Fokus på stress, unge og flere faste penge til vagthund
En række af Folketingets partier er netop blevet enige om en ny arbejdsmiljøaftale, der blandt andet indeholder en fast bevilling til Arbejdstilsynet frem til 2026, penge til indsatser for bedre psykisk arbejdsmiljø samt rådgivning og vejledning til nyuddannede.
Næstformand i HK, Mads Samsing glæder sig over, at psykisk arbejdsmiljø prioriteres i aftalen:
- Vi har i årevis kæmpet for at få psykisk arbejdsmiljø meget højere op på den politiske dagsorden. Denne aftale tager nogle vigtige skridt i den rigtige retning, og jeg er især glad for at se, at man har et særligt fokus på vores unge, nyuddannede kolleger.
I den faste bevilling til Arbejdstilsynet indgår også penge, der er særligt møntet på tilsyn med unges arbejdsmiljø. Hos Mads Samsing falder det i god jord, at man nu står med en treårig aftale:
- Jeg er glad for, at Arbejdstilsynet med denne aftale får en treårig bevilling. Og jeg bider mærke i, at regeringen med sit finanslovsforslag lægger op til en varig bevilling fra 2027. Det er jeg meget tilfreds med. Arbejdstilsynet skal have stabil finansiering, så de kan holde på og udvikle dygtige medarbejdere, siger næstformand i HK, Mads Samsing.
HK peger dog også på centrale problemstillinger, som politikerne med den nye arbejdsmiljøaftale ikke har valgt at lægge vægt på. Det handler fx om midler til partsindsatsen (BFA), hvor arbejdsmarkedets parter i samråd kortlægger specifikke branchers arbejdsmiljøproblemer og hjælper virksomhederne med at løse dem. Og selv om Mads Samsing tager varmt imod, at den nye aftale sætter fokus på stress, understreger næstformanden samtidig behovet for at sætte yderligere ind på den front:
- I HK mener vi, at ledere skal have uddannelse i psykisk arbejdsmiljø, og at alle arbejdspladser skal have en stresspolitik. Vi skal også blive bedre til at hjælpe sygemeldte tilbage på arbejde. Og så skal det være nemmere at få anerkendt psykiske arbejdsskader. Her har arbejdsmedicinske læger en afgørende rolle at spille, fordi de med deres ekspertviden er gode til at kaste lys over sagerne. Så der er brug for at styrke de arbejdsmedicinske klinikker økonomisk. Vi er helt med på, at den del ikke skulle løftes ved dette forhandlingsbord, men det er et helt oplagt næste skridt for politikerne.
Nøgleord
Kontakter
Tina Mellergaard JensenPressechefHK Danmark
Tlf:42722378tina.mellergaard@hk.dkInformation om HK Danmark
Følg pressemeddelelser fra HK Danmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra HK Danmark
Fællesformand for HK Østjylland træder tilbage6.6.2023 09:48:57 CEST | Pressemeddelelse
Jesper Thorup fratræder frivilligt posten som fællesformand for HK Østjylland efter anklager om krænkende adfærd.
Pas på blinde vinkler, når Reformkommissionens anbefalinger løftes fra papir til virkelighed23.5.2023 11:01:14 CEST | Pressemeddelelse
HK kvitterer for, at kommissionen nu har givet sit syn på det danske uddannelsessystem og arbejdsmarked. Forbundsformand Anja C. Jensen opfordrer dog til, at politikerne hører relevante aktører, når rapporterne skal udmøntes i konkret politik, så man undgår blinde vinkler.
Reformkommissionen smider interessante anbefalinger på bordet3.5.2023 12:25:20 CEST | Pressemeddelelse
Reformkommissionens anbefalinger lyder blandt andet på omlægning af 10. klasse til en ny toårig ungdomsuddannelse, hpx. HK mener, der ligger flere interessante anbefalinger på bordet.
Prisfest: Her er Danmarks Bedste Kolleger27.4.2023 19:54:10 CEST | Pressemeddelelse
HK har den 27. april kåret Gitte Laustsen Dam fra Boligforeningen VIBO i København som Danmarks Bedste Kollega ved et stort awardshow i Tivoli Congress Center i København. I alt 1.452 gode kolleger var nomineret til prisen, som har til formål at sætte fokus på betydningen af et godt fællesskab på jobbet og sprede god kollegakarma. Der blev også uddelt fire specialpriser.
Flere fine investeringer i unge, seniorer og barsel, men der er fortsat udeståender24.4.2023 14:31:34 CEST | Pressemeddelelse
En lille finanslov med flere gode initiativer og vigtige prioriteringer, men som også efterlader ubesvarede spørgsmål i forhold til fx investeringer i erhvervsuddannelser og en presset offentlig økonomi.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum