Fødevarestyrelsen

Fødevarestyrelsen vejleder cafeer og restauranter om genåbning

Del
Fødevarestyrelsen hjælper cafeer og restauranter med at få styr på hygiejnen og rengøringen, når de genåbner i dag. Styrelsen er forberedt på at skulle vejlede mange nye fødevarevirksomheder.
Fødevarestyrelsen kommer rundt i landet og vejleder cafeer og restauranter om blandt andet hygiejne, rengøring og korrekt opbevaring af fødevarer i forbindelse med genåbningen.
Fødevarestyrelsen kommer rundt i landet og vejleder cafeer og restauranter om blandt andet hygiejne, rengøring og korrekt opbevaring af fødevarer i forbindelse med genåbningen.

I de fleste af landets cafeer og restauranter har køkkener og lokaler stået tomme siden december. Nogle virksomheder har tilbudt take away til kunderne, men mange fødevarevirksomheder har behov for igen at få styr på blandt andet rengøring, god hygiejne og korrekt opbevaring af råvarer, når det går løs med genåbningen.

- Mange cafeer og restauranter har måske brug for at få genopfrisket de gode arbejdsgange og procedurer i køkkenet og serveringslokalet. Er der ordentlig sikring mod skadedyr, er der gjort rent alle steder, og er der styr på temperaturen ved nedkøling, så kunderne ikke bliver syge af maden? Det er blandt andet den slags, vi kommer ud og kontrollerer og vejleder om i forbindelse med genåbningen, siger Martin Birch Hansen, der er sektionsleder i FødevareKøbenhavn i Fødevarestyrelsen.

Hjælp til nye ejere og medarbejdere

Fødevarestyrelsens tilsynsførende vil som vanligt dukke op uanmeldt i mange restauranter og cafeer rundt om i landet den kommende tid for at kontrollere, om reglerne bliver fulgt og vejlede fødevirksomhederne om eventuelle spørgsmål. Styrelsen er forberedt på, at der kan være mange nye i branchen, der har brug for ekstra vejledning.

- Der kan være dukket en del nye fødevarevirksomheder op, og nogle restauranter har måske skiftet ejer under nedlukningen. Her prøver vi at få et godt samarbejde op at køre fra begyndelsen ved at tilbyde en halv times udvidet vejledning om reglerne. Desuden er der nok mange nye kokke, tjenere eller andet personale, og her er det virksomhedernes ansvar at introducere de nye ansigter til gode arbejdsgange og god personlig hygiejne, siger Martin Birch Hansen.

Gradvis forøgelse

Ligesom for fødevarevirksomhederne har nedlukningen også været en speciel tid for Fødevarestyrelsens tilsynsførende, og kontrollen har været præget af corona-restriktionerne.

- Før jul, da samfundet lukkede helt ned, kørte vi på et absolut minimum. Fra januar frem til nu har der været en gradvis forøgelse af tilsyn med fødevarevirksomhederne, men arbejdet har været påvirket af corona-restriktionerne. De tilsynsførende glæder sig til igen komme ud at vejlede i de genåbnede cafeer og restauranter, siger Martin Birch Hansen.

Læs Fødevarestyrelsens vejledning til restauranter og cafeer

For yderligere spørgsmål kontakt Fødevarestyrelsens pressetelefon: 22 84 48 34

Kontakter

Billeder

Fødevarestyrelsen kommer rundt i landet og vejleder cafeer og restauranter om blandt andet hygiejne, rengøring og korrekt opbevaring af fødevarer i forbindelse med genåbningen.
Fødevarestyrelsen kommer rundt i landet og vejleder cafeer og restauranter om blandt andet hygiejne, rengøring og korrekt opbevaring af fødevarer i forbindelse med genåbningen.
Download

Information om Fødevarestyrelsen

Fødevarestyrelsen
Stationsparken 31
2600 Glostrup

72 27 69 00​http://www.foedevarestyrelsen.dk/

Følg pressemeddelelser fra Fødevarestyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fødevarestyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye