Dansk Retursystem

Fokus på klima: Infografikker til klimainteresserede læsere

Del

Danskerne er interesserede i klima og miljø. Er jeres læsere også - så download vores infografikker om klima og genanvendelse til jeres info-sider.

Når danskerne afleverer tomme flasker sparer det ressourcer og energi.
Når danskerne afleverer tomme flasker sparer det ressourcer og energi.

Danskerne er optagede af klima. Det oplever Dansk Retursystem, hvor flere og flere danskere henvender sig for at lære mere om, hvad det betyder for klima og råstoffer når man afleverer sine tomme flasker og dåser til genanvendelse.

Og det gør faktisk en forskel, når vi genanvender fx tomme dåser og flasker via pantsystemet. Det sparer klimaet for CO2 og jorden for råstoffer. Sidste år satte danskerne rekord med 1,2 milliarder dåser og flasker, som blev sendt retur til genanvendelse. Det sparede klimaet for 114.000 tons CO2. 

På Dansk Retursystems hjemmeside kan man downloade infografikker, som viser, hvad det betyder for klimat, når vi genanvender tomme dåser og flasker i stedet for at smide dem ud. Dem er I velkomne til at bruge i jeres magasiner, hvis I vil sætte fokus på klima og på, hvordan vi allesammen er en del af den cirkulære økonomi.

Fakta: Hver dag afleverer danskerne i gennemsnit 3,5 millioner engangsflasker og dåser. Dansk Retursystem henter emballager fra cirka 15.000 steder over hele landet og sørger for, at de bliver gen­anvendt. Miljøvirksomheden, der er non-profit, har eneretten til at drive det danske pantsystem og er ejet af bryggerierne og reguleret af Miljøministeriet.

Nøgleord

Kontakter

Flere informationer og aftaler om interview fås hos kommunikationsdirektør Hanne Luke på tlf. 20 14 05 18 eller hlu@danskretursystem.dk

Billeder

Når danskerne afleverer tomme flasker sparer det ressourcer og energi.
Når danskerne afleverer tomme flasker sparer det ressourcer og energi.
Download

Links

Information om Dansk Retursystem

Dansk Retursystem
Baldersbuen 1
2640 Hedehusene

+45 43 32 32 32http://www.dansk-retursystem.dk

Hver dag afleverer danskerne i gennemsnit 3,5 millioner engangsflasker og dåser. Dansk Retursystem henter emballager fra cirka 15.000 steder over hele landet og sørger for, at de bliver gen­anvendt. Miljøvirksomheden har eneretten til at drive det danske pantsystem og er ejet af bryggerierne og reguleret af Miljøministeriet.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Retursystem

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Retursystem

Dansk Retursystem: klar til mere end 52 millioner juice- og saftflasker8.4.2019 12:46:43 CESTPressemeddelelse

I dag offentliggjorde Miljø- og Fødevareministeriet, at danskerne nu også snart skal putte deres juice- og saftflasker i flaskeautomaterne. Omkring 52 millioner flere flasker skal fremover genanvendes. Ud over at det sparer på jordens ressourcer, når flaskerne genanvendes, så sparer det også klimaet for cirka 5.700 tons CO2. Dansk Retursystem glæder sig overudvidelsen og er helt sikre på, at danskerne fortsætter deres gode miljøadfærd med at pante.

Dansk Retursystems kantine bliver svanemærket som en af de første i Danmark31.1.2019 16:31:19 CETPressemeddelelse

Fra i dag har Dansk Retursystems medarbejdere på Sjælland dokumentation for, at de ikke bare arbejder for et bedre miljø. De spiser også frokost i Danmarks kun femte svanemærkede kantine. For Heine Skriver, som er køkkenchef i Dansk Retursystems kantine i Hedehusene, var det oplagt at få det nordiske miljømærke. Men selvom processen lå lige til højrebenet, var der alligevel udfordringer undervejs.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum