Fødevare-konference har fokus på forsyningssikkerhed

Forsyningssikkerhed i en verden i forandring er hovedtemaet på konferencen Fremtidens Fødevarer 2022, som Teknologisk Institut afholder 16. november i Aarhus. Her vil flere danske fødevareproducenter dele deres erfaringer med håndtering af fx stigende priser på energi eller basale aktuelle udfordringer med at få leveret råvarer.
- Med de stigende energipriser og truslen om direkte mangel på fx gas til produktionen har også givet fødevareproducenterne store udfordringer. De kan håndteres i flere spor; Dels ved at optimere brugen af grøn energi og dels ved at fokusere på innovation og øget eksport, siger centerchef Anne Louise Dannesboe Nielsen, Teknologisk Institut.
Investeringer i grøn energi
Blandt oplægsholderne er CEO René Normann Christensen fra Kohberg Bakery Group A/S, som forklarer om Kohbergs strategi med sideløbende energioptimeringer og investeringer i grøn energi for at reducere virksomhedens afhængighed af el og naturgas, Desuden fortæller CEO Thomas Møberg Nielsen fra Easis – specialister i produktion af sukkerfrie fødevarer om virksomhedens strategi ved at fokusere på produktudvikling, ny markedsføring og ekspansion på udenlandske markeder.
Blandt andre oplægsholdere er fx også BKI Foods, som giver et indblik i kaffeproducentens brug af kunstig intelligens til at forudse egenskaberne ved slutproduktet og derved bidrage til en mere optimal udnyttelse af råvarer og ressourcer. Et arbejde, som netop har givet BKI Foods Industriens Fonds AI-pris.
Fremtidens råvarer
Nødvendigheden af den grønne omstilling i et større perspektiv kommer fra glacialgeolog Lis Allaart, som har undersøgt fortidens naturlige klimavariation, og derved kan bidrage med forståelse af, hvordan klimasystemerne i dag reagerer på menneskabt global opvarmning – en opvarmning, som kan give alvorlige udfordringer med forsyningssikkerheden til fødevareindustrien.
I forbindelse med konferencen er der også en messe med relevante stande med indhold fra forsknings- og udviklingsprojekter hos Teknologisk Institut; fx om produktion af fremtidens råvarer til fødevarer, reduktion af madspild, bæredygtige emballager og brug af 3D-print til fødevareindustrien.
- 3D-print af elementer til fødevareindustrien har mange fordele. Der er f.eks. færre samlinger og kringelkroge, hvor mikroorganismer kan sætte sig, der er stor designfrihed til fx ekstruderingsdyser, og der kan printes i mange forskellige fødevaregodkendte materialer, fortæller Anne Louise Dannesboe Nielsen.
Indlagt i dagen er også TI-talks, hvor specialister fra Teknologisk Institut afholder 10 korte inspirationsoplæg indenfor områderne digitalisering og procesoptimering samt produktudvikling og fødevaresikkerhed. Bl.a. om at ændre spild af råvarer til grøn konkurrencekraft og om mikroalger, som er en ny kilde til lipider og proteiner.
Konferencen er støttet af Svineafgiftsfonden og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.
Læs det fulde program samt tilmelding her:
Nøgleord
Kontakter
Yderligere oplysninger: Centerchef Anne Louise Dannesboe Nielsen, Teknologisk Institut, mobil 7220 2455, mail: aln@teknologisk.dk
Praktisk info og pressetilmelding: Sektionsleder Inger Olesen, Teknologisk Institut, mobil: 7220 1884, mail: ino@teknologisk.dk
Billeder
Information om Teknologisk Institut
Teknologisk Institut har siden 1906 arbejdet for at forbedre erhvervslivets konkurrenceevne, samfundets velstand og menneskers liv. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, life science, materialer, byggeri og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S og DTI Spain.
Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen på pressetelefon 7220 1066 – eller kommunikation@teknologisk.dk
Fotos i dette nyhedsrum: ©Teknologisk Institut. Brug af fotos tilladt ved konkret omtale af Teknologisk Institut og med kreditering. I tvivlstilfælde kontakt venligst Kommunikationsafdelingen.
Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
CO2-reduceret forsøgsbeton anvendt med succes på vejanlæg ved Aarhus30.6.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Første fuldskala demonstration i Danmark viser vejen for udbredelse af CO2-reduceret beton i større skala.
Brugte medicinske engangsprodukter skal have nyt liv30.6.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Danske hospitaler producerer 4,4 tons affald i timen. Et nyt samarbejde mellem industri, hospitaler og forskning vil etablere infrastruktur til genanvendelse af medicinsk engangsudstyr.
Frostbekæmpelse på byggepladser kan føre til misfarvninger og lugtgener i det færdige byggeri27.6.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Teknologisk Institut advarer mod brugen af tømidlet urea på indendørsarealer ved vinterbyggeri efter stigende antal henvendelser om ubehagelige lugtgener og misfarvede egetræsgulve.
Nyt liv til kritiske metaller i elektronikaffald26.6.2025 08:41:32 CEST | Pressemeddelelse
Internationalt partnerskab vil genanvende sjældne jordarter i forbrugerelektronik og styrke europæisk forsyningssikkerhed.
Millioninvestering skal gøre 3D-print til hverdag i danske virksomheder25.6.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Teknologisk Institut lancerer en ny millioninvestering, som skal styrke danske virksomheder mod en mere digitaliseret og ressourceoptimeret produktion gennem brug af industriel 3D-print. Målet er at øge produktiviteten og reducere både leveringstid og materialeforbrug for danske fremstillingsvirksomheder.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum