Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Fødevareministeren tager på eksportfremstød i Japan og Sydkorea

Del
Søndag den 5. marts drager fødevareminister Jacob Jensen (V) afsted på sit første eksportfremstød, når turen først går til Japan og dernæst Sydkorea for at styrke samarbejdet og fremme grønne løsninger og dansk eksport til begge lande.

Med sig i kufferten har ministeren en klar ambition om, at Danmark og danske virksomheder skal være ledestjerner, når det kommer til at sætte ambitiøse mål for mere bæredygtig fødevareproduktion og bidrage med grønne løsninger. Danske ambitioner kan ikke bære den grønne omstilling alene, og Fødevareministeriet planlægger derfor at indgå samarbejdsaftaler med både Japan og Sydkorea, som styrker samarbejdet om innovative løsninger på tværs af landegrænser.

Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V) siger:

Jeg glæder mig utrolig meget til mit første eksportfremstød som dansk fødevareminister. Det er min forventning, at det bliver lige dele spændende og udbytterigt. Vi kan bryste af en meget ambitiøs sektor herhjemme, og det glæder jeg til at vise frem ude i verden. Personligt ser jeg frem til at høre forskellige perspektiver på, hvad der rører sig i fødevare- og landbrugssektoren i både Japan og Sydkorea, som vi måske endda kan lade os inspirere af hjemme i Danmark.Det er samtidig forventningen, at vi i begge lande giver hånd på en fælles aftale om at udvikle samarbejdet om den bæredygtige omstilling af vores respektive fødevaresektorer. Der er så meget, vi kan lære af hinanden på trods af vores forskelligheder”.

Under turen skal fødevareminister Jacob Jensen (V) blandt andet mødes med fødevareministrene fra Japan og Sydkorea for blandt andet at drøfte samarbejde om grønne initiativer, eksport af fødevarer og økologi. Samtidig giver besøget i Japan anledning til at kickstarte en kampagne, der skal markere danske fødevarer som ikke alene af højeste kvalitet, men også bæredygtige.

I løbet af ugen vil førende fødevarevirksomheder fra både Japan og Sydkorea deltage, ligesom repræsentanter fra nogle af de største danske fødevareproducenter også er på deltagerlisten. Formålet med eksportfremstødet er nemlig også at sætte fokus på et endnu stærkere samarbejde mellem fødevarevirksomhederne på tværs af landegrænserne, så de i fællesskab kan tage et større ansvar for en grønnere og mere bæredygtig fødevareproduktion fremover.

 

Fakta:

  • Japan repræsenterer det 11. største eksportmarked for den danske fødevareklynge. Det er især grisekød, mejerivarer og fisk, som Japan efterspørger fra Danmark.

  • I 2021 købte Japan for 4.692 mio. kr. varer fra den danske fødevareklynge, hvilket svarer til 2,70 pct. af fødevareklyngens samlede eksport.

  • I maj 2021 lancerede Japan en strategi for grøn omstilling af landbrugsproduktionen med fokus på innovation og nye løsninger.

  • Sydkorea repræsenterer det 18. største eksportmarked for den danske fødevareklynge. Landet efterspørger især grisekød og mejerivarer fra Danmark.

  • I 2021 købte Sydkorea for 1.888 mio. kr. varer fra den danske fødevareklynge, hvilket svarer til 1,09 pct. af fødevareklyngens samlede eksport.

Yderligere oplysninger:

Fødevareministeriets pressetelefon: + 45 2018 4052 eller

presse@fvm.dk

Information om Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Slotsholmsgade 12
1216 København K

+45 38 14 21 42https://fvm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Vigtig fiskeriaftale landet: Danske fiskere får langt om længe adgang til norske farvande18.3.2023 06:30:00 CET | Pressemeddelelse

Et længe ventet gennembrud i fiskeriforhandlingerne mellem EU og Norge har gjort, at parterne er blevet enige om en aftale om fiskerimulighederne for 2023. Den danske fiskeriminister Jacob Jensen har ved flere lejligheder presset på for at få en aftale på plads, og ministeren glæder sig på de danske fiskers vegne over, at de igen får adgang til at fiske i norske farvande.

Ministre lancerer nyt screeningsværktøj i jagten på mere effektiv udtagning af lavbund13.3.2023 14:00:00 CET | Pressemeddelelse

Lavbundsindsatsen kalder på en hjælpende hånd. Fremover bliver det nemmere for både landmænd og kommuner at udpege de lavbundsarealer, der har størst effekt, mens det samtidig bliver lettere at navigere i de forskellige muligheder for tilskud. En ny fælles hjemmeside samler nu tilskudsordninger under én fælles portal for at skabe større sammenhæng og gøre afstanden fra idé til opstart af et lavbundsprojekt markant mindre.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum