Aalborg Universitet

Fokus på migration, fattigdom og ulighed

Del

Fra onsdag den 8. august til fredag den 10. august finder den 29. Nordic Sociological Association konference sted på Aalborg Universitet. Temaet for konferencen er Det Globale Nord, hvor der bliver gennemgået og diskuteret den nyeste udvikling inden for nordisk sociologi ud fra et globalt perspektiv.

På konferencen vil der være fokus på migration, fattigdom, ulighed, velfærdspolitik samt den seneste udvikling på arbejdsmarkedet. Hvordan påvirker de nordiske lande disse globale processer? Og hvordan påvirker disse de nordiske lande? Hvor ligger udfordringerne for de nordiske lande? Og hvad kan løsningerne være derpå? Konferencen ser derfor også nærmere på relaterede reaktioner fra civilsamfundet, institutionelle udviklinger og ændringer i organisationer.

Hovedtalere ved konferencen er professor Mike Savage fra London School of Economics, der holder oplægget: ”Escalating inequality & global geo-politics”, og professor Guy Standing fra SOAS University of London med oplægget “ Responding to Rentier Capitalism: The Precariat in the Commons” samt dr. Prerna Singh fra Brown University med oplægget: ”Nationalism and Welfare”.

Læs mere om konferencen på www.nsa2018.aau.dk

Nøgleord

Kontakter

Kontaktpersoner fra konferencearrangementsgruppen:
• Jakob Skjøtt-Larsen: 9940 7297
• Morten Kyed: 9940 8147
• Sekretær Janni Rom Larsen: 9940 2829

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Innovativt design af fundamenter til havvindmøller kan næsten halvere prisen11.7.2018 08:00pressemeddelelse

Et sugebøttefundament til en havvindmølle, der kan samles med bolte på havnen, inden det sejles ud til sin placering. Det er resultatet af et projekt mellem Aalborg Universitet, Siemens Gamesa, Universal Foundation A/S og Fred. Olsen Wind Carrier A/S. Et resultat, der kan sænke prisen på fundamentet med op til 40 procent, og som i sidste ende også vil sænke forbrugernes elregning

Demente liver op i interaktion med menneskelignende robotter, men forsker advarer mod ukritisk brug9.7.2018 08:30pressemeddelelse

Et nyt forskningsprojekt viser, at mennesker med svær demens har stor gavn af kontakt til sociale robotter. Det får dem til at live op, og de begynder at tale og blive socialt aktive. Men ifølge forskeren bag projektet, Jens Dinesen Strandbech, er der etiske udfordringer forbundet med teknologien. Der er således risiko for, at robotterne kan blive brugt til at passivisere besværlige demente borgere.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum