sundhed.dk

Flest børn undfanges i de kolde vintermåneder

Del

Er du også gravid, eller planlægger at blive det? Så læs med i Graviditetsguiden på sundhed.dk

De mørke og kolde vintermåneder er den tid på året, hvor flest børn undfanges. Hvis du er en af dem, der er blevet gravid, eller planlægger at blive det, så læs med i Graviditetsguidensundhed.dk, som giver dig et komplet overblik over dit og dit barns udvikling fra uge 0 til 42.

I Graviditetsguiden kan du følge med bag maveskindet i graviditeten uge for uge. Der er både en grafisk fremstilling af, hvordan mor og baby udvikler sig, ligesom der er mange informationer om graviditet og fosterudvikling.

Vidste du for eksempel, at du i det første trimester mærker de første symptomer på graviditeten ved kvalme og hyppigere vandladning, fordi den voksende livmoder trykker på urinblæren? I andet trimester sker der for alvor ændringer med din krop, hvor dine bryster vokser og kirtelvævet udvikles til produktion af mælk. Førstegangsfødende mærker som regel fosterets bevægelser i midten af andet trimester. I tredje og sidste trimester har fosteret især brug for næringsstoffer, og det er derfor her, du vil opleve den største vægtøgning. Det er kun mellem fem og ti procent der føder på selve terminsdagen, og derfor er det mere almindeligt at føde enten to uger før eller efter terminsdagen.

Få det fulde overblik over din graviditet med Graviditetsguiden på sundhed.dk

Information om sundhed.dk

sundhed.dk
sundhed.dk
Dampfærgevej 22
2100 København Ø

35 29 83 10https://www.sundhed.dk/

Følg pressemeddelelser fra sundhed.dk

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra sundhed.dk

Drikker du nok vand i varmen?12.7.2018 08:00pressemeddelelse

Motionerer du i morgensolen? Eller foretrækker du en løbetur, når sommersolen står højt på himlen? De varme sommertemperaturer kan nemlig være hårde ved motionister, der bevæger sig udenfor. Varmen bidrager til øget svedproduktion, og du kan risikere dehydrering, hvis du ikke husker at indtage nok væske. Ved let dehydrering vil du opleve nedsat ydeevne og træthed. Hvis dehydreringen er moderat til svær, bliver din krops funktioner nedsat, og du oplever at blive udmattet og forvirret. Læs på sundhed.dk hvad du selv kan gøre for at undgå dehydrering, og hvornår du bør tage kontakt til lægen: https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/akutte-sygdomme/foerstehjaelp/varme-og-kulde/dehydrering-indtoerring/

Er du dækket ind før rejsen?9.7.2018 07:00pressemeddelelse

Er du på vej på ferie, er det vigtigt, at du tjekker, om der er styr på både rejseforsikring og sygesikring. Uanset hvor i verden du rejser hen bør du sikre dig, at din rejseforsikring dækker eventuel sygdom og skade, så du ikke pludseligt står med udgifterne for fx hjemtransport pga. akut sygdom. Rejser du inden for EU bør du medbringe dit blå EU-sygesikringsbevis for at kunne dokumentere, at du har ret til behandling, i tilfælde af at du kommer til skade eller bliver syg. Læs mere om rejsesygeforsikring på sundhed.dk: https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/forsikringsmedicin/forsikringsmedicin/rejsesygeforsikring-det-blaa-kort/

Blodpropper på flyrejsen - kan det ske for dig?6.7.2018 12:04pressemeddelelse

Personer der tidligere har haft en blodprop i benet, gravide, overvægtige samt personer, der har aktiv cancer eller tager p-piller, kan have en lille øget risiko for at få en blodprop i benet under en flyrejse. Heldigvis er risikoen meget lille, men det er vigtigt at være opmærksom på problemet. Og faktisk kan du selv være med til at mindske gener, der kan være forbundet med en flyrejse som fx at: - bevæge dig under flyveturen - drikke rigeligt med væske - undgå stramtsiddende tøj Andre gener forbundet med flyrejser kan være, propper i ørerne, dehydrering, tørre øjne og hud, transportsyge. På sundhed.dk kan du læse mere om blodpropper og andre gener forbundet med flyrejser. https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/rejsemedicin-og-vacciner/sygdomme/diverse/lange-flyrejser/

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum