Frederikshavn Kommune

Flygtninge i jobtræning på slagteri

Del

Danish Crown i Sæby er en af Frederikshavn Kommunes største arbejdspladser. Sammen er de nu klar med et partnerskab, der skal skaffe arbejdskraft til Danish Crown og samtidig gøre flygtningene selvforsørgende

15 flygtninge får fra slutningen af januar deres daglige gang på Danish Crowns slagteri i Sæby. Det sker i et projekt etableret i samarbejde med Frederikshavns Kommune, hvor det klare mål er at hjælpe flygtningene ind på det danske arbejdsmarked. Derfor er dansk undervisning også en integreret del af projektet.

”Vi forventer at få brug for nye folk hen over foråret, så derfor har vi en åbenlys interesse i at gå ind i det her projekt. Samtidig kan vi tage et socialt ansvar og forhåbentlig hjælpe til med at integrere flygtningene i det danske samfund, så de hurtigst muligt får muligheden for at forsørge sig selv,” siger fabrikschef Leif Brøndum Nielsen, Danish Crown.

Projektet er blevet til i et tæt samarbejde med Integrationsafdelingen, der er en del af Frederikshavn Kommunes Center for arbejdsmarked.

Mandag den 18. januar er der informationsmøde og rundvisning på slagteriet i Sæby for den gruppe af flygtninge, som har vist interesse for at arbejde på slagteriet. De 15, der kommer med i projektet, skal gennemgå et kort hygiejnekursus inden de kan begynde oplæringen på slagteriet.

”Der vil være personer i gruppen, der ikke på forhånd kender til hygiejnekravene i forbindelse med fødevare produktion. Så for at klæde dem bedst muligt på til at begynde på Danish Crown, så har vi arrangeret et hygiejnekursus på EUC Nord i Frederikshavn, som de vil gennemgå hurtigst muligt”, siger Kurt Nielsen, der er projektkoordinator i Frederikshavn Kommune.

Flygtningene vil i første omgang være i praktik i 13 uger, men perioden kan individuelt forlænges i op til 26 uger.

For yderligere oplysninger kontakt:

John Karlsson, Formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Frederikshavn Kommune, +45 6124 6909

Kurt Nielsen, projektkoordinator, Frederikshavn Kommune,+45 2135 7230

Jens Hansen, pressechef, Danish Crown,+45 51 600 720

Information om Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Kommune
Rådhus Allé 100
9900 Frederikshavn

98 45 50 00http://frederikshavn.dk/

Følg pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Jobopslag: Webredaktør til Frederikshavn Kommune3.4.2018 10:37pressemeddelelse

Vi går snart i luften med en ny hjemmeside. Vi synes selv, den er rigtig god, fordi den fortæller, hvad vi kan, hvem vi er, og hvad vi står for. Vi ønsker os, at borgerne tager godt imod siden og bliver glade for den – det er derfor, vi har lavet den. Vores ambition er, at borgere, virksomheder, foreninger og tilflyttere oplever frederikshavn.dk på en nem, imødekommende og direkte facon, så den opfylder deres behov for service og information.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum