Moneybanker

Fodbolden lider økonomisk

Del

Coronapandemien udfordrer alle aspekter af verdens gøren og laden og året 2020 vil for altid blive husket for blandt andet hjemmekarantæne, håndhygiejne og hjemmeskoling. Inden for sportens verden er det meste også lukket ned, hvor kun e-sport synes at køre videre i et format, hvor spillerne sidder hver for sig og afvikler kampene.

I Europa har særligt fodbold fået fokus af alle sportsgrene, hvilket formentlig skyldes de enorme økonomiske summer, der hver sæson cirkulerer. De manglende indtægter fra afvikling af kampe har skabt uforudsigelige konsekvenser i mange europæiske klubber med tilværelse i de allerstørste ligaer. Der er eksempler på støttepakker fra de nationale forbund, men eftersom ingen ved, hvornår der igen kan lukkes op for tilskuere, kan den økonomiske hjælp hurtigt blive anvendt på at lukke huller, der ligeså hurtigt trænger til at blive fyldt op igen.

Den engelske ligaforening EFL annoncerede midt i marts en økonomisk håndsrækning til de tre bedste engelske rækker under Premier League. Beløbet på 50 millioner pund (ca. 405 millioner kroner) blev stillet til rådighed gennem en fond, som klubberne derefter kan ansøge hos.

Resten af 2020 uden tilskuere?

En ting vi har erfaret under coronapandemien er, at tingene kan udvikle sig på rekordtid. Det er derfor vanskeligt at vide med sikkerhed, hvornår der igen kan spilles fodboldkampe med festglade fans på lægterne med støtte til deres lokale helte. Hvis sæsonen færdigspilles uden tilskuere, vil der uden tvivl være stor efterspørgsel efter livestream fodbold. Nedenfor finder du en oversigt over, hvordan de foreløbige meldinger er i de største europæiske ligaer.

Tyskland

Ligesom i Danmark er der lockdown af blandt andet skoler, dagsinstitutioner, private arbejdspladser m.m., hvor denne indtil videre er fastsat til at vare frem til d. 3. maj. D. 4. maj vil skolerne ligeså stille begynde at åbne igen.

Samtidig melder DFL, den tyske ligaforening, at målet er at starte Bundesligaen og den næstbedste række d. 9. maj med en række sikkerhedsforanstaltninger. Disse lyder på, at spillerne forud for kampstart skal testes, og hvis en spiller testes positiv, bliver han fjernet og sendt i 14 dages karantæne. På den måde sikres det, at alle spillere er raske og ikke udgør nogen smittefare.

I forhold til tilskuere er der forsamlingsforbud i Tyskland frem til d. 31. august, hvilket sætter pres på klubberne for at finde en alternativ måde at afvikle kampene på. Det kræver nemlig ifølge DFL 240 personer at afvikle en kamp.

Frankrig

I Frankrig er der også lange udsigter til at give fans fodboldoplevelser. Præsident Emmanuel Macron har varslet gradvis genåbning af Frankrig fra d. 11. maj, hvorfor klubberne først kan begynde at træne kollektivt igen på dette tidspunkt. Af foreløbige datoer er d. 3. og d. 17. juni i spil, hvor der (naturligvis) ikke vil være tilskuere tilstede.

Spanien

La Liga-chefen Javier Tebas har sat nogle interessant tal på konsekvensen af nedlukningen af landets bedste fodboldrække. De lyder ifølge Tebas på, at hvis ligaen spilles færdig med tilskuere vil det give et tab på 1,1 milliard kroner. Hvis det sker uden tilskuere, vil tabet være 2,3 milliarder kroner, mens en samlet astronomisk regning på hele 7,5 milliarder kroner, hvis ligaen ikke spilles færdig.

Det er et held for den spanske ligaforening, at samtlige klubber i La Liga har spillet lige mange kampe. Det betyder nemlig, at det synes retfærdigt for alle parter hvis sæsonen afsluttes uden yderligere afviklede kampe. I så fald vil det være den nuværende top-4, der vil repræsentere Spanien i næste sæsons Champions League.

Baseret på Javier Tebas´ udtalelse er det vanskeligt at vurdere, hvilket synspunkt de har til at afvikle kampe med tilskuere. Men taget situationens alvor i Spanien in mente, er der formentlig lange udsigter til at byde fans indenfor igen.

Italien

Italien har været et af de allerhårdest ramte lande i verden med coronavirus, og det sætter utvivlsomt præg på, hvornår der igen startes op med fodbold. Der tages ingen kalkulerede risici, hvilket vises ved at flere italienske sundhedseksperter har kaldet det for risikabelt at starte op med træning og kampe igen i maj.

Det italienske fodboldforbrug har samtidig udtrykt, at sæsonen vil blive spillet færdig, selvom de resterende kampe først skulle blive afviklet på den anden side af sommeren.

Med Italiens hårde kamp mod coronavirussen kommer der formodentlig til at gå lang tid, før der gives tillades til at lukke fans på stadion igen.

England

I England har sæsonen været sat på pause siden starten af marts. Det betyder, at klubberne i landets bedste række Premier League fortsat mangler at spille ni-ti kampe. Hvor der i de andre ligaer er tvivl om, hvordan den resterende sæson eventuelt skal afvikles, så har klubberne i England i fællesskab besluttet, at sæsons kampe skal spilles.

Hvordan kampene skal spilles og under hvilke forhold, ved klubberne ikke endnu. Det skal nemlig ske i tæt samråd med alle involverede interessenter, herunder blandt andet regeringen og mediepartnerne. Sidstnævnte har en åbenlys stor kommerciel interesse i at få spillet sæsonen færdig, ligesom diverse betting sider såsom Bet365 venter på at bolden igen ruller.

Kontakter

Information om Moneybanker

Moneybanker
Moneybanker
Teglvænget 97
7400 Herning

https://moneybanker.dk/

MONEYBANKER er din online sammenligningstjeneste, som laver undersøgende journalistik til gavn for mediehuse og den almene borger. Vores formål er at analysere forskellige problemstillinger, som giver den brede befolkning en indsigt i hverdagens finansielle problematikker.

Følg pressemeddelelser fra Moneybanker

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Moneybanker

Kom godt fra start med din træning med rabatkoder på proteinpulver og kosttilskud24.3.2021 19:52:02 CET | Blog

Når du træner og vil opbygge muskler og få en sundere krop er motion ét vigtigt element for at opnå dette. Et andet vigtigt element er din kost, som skal passe til din ambition og til din form for træning. Som supplement til den normale kost er proteinpulver godt hvis du vil opbygge muskelmasse med din træning. Hvis du generelt gerne vil leve sundere så er kosttilskud også et godt supplement til din normale kost. Både proteinpulver og kosttilskud kan være omkosteligt, særligt hvis du har brug for større mængder. Heldigvis kan du finde rabatkoder på både proteinpulver og kosttilskud, så du kan købe det nødvendige supplement uden at ødelægge dit budget. Inde på rabatkoder MyProtein finder du en lang række forskellige rabatkoder, som er aktive og klar til brug. Det er simpelt at anvende ved dine køb, og du kan finde både generelle rabatter og produkt specifikke rabatkoder. Simpelt at anvende rabatkoder Når du går ind på hjemmesiden finder du en lang række rabatkoder. Nogle af dem vil være

Disse ting ønsker danske børn sig allermest i julegave i 20201.12.2020 13:53:43 CET | Blog

2020 – et meget specielt år på mange punkter – er ved at lakke mod ende. Det har været et år, hvor vi har brugt meget tid med vores familie, og hvor vi har opholdt os meget i vores eget hjem. Mange forældre har oplevet, hvor svært det kan være at holde børnene underholdt, når det ene arrangement efter det andet bliver aflyst. Heldigvis er det snart jul, og det er som bekendt hjerternes og børnenes højtid. Vil du også glæde dine børn, så kan du drage nytte af at vide, hvad danske børn ønsker sig allermest til jul i år. Er det mon et legekøkken, nye musikinstrumenter eller den eftertragtede PS5? Elverbørn vil gøre os meget klogere i artiklen. #1 El løbehjulet er et sikkert hit blandt de større børn Leder du efter den perfekte julegave til et større barn, så vil et el løbehjul være et glimrende bud. De børnevenlige el løbehjul kan bruges af børn fra 8-års alderen og opefter. Er barnet derfor 8 år eller ældre, så kan du gøre hans eller hendes juleaften meget bedre ved at vælge denne gaveid

Gå 2021 i møde med styr på økonomien1.12.2020 06:00:00 CET | Blog

Nu sker det snart… 2020 er ved at være ovre og bliver snart erstattet af 2021. Det er noget, som mange mennesker ser frem til, idet 2020 har været et hårdt og turbulent år på mange parametre. Du kan allerede nu begynde at sætte dig nogle mål for det kommende år. Et mål kan f.eks. være at få styr på økonomien. Vil du gerne have styr på din privatøkonomi, inden vi går ind i 2021, så læs med her. #1 Få lagt et nyt og opdateret 2021-budget Uanset hvor meget du føler, at du har styr på din økonomi, så vil du kunne gøre dig selv en stor tjeneste ved at lægge et budget. Et godt råd er at lægge et nyt og opdateret budget hvert år, så du sikrer dig, at budgettet stemmer overens med dine faktiske indtægter og udgifter. Der kan ske meget i løbet af et kalenderår, og derfor er det også vigtigt, at du holder budgettet up-to-date. Vil du gerne frigøre flere penge til rejser og sommerhusture med familien, så er det måske i 2021, at du skal skrue ned for udgifterne til underholdningstjenester, mobilab

Få en ny hjemmeside til den bedste pris22.4.2020 10:56:21 CEST | Blog

Hvis man har en virksomhed, er det svært at komme udenom at skulle have en hjemmeside. Hjemmesiden er nemlig et vigtigt værktøj til at gøre det lettere for kunder at lære din virksomhed bedre at kende. Den kan desuden bruges til at tiltrække nye kunder og kan på mange måder fungere som reklame for virksomheden og de services eller produkter, den tilbyder. Det er derfor også vigtigt, at hjemmesiden er lavet godt, da en dårlig hjemmeside kan være endnu værre end slet ingen hjemmeside. Heldigvis er det muligt at få en flot og indbydende hjemmeside til en rigtig god pris!

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum