MSC – Marine Stewardship Council

FN: Flere miljømærkede fisk er godt for biodiversiteten

Del

I denne uge fremlagde FN sin globale rapport om biodiversitet. Rapporten fremhæver det stigende antal MSC certificerede fiskerier og peger på, at bæredygtigt fiskeri hjælper med at bevare biodiversiteten i havene.

Luftfoto af koralrev ved Maldiverne
Luftfoto af koralrev ved Maldiverne
  • "Havene er hjemsted for en mangfoldighed af liv og udgør mere end 90% af det beboelige areal på jorden. Tabet af arter og levesteder, påvirker ikke kun andre arters overlevelse, men også os mennesker. Ikke mindst de milliarder af mennesker er direkte afhængige af fisk og skaldyr som deres vigtigste proteinkilde," siger Linnéa Engström, programdirektør for MSC i Østersøregionen.

FN's globale rapport om biodiversitet ser på udviklingen fra 2010 til 2020. Rapporten peger blandt andet på, at livet i havet kan opretholdes eller opbygges i områder, hvor der er indført en god fiskeriforvaltning. Det konstateres endvidere, at bæredygtigt fiskeri er afhængigt af sunde økosystemer, og fremhæver, at stigningen i MSC-certificerede fiskerier er et klart skridt i retning af at nå både biodiversitetsmålene og Verdensmål nr. 14 om ’livet under vand’.

  • "Der er håb. Over hele verden demonstrerer både store og små fiskerier, at det er muligt at bevare sunde fiskebestande, minimere indvirkningen på de marine økosystemer og efterleve gode forvaltningssystemer ved at opfylde de kriterier, som MSC har fastsat for bæredygtigt fiskeri," siger Linnéa Engström.

I dag er lidt over 15 procent af den globale fangst MSC-certificeret. Men MSC har sat sig et mål om, at dette tal skal være fordoblet i 2030.

  • "At skabe større bæredygtighed kræver lederskab fra alle dele af samfundet. Industrien, detailhandlen, politikere, miljøorganisationer og forskere skal arbejde sammen", siger Linnéa Engström. Hun slutter: "Vi har allerede opnået meget sammen, men nu er tiden inde til at geare yderligere op for at stoppe overfiskning og dens negative indvirkning på biodiversiteten". 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Luftfoto af koralrev ved Maldiverne
Luftfoto af koralrev ved Maldiverne
Download

Information om MSC – Marine Stewardship Council

MSC – Marine Stewardship Council
MSC – Marine Stewardship Council
Marine House, 1-3 Snow Hill
FC1A-2DH London

http://www.msc.org

Om MSC:

MSC er en international almennyttig organisation, der fremmer bæredygtigt fiskeri. Vi driver et omfattende certificerings- og miljømærkningsprogram med det mål, at vi alle skal kunne nyde mad fra havet, både i dag og i fremtiden.

For at en vare må bære vores miljømærke, skal fiskeriet leve op til vores miljøstandarder og forsyningskæden til vores sporbarhedsstandard. Dette kontrolleres årligt af uafhængige eksperter.

Vi arbejder sammen med fiskere, forskere og industrien om at fremme bæredygtige, vildtfangede fisk og skaldyr. Vi arbejder også på at gøre det nemt for forbrugerne at finde og købe bæredygtige produkter fra havet i butikker og restauranter.

Følg pressemeddelelser fra MSC – Marine Stewardship Council

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra MSC – Marine Stewardship Council

MSC: Fremskridt for bæredygtigt fiskeri – men store udfordringer forude1.10.2020 08:00:00 CESTPressemeddelelse

Behov for øget indsats for at imødegå de presserende udfordringer, som vores have står over for. Marine Stewardship Council - en international, almennyttig organisation, der sætter en global standard for bæredygtigt fiskeri – siger i sin nye årsrapport, at der er opmuntrende fremskridt i overgangen til bæredygtigt producerede fisk og skaldyr, men at momentum skal øges for at imødegå de enorme udfordringer havene står over for.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum