WFP - FN’s World Food Programme

FN's World Food Programme glæder sig over fremskridt på væsentlige forholdsregler fra de Sana’a-baserede myndigheder

Del

KØBENHAVN/ROM – FN’s World Food Programme har i dag budt positive tiltag fra de Sana’a-baserede myndigheder velkommen. Tiltag, der sikrer, at humanitær fødevareassistance når frem til de mest udsatte børn, kvinder og mænd i de områder i Yemen, som hører under deres kontrol.

WFP/Saleh Baholis
WFP/Saleh Baholis

En aftale underskrevet med de Sana’a-baserede myndigheder lørdag 3 august 2019 og de tekniske bilag underskrevet efterfølgende vil gøre det muligt for WFP at etablere en uafhængig og ansvarlig proces, som skal identificere og registrere de familier, der har størst brug for livsnødvendig fødevareassistance.

WFP vil genoptage uddelingen af fødevarer efter højtiden Eid Al Adha. Omkring 850.000 mennesker i Sana’a har ikke modtaget fødevarerationer fra WFP de seneste to måneder.

WFP vil begynde at introducere et såkaldt smart-card styringssystem, som skal registrere de 9 millioner mennesker, der lever i de områder i Yemen, som er under de Sana’a-baserede myndigheders kontrol. Disse vigtige foranstaltninger sikrer beskyttelse af og fortrolighed for de mennesker, vi bistår, samt uafhængighed i forhold til vores humanitære operation.

Den underskrevne aftale skaber de rette rammer for, at WFP’s største operation fungerer på den mest effektive og omkostningseffektive måde. For at sikre dette, har de Sana’a-baserede myndigheder afgivet skriftlig forsikring om, at WFP vil kunne sende de medarbejdere og det udstyr til landet, som er nødvendige for en målrettet udvælgelses- og registreringsproces. WFP’s medarbejdere og vores partnere vil også få uhindret adgang til de områder, hvor vi arbejder. Når udvælgelsen af modtagere og den biometriske registreringsproces er afsluttet, gør aftalen det også muligt for WFP at indføre kontantoverførsler til lokalbefolkningen, så de kan købe fødevarer fra lokale butikker, der hvor det er muligt.

WFP arbejder fortsat utrætteligt for at sikre, at de yemenitiske børn, kvinder og mænd, som sulter, får den fødevareassistance, de har brug for. De seneste tre måneder har WFP fortsat med at øge indsatserne med en målsætning om at sikre livsnødvendig fødevareassistance til 12 millioner mennesker over hele landet hver måned.

Yemen forbliver den mest komplekse og udfordrende humanitære krise i verden. Mere end fire års konflikt har skubbet millioner af yemenitter ud på randen af hungersnød. Nogle indikatorer er begyndt at forbedres i en række hårdtramte områder, hvor WFP har øget hjælpen. Den generelle situation er fortsat skrøbelig og det humanitære samfund må ikke slække på hjælpen nu.

Nøgleord

Kontakter

For mere information, kontakt (email: fornavn.efternavn@wfp.org):

Annabel Symington, WFP/Yemen, Mob. +967 73988251

Abeer Etefa, WFP/Cairo, Mob. +20 106 6634352

Jane Howard, WFP/Rome, Tel. +39 06 6513 2321, Mob. +39 346 7600521

Frances Kennedy, WFP/Rome, Tel. +39 06 6513 3725, Mob. +39 346 7600 806

Gregory Barrow, WFP/Rome, Tel. +39 06 6513 2150, Mob. +39 342 8079718

Billeder

WFP/Saleh Baholis
WFP/Saleh Baholis
Download

Links

Information om WFP - FN’s World Food Programme

WFP - FN’s World Food ProgrammeFN’s World Food Programme – redder liv under katastrofer og forandrer liv for millioner af mennesker gennem bæredygtig udvikling. WFP arbejder i mere end 80 lande i verden, giver fødevareassistance til mennesker fanget i konflikter og katastrofeområder og skaber grundlaget for en bedre fremtid.

Danmark er blandt WFP’s vigtigste donorer af fleksible bidrag. Disse bidrag gør det muligt for WFP at reagere hurtigt og effektivt, når katastrofer indtræffer, finansiere forsømte kriser og dermed sikre, at hjælpen når dem, der har mest brug for den.

Følg os på Twitter WFP_DK & @WFP_Media

Følg pressemeddelelser fra WFP - FN’s World Food Programme

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra WFP - FN’s World Food Programme

BURKINA FASO ER EPICENTER FOR DRAMATISK HUMANITÆR KRISE I DET CENTRALE SAHEL19.11.2019 11:30:00 CETPressemeddelelse

EMBARGO TIRSDAG 19 NOVEMBER KL. 11:30 KØBENHAVN – FN’s World Food Programme (WFP) advarede i dag om en eskalerende humanitær krise drevet af udbredt vold og de langvarige påvirkninger af klimaforandringer, som har ramt Burkina Faso og nabolandene i det Centrale Sahel i Vestafrika. WFP understregede, at der er behov for hurtigt at optrappe den humanitære indsats for at beskytte og redde liv i Burkina Faso og i hele regionen.

FLEKSIBLE BIDRAG GJORDE DET MULIGT FOR WFP AT NÅ FREM TIL VERDENS FORDREVNE OG FORSØMTE I 201815.1.2019 14:29:25 CETPressemeddelelse

KØBENHAVN – FN’s World Food Programme (WFP) modtog knap DKK 2,9 milliarder (US$ 440 millioner) i fleksible bidrag i 2018, hvilket svarer til en ti procents stigning i forhold til 2017. Fleksible bidrag gør det muligt for WFP at anvende pengene hvor og hvornår behovet er størst og giver mulighed for at reagere hurtigt på akutte katastrofer samt opretholde livreddende assistance under forsømte og langvarige kriser. I Sahel betød den umiddelbare adgang til fleksible midler, at WFP kunne kick-starte indsatsen i forhold til den værste høstsæson i fire år, nå ud til over 3 millioner mennesker med fødevareassistance samt afværge en enorm fødevarekrise. Fleksible bidrag hjalp WFP til at opretholde assistance til næsten 900,000 Rohingya flygtninge i Bangladesh, at optrappe støtten til fordrevne i Columbia og at levere nødhjælp til landmænd ramt af alvorlig tørke i Madagascar. ”Det er ret simpelt: fleksible midler gør det muligt for os at reagere mere resolut og effektivt og dermed levere den ma

ERNÆRING OG KVINDERS SELVBESTEMMELSE – FUNDAMENTET FOR UDVIKLING I SRI LANKA26.11.2018 15:52:12 CETPressemeddelelse

KØBENHAVN – FN’s World Food Programme (WFP) og FN’s Befolkningsfond (UNFPA) i Sri Lanka indledte i dag et nyt fælles projekt for at forbedre kvinders ernæring og selvbestemmelse samt for at fremme ligestilling mellem kønnene i Sri Lanka. Projektet vil give adgang til vigtig information og ydelser relateret til seksuel og reproduktiv sundhed, ernæring og fødevaresikkerhed i løbet af det kommende år.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum