Kræftens Bekæmpelse

Flot førsteplads til Kræftens Bekæmpelses forskning

Del

En ny opgørelse viser, at forskning fra Kræftens Bekæmpelse ligger helt i top, når man ser på kvaliteten af tidsskrifterne, som resultaterne bliver offentliggjort i. Det gælder både den forskning, som Kræftens Bekæmpelse støtter på landets universiteter og hospitaler, og forskningen fra Kræftens Bekæmpelses eget forskningscenter.

For at sikre kvaliteten af den forskning, Kræftens Bekæmpelse støtter, har foreningen bedt det uafhængige internationale analyseinstitut Elsevier gennemgå godt 3.800 forskningsinstitutter verden over. Elsevier målte simpelthen andelen af forskningsinstitutternes artikler, som siden 2012 har fundet vej til de 25 pct. bedste videnskabelige tidsskrifter.

Med en andel på 97 pct. kommer forskningen fra Kræftens Bekæmpelses eget Center for Kræftforskning ind på en førsteplads, mens den forskning Kræftens Bekæmpelse støtter på universiteter og hospitaler rundt om i Danmark, samlet set ligger på en flot ottende plads.

Placeringen for Center for Kræftforskning gælder både når man sammenligner med resten af Europa, og med lande udenfor Europa. Det resultat glæder forskningschef hos Kræftens Bekæmpelse, Jørgen H. Olsen:

– Det er et garantibevis for de mange danskere, der hvert år giver store eller små beløb som støtte til Kræftens Bekæmpelses forskning – pengene bliver brugt rigtig godt. Dernæst er det en stor anerkendelse af Kræftens Bekæmpelses forskere. Der findes mange dygtige forskere verden over, og konkurrencen om at være blandt de bedste er benhård, siger Jørgen H. Olsen.

Sidste år uddelte Kræftens Bekæmpelse 393 mio. kr. til dansk kræftforskning. Både kræftforskere rundt om i landet, og forskere fra Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning kan søge om at få del i pengene.

Citeres ofte

Et andet mål for kvaliteten af forskningen er hvor ofte andre citerer og bruger de forskningsresultater, der bliver offentliggjort. Denne beregning indgår også i den nye undersøgelse, og her ligger forskningen fra Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning som nr. 166, mens den forskning foreningen støtter rundt om i Danmark, samlet set ligger på en 274. plads.

De bedst placerede forskningsinstitutter i forhold til citationer, er blandt andet WHO’s kræftforskningsinstitut, IARC. En af grundene til, at deres forskning hyppigt bliver citeret, er – foruden en høj kvalitet – at instituttet ofte udgiver publikationer, der samler og vurderer den globale forskning indenfor årsagerne til kræft. Eksempelvis beskrivelser af sammenhængen mellem bestemte stoffer i arbejdsmiljøet og kræft. Disse er nærmest grundbøger, som andre forskere henviser til, når de skal beskrive hvilken ny viden deres egen forskning bidrager med, og derfor bliver de citeret flittigt.

Derfor er det også i forhold til citationer en rigtig flot placering, Kræftens Bekæmpelses forskning indtager, siger Jørgen H Olsen:

– Tallene viser, at forskningen fra Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning bliver citeret mere end dobbelt så hyppigt som gennemsnittet for forskningen fra de øvrige forskningsinstitutter verden over. Den øvrige forskning Kræftens Bekæmpelse støtter bliver citeret på næsten samme niveau, siger han.

Der er ikke tidligere foretaget opgørelser over forskningen hos Kræftens Bekæmpelse på helt samme måde som nu, men lignende undersøgelser fra foregående år tyder på, at kvaliteten af forskningen har været stigende de seneste år.

Kontakter

Jørgen H. Olsen, Forskningschef hos Kræftens Bekæmpelse, mobil: 4011 0414, e-mail: jorgen@cancer.dk

Mette Vinter Weber, kommunikationsrådgiver, Kræftens Bekæmpelse, mobil: 2895 2828, e-mail: mvw@cancer.dk

Information om Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse
Strandboulevarden 49
2100 Kbh Ø

http://www.cancer.dk

Sådan offentliggøres forskning
Når forskere gør nye opdagelser, bliver resultaterne beskrevet i artikler, der bliver offentliggjort i internationale, videnskabelige tidsskrifter. Og her er det kvaliteten af forskningen, der afgør, om resultaterne bliver trykt i et førende tidsskrift, det vil sige et tidsskrift, der læses af mange forskere overalt på kloden. Eller om forskerne må tage til takke med et tidsskrift længere nede ad ranglisten.

Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Tiden læger ikke alle sår, når mor eller far dør18.1.2018 06:00pressemeddelelse

I Danmark oplever 38.000 børn under 18 år hvert år, at deres far eller mor bliver indlagt med en livstruende sygdom – og cirka 2.000 børn mister en forælder. Undersøgelser viser, at hele 98 pct. af alle danske folkeskoler har en sorghandleplan, og at viljen til at støtte de sorgramte børn er til stede hos både lærerne og ledelsen. Alligevel er det på tide at tage nye skridt i skolernes samarbejde med de sorgramte børn, mener Kræftens Bekæmpelse og Egmont Fonden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum