Esbjerg Kommune

Fodbold for Fremtiden - en beskæftigelsesindsats

Del

Fodbold og fællesskab er nøgleordene, når Esbjerg Forenede Boldklubber, Uddannelseshuset og DBU Bredde den 27. oktober søsætter Fodbold for Fremtiden. Et beskæftigelsesprojekt, som har til formål at hjælpe en udsat målgruppe af ledige i alderen 18-29 år ind i samfundets fællesskaber.

Uddannelseshuset starter projekt Fodbold for Fremtiden som et led i velfærdsalliancen mellem DBU (Dansk Boldspil-Union) og Esbjerg Kommune.

Velfærdsalliancen gælder for perioden 1. januar 2020 – 31. december 2023 og skal være med til at understøtte Esbjerg Kommunes indsatsområder som visionskommune i Bevæg dig for livet, styrke foreningslivet i kommunen og få flere og nye målgrupper i kommunen til at dyrke motion.

I 26 uger er de unge mænd og kvinder en del af et aktiveringsforløb, som indebærer fodboldfitnesstræning to gange om ugen. Desuden vil deltagerne løbende opleve forskellige, inspirerende oplæg. Det vil være aktiviteter rettet mod ordinær beskæftigelse og uddannelse. Virksomhedsrettede aktiviteter, studievejledning, jobsøgningskursus, oplæg om sund livsstil, viden om deltagelse i frivillige foreninger og inspiration til træneruddannelse og dommeruddannelse. Deltagerne vil også blive indkaldt til samtaler med henblik på at få et større netværk og blive klædt på til fællesskabet i erhvervslivet, på uddannelsesinstitutionen og i fodboldklubben.

Målet er at have fodbolden som udgangspunkt for arbejdet med at dyrke motion, udvikle sociale kompetencer og give mental timeout og succesoplevelser for unge i alderen 18 – 29 år.

Projektet er en helhedsorienteret og tværgående indsats, hvor fællesskab, rummelighed og stabilitet er omdrejningspunktet for at hjælpe de unge borgere og skabe et endnu stærkere velfærdssamfund.

Fodbold for Fremtiden er metodeudviklende. I et værdifuldt samarbejde mellem tre forskellige aktører hjælpes en særlig målgruppe tilbage i samfundet med fællesskab, glæde, inspiration og motion. Fodbolden er en ny vej at bevæge sig i beskæftigelsesindsatsen.

Fodboldfitnessaktiviteterne vil foregå på Gl. Vardevej i Esbjerg.

Praktisk information

Der vil være mulighed for at møde deltagere og kontaktpersoner til et holdfoto fredag den 23. oktober kl. 10.00 – 10.30 på kunststofbanen, Gl. Vardevej (over for EFB-klubhus) i Esbjerg.

Kontakter

Lene Damgaard, leder af Uddannelseshuset, tlf. 29 42 75 73

Aris Krunesic, rådgiver, tlf. 76 16 74 17

Jan Hansen, træner, tlf. 20 34 36 30

Dan Lynghede, jobkonsulent, tlf. 27 74 11 33

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Ny lynladestation ved Esbjerg Lufthavn gør det nemmere at være elbilist i det vestjyske26.12.2020 06:00:00 CETPressemeddelelse

Esbjerg får nu otte nye lynladepunkter, der hver især kan oplade en bil på cirka 20 minutter. Den nye lynladestation, der etableres af ladeoperatøren Clever med selskabets prisvindende design, bliver placeret ved Esbjerg Lufthavn og forventes at være klar til at tage imod elbiler til opladning efter sommerferien 2021. Og det er en gevinst for Esbjerg Kommunes borgere, lyder det fra borgmester Jesper Frost Rasmussen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum