Dansk Retursystem

Fokus på klima: Infografikker til klimainteresserede læsere

Del

Danskerne er interesserede i klima og miljø. Er jeres læsere også - så download vores infografikker om klima og genanvendelse til jeres info-sider.

Når danskerne afleverer tomme flasker sparer det ressourcer og energi.
Når danskerne afleverer tomme flasker sparer det ressourcer og energi.

Danskerne er optagede af klima. Det oplever Dansk Retursystem, hvor flere og flere danskere henvender sig for at lære mere om, hvad det betyder for klima og råstoffer når man afleverer sine tomme flasker og dåser til genanvendelse.

Og det gør faktisk en forskel, når vi genanvender fx tomme dåser og flasker via pantsystemet. Det sparer klimaet for CO2 og jorden for råstoffer. Sidste år satte danskerne rekord med 1,2 milliarder dåser og flasker, som blev sendt retur til genanvendelse. Det sparede klimaet for 114.000 tons CO2. 

På Dansk Retursystems hjemmeside kan man downloade infografikker, som viser, hvad det betyder for klimat, når vi genanvender tomme dåser og flasker i stedet for at smide dem ud. Dem er I velkomne til at bruge i jeres magasiner, hvis I vil sætte fokus på klima og på, hvordan vi allesammen er en del af den cirkulære økonomi.

Fakta: Hver dag afleverer danskerne i gennemsnit 3,5 millioner engangsflasker og dåser. Dansk Retursystem henter emballager fra cirka 15.000 steder over hele landet og sørger for, at de bliver gen­anvendt. Miljøvirksomheden, der er non-profit, har eneretten til at drive det danske pantsystem og er ejet af bryggerierne og reguleret af Miljøministeriet.

Nøgleord

Kontakter

Flere informationer og aftaler om interview fås hos kommunikationsdirektør Hanne Luke på tlf. 20 14 05 18 eller hlu@danskretursystem.dk

Billeder

Når danskerne afleverer tomme flasker sparer det ressourcer og energi.
Når danskerne afleverer tomme flasker sparer det ressourcer og energi.
Download

Links

Information om Dansk Retursystem

Dansk Retursystem
Baldersbuen 1
2640 Hedehusene

+45 43 32 32 32http://www.dansk-retursystem.dk

Hver dag afleverer danskerne i gennemsnit 3,5 millioner engangsflasker og dåser. Dansk Retursystem henter emballager fra cirka 15.000 steder over hele landet og sørger for, at de bliver gen­anvendt. Miljøvirksomheden har eneretten til at drive det danske pantsystem og er ejet af bryggerierne og reguleret af Miljøministeriet.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Retursystem

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Retursystem

Besøg: Indonesien har kig på det danske pantsystem7.12.2018 10:23Pressemeddelelse

En delegation fra Indonesien med deltagere fra både det indonesiske miljøministerium og private organisationer blev i sidste uge vist rundt på Dansk Retursystems fabrik i Hedehusene for at lære om det danske pantsystem. Vivien Radnawati, som er ansvarlig for håndteringen af både almindeligt og farligt affald i Indonesien, fortæller, at noget af det, der gør størst indtryk er, hvordan vi skaber incitament og viden om genanvendelse i Danmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum