Fødevarestyrelsen tilbagekalder spegepølser og røgvarer af vildt
Et anonymt tip førte tirsdag aften Fødevarestyrelsens Rejsehold til Jens Christian Holt Jensen, Herningvej 80, 7540 Haderup, hvor jægere kan indlevere vildt til opskæring, plukning og tilbagelevering. På stedet blev der også solgt koldrøgede vildtprodukter, som ejeren selv havde røget og spegepølser, som ejeren ikke ville oplyse, hvor var produceret. Spegepølsernes oprindelse er derfor ukendt, og det kan frygtes, at de er fremstillet under uhygiejniske forhold.
Adressen var ikke registreret hos Fødevarestyrelsen. Det betyder, at den ikke har været underlagt Fødevarestyrelsens smileykontrol af blandt andet hygiejne og skadedyrssikring.
Forholdene på virksomheden var heller ikke egnet til at producere spiseklare fødevarer. I produktionslokalet stod der fx en hundekurv og røgeovnen i det fri. Der kunne heller ikke fremvises et lovpligtig egenkontrolprogram, der skal sikre, at fødevarerne ikke er sundhedsskadelige.
Ejeren valgte under kontrollen at kassere ca. 100 stk. vakuumpakket koldrøget krondyrfilet og 120 stk. spegepølser. Fødevarestyrelsen vil lave opfølgende kontrolbesøg, fordi virksomheden ønsker at rette op på forholdene og lade sig registrere. Indtil det er sket, opfordrer Fødevarestyrelsen dem, der har handlet med ejeren, til at levere varerne tilbage eller smide dem ud.
Yderligere oplysninger:
Journalister kan kontakte Fødevarestyrelsens pressetelefon på 22 84 48 34.
Nøgleord
Billeder
Links
Information om Fødevarestyrelsen
Følg pressemeddelelser fra Fødevarestyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Fødevarestyrelsen
Pas på dine drøvtyggere – bluetongue-virus nærmer sig Danmark28.5.2024 10:00:20 CEST | Pressemeddelelse
Bluetongue er ikke klassificeret som fx fugleinfluenza og afrikansk svinepest. Dermed udbetaler myndighederne hverken erstatning for driftstab eller aflivede dyr, hvis sygdommen slår ned i danske besætninger med får, kvæg eller geder.
Hakket oksekød årsag til salmonellaudbrud9.5.2024 09:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Oksekød fra England er årsag til det udbrud med Salmonella, som de seneste knap to måneder har ramt mere end 50 patienter i Danmark. Det viser resultaterne af det opklaringsarbejde, som er udført i tæt samarbejde mellem Fødevarestyrelsen, Statens Serum Institut, DTU Fødevareinstituttet og den danske importør.
Nu kan du få hestepas på mobilen10.4.2024 14:05:30 CEST | Nyhed
Fødevarestyrelsen har gjort det lettere for ryttere at vise hestepas
Viden og vejledning skal bremse voksende problem med norovirus, også kaldet roskildesyge9.4.2024 08:48:58 CEST | Pressemeddelelse
Selvom norovirus er skyld i en meget væsentlig del af de fødevarebårne sygdomsudbrud, så er der fortsat usikkerhed om håndteringen af risici blandt køkkenchefer og medarbejdere. Det viser en kontrol- og vejledningskampagne, som Fødevarestyrelsen har gennemført i restauranter, køkkener og butikker, der leverer færdiglavet mad.
Er du klar til at blive katteejer?3.4.2024 13:48:00 CEST | Nyhed
Fødevarestyrelsen har i samarbejde med flere danske organisationer udviklet webportalen ’Klar til kat’ med en række gode råd til katteejere og dig, der overvejer at blive det.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum