Fødevare-konference har fokus på forsyningssikkerhed
Forsyningssikkerhed i en verden i forandring er hovedtemaet på konferencen Fremtidens Fødevarer 2022, som Teknologisk Institut afholder 16. november i Aarhus. Her vil flere danske fødevareproducenter dele deres erfaringer med håndtering af fx stigende priser på energi eller basale aktuelle udfordringer med at få leveret råvarer.
- Med de stigende energipriser og truslen om direkte mangel på fx gas til produktionen har også givet fødevareproducenterne store udfordringer. De kan håndteres i flere spor; Dels ved at optimere brugen af grøn energi og dels ved at fokusere på innovation og øget eksport, siger centerchef Anne Louise Dannesboe Nielsen, Teknologisk Institut.
Investeringer i grøn energi
Blandt oplægsholderne er CEO René Normann Christensen fra Kohberg Bakery Group A/S, som forklarer om Kohbergs strategi med sideløbende energioptimeringer og investeringer i grøn energi for at reducere virksomhedens afhængighed af el og naturgas, Desuden fortæller CEO Thomas Møberg Nielsen fra Easis – specialister i produktion af sukkerfrie fødevarer om virksomhedens strategi ved at fokusere på produktudvikling, ny markedsføring og ekspansion på udenlandske markeder.
Blandt andre oplægsholdere er fx også BKI Foods, som giver et indblik i kaffeproducentens brug af kunstig intelligens til at forudse egenskaberne ved slutproduktet og derved bidrage til en mere optimal udnyttelse af råvarer og ressourcer. Et arbejde, som netop har givet BKI Foods Industriens Fonds AI-pris.
Fremtidens råvarer
Nødvendigheden af den grønne omstilling i et større perspektiv kommer fra glacialgeolog Lis Allaart, som har undersøgt fortidens naturlige klimavariation, og derved kan bidrage med forståelse af, hvordan klimasystemerne i dag reagerer på menneskabt global opvarmning – en opvarmning, som kan give alvorlige udfordringer med forsyningssikkerheden til fødevareindustrien.
I forbindelse med konferencen er der også en messe med relevante stande med indhold fra forsknings- og udviklingsprojekter hos Teknologisk Institut; fx om produktion af fremtidens råvarer til fødevarer, reduktion af madspild, bæredygtige emballager og brug af 3D-print til fødevareindustrien.
- 3D-print af elementer til fødevareindustrien har mange fordele. Der er f.eks. færre samlinger og kringelkroge, hvor mikroorganismer kan sætte sig, der er stor designfrihed til fx ekstruderingsdyser, og der kan printes i mange forskellige fødevaregodkendte materialer, fortæller Anne Louise Dannesboe Nielsen.
Indlagt i dagen er også TI-talks, hvor specialister fra Teknologisk Institut afholder 10 korte inspirationsoplæg indenfor områderne digitalisering og procesoptimering samt produktudvikling og fødevaresikkerhed. Bl.a. om at ændre spild af råvarer til grøn konkurrencekraft og om mikroalger, som er en ny kilde til lipider og proteiner.
Konferencen er støttet af Svineafgiftsfonden og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.
Læs det fulde program samt tilmelding her:
Nøgleord
Kontakter
Yderligere oplysninger: Centerchef Anne Louise Dannesboe Nielsen, Teknologisk Institut, mobil 7220 2455, mail: aln@teknologisk.dk
Praktisk info og pressetilmelding: Sektionsleder Inger Olesen, Teknologisk Institut, mobil: 7220 1884, mail: ino@teknologisk.dk
Billeder
Information om Teknologisk Institut
Teknologisk Institut har siden 1906 arbejdet for at forbedre erhvervslivets konkurrenceevne, samfundets velstand og menneskers liv. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, life science, materialer, byggeri og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S og DTI Spain.
Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen på pressetelefon 7220 1066 – eller kommunikation@teknologisk.dk
Fotos i dette nyhedsrum: ©Teknologisk Institut. Brug af fotos tilladt ved konkret omtale af Teknologisk Institut og med kreditering. I tvivlstilfælde kontakt venligst Kommunikationsafdelingen.
Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
Danske virksomheder viser vejen for cirkulær elektronik20.12.2024 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Nye tiltag skal gøre det lettere at genbruge, reparere og genanvende elektronik.
Støjende emhætter skaber sundhedsrisiko i danske hjem19.12.2024 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Hver femte dansker slukker for emhætten på grund af støj, viser ny undersøgelse. Eksperter advarer mod øget farlig partikelforurening i køkkenet
Biobaseret bindemiddel til asfalt kan reducere CO2-udledning16.12.2024 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Biobaserede restmaterialer fra halm eller træ har potentiale til at kunne erstatte fossil olie i bindemidlet bitumen og dermed reducere CO2-udledningen fra asfaltproduktion.
Røntgen og kunstig intelligens skal optimere fødevareproduktion10.12.2024 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Avanceret røntgenbaseret 3D-billeddannelsesteknologi, kombineret med kunstig intelligens skal hjælpe med automation og kvalitetskontrol af komplekse emner og processer - i første omgang på danske slagterier.
Mindre producenter af plantebaserede fødevarer får hjælp til at gro2.12.2024 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Skræddersyede udviklingsforløb sætter skub i danske SMV’ers produktion af sikre, smagfulde og kommercielt levedygtige plantebaserede fødevarer.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum