Folkekirkens Nødhjælp

Fodboldlandsholdet spiller for klimaet

Del

Det danske kvindelandshold i fodbold støtter Folkekirkens Nødhjælps klimaarbejde i forbindelse med torsdagens kamp mod Bosnien-Hercegovina.

Det danske kvindelandshold i fodbold støtter Folkekirkens Nødhjælps klimaarbejde i Uganda i forbindelse med torsdagens VM-kvalifikationskamp mod Bosnien-Hercegovina på udebane. Spillerne - med Sofie Junge Pedersen fra Juventus i spidsen - har selv valgt at støtte Folkekirkens Nødhjælps arbejde med klimapasning og træplantning i det sydlige Uganda.

Det sker ved, at spillernes landsholdstrøjer bliver sat til salg på auktion fredag.

”Jeg er helt utrolig glad og stolt over, at fodboldlandsholdet har valgt at støtte vores arbejde med klima i Uganda i forbindelse med VM-kvalifikationskampen. Projektet sikrer, at småbønder får hjælp til at plante træer og klimaresistente afgrøder. Der er tale om fattige mennesker, der allerede lider under klimaforandringerne med stigende temperaturer og tørke. Derfor er det så vigtigt, at fodboldlandsholdet har valgt at bakke op om klimaprojektet i Uganda. I min optik har holdet allerede vundet, inden de er gået på banen," siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Landsholdets midtbanespiller, Sofie Junge Pedersen, er glad for, at spillerne kan sætte fokus på Folkekirkens Nødhjælpens klimaarbejde i forbindelse med kampen.

”Klimakrisen er virkelig en uretfærdig krise, i og med at det rammer de lande hårdest, der har været mindst skyld i klimakrisen. Det er et vigtigt budskab, at vi i de rige lande skal hjælpe de fattige lande med at tilpasse sig klimaforandringer. Det har vi en stor forpligtigelse til at gøre. Vi er glade for, at vi kan sætte fokus på klimaet og forhåbentlig gøre en lille forskel,” siger den 29-årige nordjyde, der til daglig spiller i den italienske klub, Juventus.

Og netop kvindelandsholdets støtte giver særligt god mening i denne sammenhæng:

”Kvinder er særligt udsatte, når klimaforandringer i verdens fattigste lande fører til ekstremt vejr, stigende migration og fødevareusikkerhed. Derfor er der en smuk symbolik i, at lige netop kvindelandsholdet støtter op om vores klimaarbejde," siger Birgitte Qvist-Sørensen.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Download
Foto: fodboldbilleder.dk
Foto: fodboldbilleder.dk
Download

Information om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp
Meldahlsgade 3
1613 København V

41 86 59 75https://www.noedhjaelp.dk

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum