VIA University College

Flot hæder til forsker fra VIA University College

Del

Torben Lund Skovhus, docent ved VIAs Forskningscenter for byggeri, energi, vand og klima, er, som den første danske forsker nogensinde, blevet tildelt en NACE International Technical Achievement Award.

Prisen skulle være overrakt den 18. marts i Houston, Texas i forbindelse med konferencen Corrosion 2020, men på grund af Corona, har Torben Lund Skovhus i stedet for fået tilsendt prisen.

Torben Lund Skovhus har fået sin pris for arbejdet med biokorrosion, hvor han har præsteret at bygge bro mellem det ingeniørvidenskabelige forskningsarbejde og den biologiske videnskab.

Komittéen bag uddelingen af NACE International Technical Achievement Award, har kvalificeret valget af Torben Lund Skovhus med blandt andet følgende begrundelse:
Vi vil med prisen anerkende det store forskningsarbejde Torben Lund Skovhus har leveret for at fremme forståelsen for og kontrollen af biokorrosion gennem både undervisning, forskning og et stort formidlingsarbejde.

Prisen anses for at være den fornemste man kan modtage inden for det felt, hvor Torben arbejder, og det er en af de største anerkendelser, man kan få som ung forsker. Derfor er prisen også både et fantastisk fundament for fremtidig forskning, og det er en blåstempling af det forskningsarbejde, Torben Lund Skovhus har gennemført de sidste 15 år.

Torben modtager prisen, ikke mindst, fordi den forskning han bedriver, har tæt tilknytning til praksis og derfor får både industrien og ikke mindst de ingeniørstuderende på VIA glæde af den.

VIA vil den praksisnære forskning

Forskningschef Theis Raaschou Andersen er stolt på både Torbens og VIAs vegne over den flotte anerkendelse:

”Det er selvfølgelig et kæmpe cadeau til Torbens arbejde. Hans forskning har dækket bredt, han har skrevet mange bøger om emnet og han har gjort det med et praksisnært fokus. Og netop det praksisnære og den praktiske forskning er det VIA gerne vil”, roser Theis Raaschou Andersen og fortsætter:

”Torben er med til at vise, at vi bedriver international anerkendt forskning på VIA, og at den højt specialiserede viden vi får gennem forskningen, også kommer vores uddannelser til gode. Kort sagt viser det, at vi har den rigtige person, Torben, til at arbejde med et fagfelt, som der er stort fokus på”.

Spørgsmål

Torben Lund Skovhus, MSc, PhD
Docent og projektleder
Forskningscenter for byggeri, energi, vand og klima
T: 87 55 42 96
E: tols@via.dk

Billeder

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 19.000 studerende og 2.100 medarbejdere.

VIA udbyder over 40 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser.

Fonden for Entreprenørskab har i 2019 tildelt VIA prisen som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution fordi innovation og entreprenørskab er en fast del af alle VIAs uddannelser.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum