Egedal Kommune

Fodboldstadion, arresthus eller hotellejligheder

Del

Der er rift om de attraktive grunde i Kildedal. Politikerne får i løbet af foråret 2020 til opgave at vælge mellem tre vidt forskellige projekter. Skal der ligge et Arresthus? Skal Christian Eriksen brillere på et nyt stort træningsanlæg til DBUs landshold? Skal der være hotel, erhverv og boliger?

2020 bliver et meget spændende år for Egedal Kommune. Kommunen skal nemlig tage stilling til hvad der i fremtiden, skal ske med området ved Kildedal Nord, dvs. nord for stationen. Aktuelt er kommunen i dialog med tre forskellige parter, der alle har udset sig området til at udvikle forretningen. Det lægger et pres på politikerne for at vælge det projekt, der giver mest værdi for kommunen, men er enormt positivt for kommunen der gerne vil være attraktiv for investeringer.

- Det er klart det er en positiv udfordring at stå over for tre bejlere, der gerne vil Egedal. Det kan jeg da ikke lade være at være en smule stolt af. Men det er vigtigt at understrege, at der ikke indgået nogle aftaler endnu. Og jeg vil gerne have noget på skrift, før jeg tør glæde mig over det. En fugl i hånden er som altid bedre end en masse på taget, siger Egedals Borgmester Karsten Søndergaard.

En af bejlerne er DBU der overvejer at etablere et nyt nationalt træningscenter for DBUs landshold, ved Egedal og området ved Kildedal station. Men inden drømmen om at se Christian Eriksen pendle mellem Kildedal og Milano, bliver en realitet, skal meget falde på plads. DBU er også i kontakt med fire andre kommuner om projektet og finansieringen er langt fra på plads. Det er et projekt, der ligger mange år ude i fremtiden at kunne realisere. Og det er altså ikke noget som Byrådet i Egedal selv kan afgøre.

- Selvfølgelig ville det være utroligt spændende og skabe positiv omtale af Egedal Kommune, men det er på et meget tidligt stadie. Men lad os se hvordan det udvikler sig. Vi følger alle projekterne tæt, siger Karsten Søndergaard.

Kriminalforsorgen vil bygge nyt arresthus

En anden part der også er interesseret og som er væsentligt længere fremme med planerne end DBU, er kriminalforsorgen, der gerne vil bygge et helt nyt arresthus. Et arresthus, hvortil der skal knyttes cirka 300 medarbejdere, der måske også kan blive nye borgere i Egedal.

- Kriminalforsorgen har området som prioritet nr. et og står klar til at smide mange millioner på bordet. Et sådan projekt vil få en enorm positiv afsmitning på lokale håndværkere og erhvervsliv som kan lande opgaver både i forhold til anlægsopgaven, men også i forbindelse med driften. Det er meget spændende, siger Karsten Søndergaard.

Endelig har Casa, der er én af Danmarks førende virksomheder indenfor udvikling, opførelse og renovering af fast ejendom sammen med en investorgruppe vist deres interesse. De har fremsendt en skitse for et nyt blandet byområde med ca. 500 boliger, 142 hotellejligheder og mulighed for at indpasse erhverv mm. Et projekt hvor bæredygtighed, sociale fællesskaber og natur vil være i højsædet.

- Det her handler ikke om enten eller, men om både og. Nogle af projekterne ville kunne ligge side om side i samme område i terræntilpasset arkitektur. Så vi kan ende med at to ud af tre projekter kan blive en realitet. Men som sagt. Det er stadig alt for tidligt at sælge skindet. Men jeg må sige at jeg håber og tror på en afklaring inden alt for længe og uanset hvilken løsning vi ender med, så vil det betyde mellem 2-300 arbejdspladser til området. Det er enormt positivt for Egedal og vil kunne mærkes på området.

For yderligere oplysninger kontakt:

Presseansvarlig Rasmus Øhlenschlæger, mobil: 7259 6203

Kontakter

Information om Egedal Kommune

Egedal Kommune
Egedal Kommune
Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

7259 6000https://www.egedalkommune.dk/

Egedal er en kommune i bevægelse med plads til begejstring. Vi ligger der, hvor storbyen holder op og landet begynder. Med 4 S-togs-stationer i kommunen er du midt i naturen og tæt på hovedstaden, der kun ligger en halv time herfra. Vi vil yde god service for Egedals borgere. Alle skal have en god og velfungerende hverdag, hvor vi, med udgangspunkt i fællesskaber, udvikler de styrker og kvaliteter, der allerede kendetegner Egedal. Læs mere om os på EgedalKommune.dk

Følg pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Egedal Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum