sundhed.dk

Flest børn undfanges i de kolde vintermåneder

Del

Er du også gravid, eller planlægger at blive det? Så læs med i Graviditetsguiden på sundhed.dk

De mørke og kolde vintermåneder er den tid på året, hvor flest børn undfanges. Hvis du er en af dem, der er blevet gravid, eller planlægger at blive det, så læs med i Graviditetsguidensundhed.dk, som giver dig et komplet overblik over dit og dit barns udvikling fra uge 0 til 42.

I Graviditetsguiden kan du følge med bag maveskindet i graviditeten uge for uge. Der er både en grafisk fremstilling af, hvordan mor og baby udvikler sig, ligesom der er mange informationer om graviditet og fosterudvikling.

Vidste du for eksempel, at du i det første trimester mærker de første symptomer på graviditeten ved kvalme og hyppigere vandladning, fordi den voksende livmoder trykker på urinblæren? I andet trimester sker der for alvor ændringer med din krop, hvor dine bryster vokser og kirtelvævet udvikles til produktion af mælk. Førstegangsfødende mærker som regel fosterets bevægelser i midten af andet trimester. I tredje og sidste trimester har fosteret især brug for næringsstoffer, og det er derfor her, du vil opleve den største vægtøgning. Det er kun mellem fem og ti procent der føder på selve terminsdagen, og derfor er det mere almindeligt at føde enten to uger før eller efter terminsdagen.

Få det fulde overblik over din graviditet med Graviditetsguiden på sundhed.dk

Information om sundhed.dk

sundhed.dk
sundhed.dk
Dampfærgevej 22
2100 København Ø

35 29 83 10https://www.sundhed.dk/

Følg pressemeddelelser fra sundhed.dk

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra sundhed.dk

Sæson for hvepse er gået ind16.8.2018 07:00pressemeddelelse

Sæsonen for hvepse er gået ind, og mange oplever, at blive stukket af en hveps. Insektstik giver smerte, rødme og hævelse hos alle. Utrolig generende, men for de fleste er fx et hvepsestik ikke farligt. Medmindre du bliver stukket, så hævelsen sidder i munden eller svælget. Som allergiker, er det selvfølgelig en anden sag. Et hvepsestik kan give alvorlige allergiske reaktioner på ganske kort tid. Dødsfald er heldigvis yderst sjældne og sker kun 1-2 gange om året. På sundhed.dk kan du læse mere om, hvad du skal gøre, hvis du bliver stukket af en hveps: https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/akutte-sygdomme/foerstehjaelp/bid-og-stik/insektstik/

Hvad gør du, hvis du bliver brændt af en brandmand?13.8.2018 07:00pressemeddelelse

I den sidste del af badesæsonen kommer der ofte flere brandmænd i de danske farvande. Og det stikker og svier, når du er blevet brændt af brandmandens lange tråde, men det er heldigvis sjældent farligt. Her er tips til at lindre smerten, når du er blevet brændt af en dansk brandmand på din strandtur: • Skyl det brændte område med havvand og/eller eddike • Fjern trådene - fx med barberskraber, kreditkort eller lignende • Læg noget koldt på området - fx en iispakning. Lad det sidde i cirka 10 minutter • Efter trådene er fjernet kan varmt vand på 40°-45°C lindre • Virker skaden alvorlig eller opstår der en allergisk reaktion, tilkald da 112 På sundhed.dk kan du læse mere om, hvad du skal gøre, hvis du bliver brændt af en brandmand: https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/akutte-sygdomme/foerstehjaelp/varme-og-kulde/brandmaend-foerstehjaelp/

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum