Fødevarestyrelsen

Fødevarestyrelsen tilbagekalder spegepølser og røgvarer af vildt

Del

Forbrugere, som har købt røgede vildtprodukter og spegepølser fra Jens Christian Holt Jensen i Haderup skal levere varerne tilbage eller smide dem ud. Sådan lyder meldingen fra Fødevarestyrelsens Rejsehold.

Et anonymt tip førte tirsdag aften Fødevarestyrelsens Rejsehold til Jens Christian Holt Jensen, Herningvej 80, 7540 Haderup, hvor jægere kan indlevere vildt til opskæring, plukning og tilbagelevering. På stedet blev der også solgt koldrøgede vildtprodukter, som ejeren selv havde røget og spegepølser, som ejeren ikke ville oplyse, hvor var produceret. Spegepølsernes oprindelse er derfor ukendt, og det kan frygtes, at de er fremstillet under uhygiejniske forhold.

Adressen var ikke registreret hos Fødevarestyrelsen. Det betyder, at den ikke har været underlagt Fødevarestyrelsens smileykontrol af blandt andet hygiejne og skadedyrssikring.   

Forholdene på virksomheden var heller ikke egnet til at producere spiseklare fødevarer. I produktionslokalet stod der fx en hundekurv og røgeovnen i det fri. Der kunne heller ikke fremvises et lovpligtig egenkontrolprogram, der skal sikre, at fødevarerne ikke er sundhedsskadelige.

Ejeren valgte under kontrollen at kassere ca. 100 stk. vakuumpakket koldrøget krondyrfilet og 120 stk. spegepølser. Fødevarestyrelsen vil lave opfølgende kontrolbesøg, fordi virksomheden ønsker at rette op på forholdene og lade sig registrere. Indtil det er sket, opfordrer Fødevarestyrelsen dem, der har handlet med ejeren, til at levere varerne tilbage eller smide dem ud.

Yderligere oplysninger:

Journalister kan kontakte Fødevarestyrelsens pressetelefon på 22 84 48 34.

Nøgleord

Billeder

Links

Information om Fødevarestyrelsen

Fødevarestyrelsen
Fødevarestyrelsen
Stationsparken 31
2600 Glostrup

72 27 69 00​http://www.foedevarestyrelsen.dk/

Følg pressemeddelelser fra Fødevarestyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fødevarestyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum