Mission Øst

FN beder Mission Øst om at stå for uddeling af mad i Irak

Del

FN har ikke mad nok på lager til at hjælpe nytilkomne flygtninge i Kirkuk i Irak. Mission Øst træder til og deler mad ud til 5000 mennesker på fredag.

Her er Mission Østs generalsekretær Kim Hartzner ved en tidligere uddeling af nødhjælp i Irak.
Her er Mission Østs generalsekretær Kim Hartzner ved en tidligere uddeling af nødhjælp i Irak.

Mission Øst træder til med kort varsel for at skaffe mad til omkring 5.000 fordrevne sunni-muslimer i en lejr i byen Kirkuk i det centrale Irak. De fleste kommer fra områder, der er domineret af Islamisk Stat.

Normalt tager FN sig af fødevareforsyningen i Nazrawa-lejren, men da organisationen har underskud af fødevarer de næste to uger, har de bedt andre organisationer om at træde til med det samme.

Mission Øst arbejder allerede i flygtningelejren og kan derfor hurtigt hjælpe de tusindvis af fordrevne.

Lige nu gøres de nødvendige indkøb og på fredag bliver maden delt ud til 800 familier. De modtager hver en pakke med tilstrækkelig fødevareforsyning for en familie i to uger. Pakkerne indeholder bl.a. ris, hvedemel, linser, olie, tomatpuré, sukker, salt og te.

Hver dag kommer nye flygtninge og fordrevne til lejren. Nogle flygter, fordi de vil væk fra IS-kontrollerede områder, andre blot fordi de vil bringe deres familier i sikkerhed væk fra krigszonen.

- FN har bedt os træde til med nødhjælp til denne udsatte befolkningsgruppe, der har oplevet de værste overgreb, man kan forestille sig. De har set myrderier, voldtægter og bortførelser i hobetal. Det er fantastisk og utroligt modigt, at de har kunnet flygte fra IS. Nu skal de have hjælp med det samme. Vores mål er altid at hjælpe de mest udsatte, uanset deres etniske eller religiøse baggrund, siger Mission Østs generalsekretær Kim Hartzner.

Nøgleord

Kontakter

Pressekoordinator Svend Løbner, mobil 28 707 703, E-mail: svend.lobner@missioneast.org Web: www.missioneast.org.

Billeder

Her er Mission Østs generalsekretær Kim Hartzner ved en tidligere uddeling af nødhjælp i Irak.
Her er Mission Østs generalsekretær Kim Hartzner ved en tidligere uddeling af nødhjælp i Irak.
Download
En gruppe flygtninge netop ankommet til Kirkuk efter flugt fra IS.
En gruppe flygtninge netop ankommet til Kirkuk efter flugt fra IS.
Download

Links

Information om Mission Øst

Mission Øst
Mission Øst
Postboks 149, Skt. Lukas Vej 13
2900 Hellerup

39 61 20 48http://www.miseast.org/

Mission Øst er en dansk hjælpeorganisation, der yder akut nødhjælp og langsigtet udviklingshjælp i Østeuropa og Asien. Mission Øst hjælper årligt flere hundrede tusinde nødlidende i Afghanistan, Armenien, Burma, Irak, Nepal, Nordkorea, Rumænien, Syrien og Tadsjikistan. Mission Øst er støttet af Danida, de norske og tyske Udenrigsministerier samt EU og FN.

Følg pressemeddelelser fra Mission Øst

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Mission Øst

Nyt magasin giver indblik i krigens skæbner27.11.2017 11:04pressemeddelelse

Nyt magasin giver indblik i krigens skæbner Mission Øst hjælper tusindvis af mennesker, der lever i krigens skygge. Et nyt magasin giver blandt andet indblik i irakiske ofres barske skæbner under og efter Islamisk Stat. Men viser også, at håbet spirer. Millioner af mennesker verden over lever i skyggen af krig eller konflikt. Bag de enorme tal gemmer der sig menneskeskæbner, som fortjener at blive fortalt. Det gør Mission Øst i det seneste nummer af sit magasin, som kommer på gaden i disse dage. Her møder vi blandt andet yezidi-kvinden Leila og hendes børn, der i to år levede som fanger under Islamisk Stat. Vi møder også Shamil og Saabira, der kom meget tæt på bomberegn og mortérgranater ved Mosuls befrielse, og nu må overleve i ruinerne af den irakiske storby. - Det er let at miste håbet i en ustabil region, men vi må ikke glemme, at der bag negative nyhedsoverskrifter gemmer sig rigtige mennesker af kød og blod, hvis højeste ønske er at kunne leve en tilværelse uden frygt og nød, sig

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum