Teknologisk Institut

Fokus på trafikstøjen

Del

Vejsektordagene den 22. og 23. maj 2019 på Teknologisk Institut sætter bl.a. fokus på vejtrafikstøjen og dens konsekvenser

Vejtrafikstøjen er en væsentlig støjkilde i vores samfund, og hvordan støjen fra trafikken kan reduceres, er stadigvæk højaktuel og ofte til debat. Senest set i forslaget fra Vallensbæk, Brøndby og Hvidovre kommuner, hvor man ønsker at nedsætte hastigheden på Køge Bugt Motorvejen, Holbækmotorvejen og Motorring 3 på den del af strækningerne som går gennem Vallensbæk, Brøndby og Hvidovre. Forslaget er at sætte hastigheden ned fra 110 km/t og til 90 km/t.

På Vejsektordagene den 22. og 23. maj, som afholdes på Teknologisk Institut i Taastrup, vil der, blive sat ekstra fokus på hvilke tekniske virkemidler som kan reducere vejtrafikstøjen, og hvilke effekter virkemidlerne potentielt kan have.

Målrettet specialmesse
Vejsektordagene på Teknologisk Institut er en målrettet specialmesse for aktører i den danske vejsektor, der arrangeres i samarbejde med brancheforeningen Sikre Veje. Blandt emnerne er vejinfrastruktur, vejteknik, asfaltudlægning, bindemidler, fremtidens vej, vejafvanding, sikkerhed ved vejarbejder – og som sagt støj fra veje.

Bl.a. vil vejstøjens samfundsmæssige omkostninger blive belyst ved to oplæg på førstedagen, d. 22. maj, to eksperter vil tale om bekæmpelse af vejtrafikstøj og trafikstøjens samfundsmæssige omkostninger. Det sker ved oplægget Vejtrafikstøjen – Hvordan kan den bekæmpes? v/ Rasmus Stahlfest Holck Skov, Akustisk Specialist, Force Technology og Samfundsøkonomi på vej v/ Ulrik Beck, Senior konsulent, Incentive Partners.

720.000 boliger påvirket
- Støjbelastninger fra trafikken er et stort problem mange steder i Danmark, og Miljøstyrelsen anslår, at 720.000 boliger eller 1,4 millioner danskere er påvirket af støjgener, som ligger over Miljøstyrelsens vejledende grænseværdi. Disse støjgener har i den grad store samfundsmæssige og menneskelige omkostninger, med øget risiko for sygdomme som hjerte- karsygdomme, forhøjet blodtryk og diabetes, siger seniorkonsulent Bjarne Schmidt, Teknologisk Institut.

Miljøstyrelsen har vurderet, at der statistisk set dør mellem 200 til 500 danskere om året, på grund af støj. Et tal som ligger væsentligt højere end antallet af dræbte i trafikken.

- Set i lyset af den stigende trafik på de danske veje, hvor motorvejstrafikken er steget med 3 procent fra 2017 til 2018, opgjort af Vejdirektoratet, og en stigning af vejtrafikken på godt 14 procent siden 2010, er det væsentligt, at der til stadighed er fokus på de miljømæssige konsekvenser, herunder støjen fra trafikken, siger Bjarne Schmidt.

Fokus på løsninger
Ved Vejsektordagene vil der blive sat yderligere fokus på trafikstøjsproblemet og hvordan denne kan reduceres og hvilke omkostninger der er forbundet med ikke at tage vejtrafikstøjen alvorlig.

Vejsektordagene har generelt fokus på løsninger i forbindelse med fremtidens vejinfrastruktur, trafiksikkerhed, klimatilpasning, bæredygtighed og bedre bymiljøer. Målet er at give virksomheder, som er aktører i vejsektoren, mulighed for at fremvise de nyeste teknologier, produkter og fremtidige innovative løsninger.

Temadagene bidrager til, at vejinfrastrukturen udvikler sig i takt med et øget behov for mobilitet og fremkommelighed, som til stadighed er udfordret af påvirkningerne fra trafikken og miljøet. Vejsektordagenes målsætning er at sikre, at den danske vejinfrastruktur, også i fremtiden, bidrager til en vejinfrastruktur i balance og øget samfundsmæssig vækst.

Vejsektordagene 2019 vil blive skudt i gang med en velkomst af Jens Mandrup, der er formand for Trafikudvalget i Region Hovedstaden.

Med udgangspunkt i de trafikale udfordringer i en større forstad til København vil borgmester Steen Christiansen, Albertslund Kommune, desuden tage afsæt i fremtidens løsninger til håndtering af den stigende vejtrafik. Hvordan kan letbanen og vejinfrastrukturen supplere hinanden til løsning af trafikale udfordringer?

Nøgleord

Kontakter

Seniorkonsulent Bjarne Schmidt, Teknologisk Institut, mobil: 7220 3526, mail: bjsc@teknologisk.dk og teamleder Hanne Kjær Jørgensen, Teknologisk Institut, mobil: 7220 2287, mail: hakj@teknologisk.dk

Billeder

Links

Information om Teknologisk Institut

Teknologisk Institut
Teknologisk Institut
Gregersensvej
2630 Taastrup

7220 2000http://www.teknologisk.dk/

Teknologisk Institut har siden 1906 arbejdet for at forbedre erhvervslivets konkurrenceevne, samfundets velstand og menneskers liv. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, life science, materialer, byggeri og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S, Teknologisk Institut AB Sverige og DTI Spain.

Læs mere om Instituttet.

Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen på pressetelefon 7220 1066 – eller kommunikation@teknologisk.dk

Fotos i dette nyhedsrum: ©Teknologisk Institut. Brug af fotos tilladt ved konkret omtale af Teknologisk Institut og med kreditering. I tvivlstilfælde kontakt venligst Kommunikationsafdelingen.

 

Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

Juan Farré overtager posten som administrerende direktør for Teknologisk Institut30.6.2020 13:38:21 CESTPressemeddelelse

Teknologisk Institut, Danmarks førende innovationsinstitut med 1100 medarbejdere, har meddelt, at Søren Stjernqvist i efteråret ønsker at fratræde som administrerende direktør efter 20 år i stillingen og 39 år i organisationen. Søren Stjernqvist fortsætter på posten, indtil Juan Farré tiltræder som ny administrerende direktør den 1. oktober 2020. Juan Farré kommer fra en stilling som CTO i FORCE Technology. Han er kommercielt orienteret, politisk vidende, international i sit virke og har dybdegående indsigt i GTS-systemet, som er Teknologisk Instituts DNA. Ud over jobbet som Group CTO hos FORCE Technology har Juan Farré tidligere været CEO hos Delta, Ernitec og NKT, samt Vice-President for Global Sales hos NetTest. Juan Farré har desuden en PhD fra DTU i Optical Communication Systems. Teknologisk Institut har igennem mere end 100 år styrket danske virksomheder ved hjælp af banebrydende teknologier og medarbejdernes faglige ekspertise. Gennem innovative resultater skaber Teknologisk Ins

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum