten i 2010 udviklet sig til Nordens største vandsportsevent, og i år er der en lang række aktiviteter på plakaten: Windsurf, Kitesurf, surf, SUP, Wakeboard, Kajak, Skate og demonstration af Surfski.

- der afholdes ikke færre end to Danmarksmesterskaber under WATERZ i år. Sammen med Dansk Surf- & Rafting Forbund afholdes tredje stop ud af fire på Danish Surf Tour og her ser det ud som om, at Oliver Hartkopp fra Klitmøller allerede kan kåres som Danmarksmester, hvis han vinder i Hvide Sande. Herudover afvikles DM i Kitesurf i samarbejde med Kiteboarding Danmark, fortæller projektleder Katrine Frandsen fra WATERZ.

Derudover finder man i WATERZ regi en vinder i Windsurf Langdistance samt en vinder i Kitesurf og så en samlet vinder af WATERZ.

- meteorologerne har lovet vind, så det tegner til at blive et kanonarrangement. Derfor har vi også lagt sejlruterne for surferne således, at publikum for en fantastisk mulighed for at følge med fra vandkanten, slår Katrine Frandsen fast.

Kæmpe festivalområde ved Gytjevej

Hele området omkring Westvind Nord og kabelparken på Gytjevej er indrettet som publikumsvenligt festivalområde med blandt andet Lounge telt med sofaer, øl, kaffe og lidt let at spise. Der er gratis adgang til WATERZ og VM i Windsurf Slalom.

- vi går efter at lave en folkefest, hvor amatører og professionelle sammen skaber nogle gode oplevelser for publikum, der i øvrigt også kan prøve SUP, windsurfing, kajak og skateboards alt sammen gratis, mens SUP Yoga koster et symbolsk beløb, fortæller Katrine Frandsen. 

Hun slår fast at WATERZ er det eneste sted i Norden, hvor man samler så mange vansportsentusiaster på én og samme weekend.

- det unikke ved vores arrangement er, at det rummer både bredde og elite, hvilket har været ideen siden starten i 2010. Vi gør lidt det samme som i golfverdenen og arbejder med at lave et PRO AM Event, hvor bredde og elite kan mødes. Og det er blevet en succes, ikke mindst fordi vi har faciliteterne til det, ligesom Hvide Sande by er gearet til at tage imod gæsterne og give dem en god oplevelse, siger Katrine Frandsen.

Lokal opbygning skyld i succes

Hun peger blandt andet på, at nøglen til successen blandt andet skal findes i, at Ringkøbing Skjern Kommune besluttede at bakke økonomisk op for tre år siden, og netop har forlænget støtten i yderligere tre år.

- den bevilling gør, sammen med en stor og vigtig støtte fra det lokale erhvervsliv, at vi sammen er i stand til løfte arrangementer af den her type, og dermed sætte lokalområdet på Danmarks- og Verdenskortet. Og det er så samlet set det, der skal gøre det muligt for os at gennemføre den ambitiøse masterplan, vi netop har præsenteret, og som skal gøre Ringkøbing Fjord området og Vesterhavslinjen i vores kommune til nordens førende vandsportsområde, siger Katrine Frandsen.

Konkurrencerne i Hvide Sande starter allerede fredag lige over middag og kører indtil søndag eftermiddag.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere informationer:
Katrine Frandsen, projektleder for WATERZ, tlf. 2128 3108
Christian Kjeldsen, Kommunikationschef for WATERZ, tlf. 2621 1145

Billeder

Foto: Brian Engblad
Foto: Brian Engblad
Download
Foto: Brian Engblad
Foto: Brian Engblad
Download
Foto: Brian Engblad
Foto: Brian Engblad
Download
Foto: Brian Engblad
Foto: Brian Engblad
Download
Foto: Brian Engblad
Foto: Brian Engblad
Download
Foto: Brian Engblad
Foto: Brian Engblad
Download

Information om WATERZ.dk

WATERZ.dk
WATERZ.dk
Nørregade 2B
6960 Hvide Sande

2128 3108http://www.waterz.dk

WATERZ - NATURE’S PLAYGROUND

WATERZ er et udstillingsvindue til hele verden for den storslåede og unikke natur, som danner rammerne om Skandinaviens største vandsportsfestival - fyldt med aktiviteter og konkurrencer for alle. Hvide Sande er samlingspunktet for vandsportens bredde og verdenselite, som sammen giver publikum en ekstraordinær oplevelse. Programmet indeholder en lang række breddeevents samt et IFCA verdensmesterskab i windsurf slalom.

WATERZ samler vandsportsgrene som windsurf, kitesurf, surf, wakeboard, SUP samt kajak og viser besøgende de mange muligheder, som vandsporten tilbyder. Alle besøgende har endda mulighed for selv, at prøve kræfter med vandsporten.

Bredden er vigtig for WATERZ! Alle kan være med, uanset niveau kan man blive en del af et stort internationalt surf event. Her kan den nystartede vandsportsudøver stå side om side med verdens bedste indenfor sin disciplin.

Når der ikke afvikles konkurrencer på vandet, vil der være aktiviteter i form af workshops med professionelle, test af nyt udstyr, show som udføres af de professionelle, live musik, kulinariske oplevelser med fokus på lokale råvarer samt fester, hvor gamle venskaber mødes og nye venskaber opstår.

Følg pressemeddelelser fra WATERZ.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra WATERZ.dk