Fødevarestyrelsen

Fødevarestyrelsen lukker butik i tre måneder

Del

Fødevarestyrelsen lukker for første gang en butik for ikke at leve op til fødevareloven. Påbud, bøder og politianmeldelser har været uden effekt.

Fødevarestyrelsen har for første gang brugt en regel i fødevareloven, der gør det muligt at lukke en butik i op til et halvt år med en såkaldt virksomhedskarantæne. Reglen blev indført i 2018. Med den i hånden har Fødevarestyrelsen i dag lukket Ølby Bazar ved Køge i tre måneder.

Virksomheden har overtrådt regler af stor betydning for fødevaresikkerheden, ved bl.a. salg af fordærvet frugt og grønt, salg af fødevarer med skadedyr, salg af kølevarer, der var opbevaret ved for høje temperaturer og salg af fødevarer uden dansk mærkning. Desuden har medarbejdernes adgang til håndvask været utilstrækkelig.

Fødevarestyrelsen har de seneste år givet ejeren en række indskærpelser, påbud og bøder samt politianmeldt virksomheden flere gange, uden at ejeren varigt har rettet op.

- Vi står i en situation, hvor vi har udtømt vores muligheder for at få virksomheden til at rette op. Virksomheden har gentagne gange bragt fødevaresikkerheden og dermed forbrugeren i fare. En midlertidig lukning er en meget alvorlig sanktion, men vi ser ingen anden udvej, siger Jakob Munkhøj Nielsen, chef for FødevareKøbenhavn.

Fødevarestyrelsen kan lukke virksomheder, som det seneste år har fået anmærkninger på tre ud af fire kontroller, og derfor har en dårlig regelefterlevelse. Virksomhedskarantæne er en midlertidig lukning, som kan vare op til seks måneder. Sanktionsmuligheden blev indført, fordi enkelte virksomheder ikke reagerede på Fødevarestyrelsens vejledning og eksisterende sanktionsmuligheder.

Yderligere oplysninger, Fødevarestyrelsens pressevagt 22 84 48 34

Nøgleord

Billeder

Information om Fødevarestyrelsen

Fødevarestyrelsen
Fødevarestyrelsen
Stationsparken 31
2600 Glostrup

72 27 69 00​http://www.foedevarestyrelsen.dk/

Følg pressemeddelelser fra Fødevarestyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fødevarestyrelsen

VÆLG VITAMINPILLER UDEN JOD TIL BØRN7.1.2020 10:30:12 CETAktuelt

Børn og unge, som spiser varieret, får de vitaminer og mineraler, de skal bruge. Derfor behøver de sjældent kosttilskud. Men hvis du gerne vil supplere med en multivitaminpille, så anbefaler Fødevarestyrelsen, at du vælger en mulitvitaminpille uden jod til dit barn. Børn mellem 3 og 10 år, som drikker mælk, får nemlig i forvejen rigeligt jod. Bag på glasset kan du læse, om der er jod i vitaminpillerne. Mangler du inspiration til en sund og varieret madpakke til dine børn, eller har brug for at få genopfrisket de officielle kostråd, så kig ind på Fødevarestyrelsens Altomkost.dk.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum