Ingeniørforeningen, IDA

Flertal vil fritage elbiler for afgifter

Del

To uf af tre danskere vil gerne have fjernet afgiften på el- og brintbiler

Mens de politiske forhandlinger om en ny registreringsafgift, synes at være gået mere eller mindre hårdknude, viser en befolkningsundersøgelse blandt godt 2.000 danskere lavet for Ingeniørforeningen, IDA, at en stigende andel på 67 procent af danskerne bakker op om afgiftsfritagelse af el- og brintbiler, og at under hver tiende er modstandere af at favorisere de grønne køretøjer.

Både Dansk Elbil Alliance og IDA opfordrer derfor politikerne til søge en løsning, der fremmer en grøn omstilling af den hjemlige bilpark.

Branchechef i Dansk Elbil Alliance Lærke Flader håber, at forhandlingerne ender med en teknisk afgift, hvor prisen på elbiler falder mere end prisen på benzinbiler.

”Det er et paradoks, at politikerne ved de to seneste finanslove har gjort det billigere at købe benzin- og dieselbiler, mens der samtidig lægges højere afgifter på elbiler. Nu har vi en gylden mulighed for at indføre den rigtige model, hvor biler betaler afgift efter deres CO2-udledning. Der er endda flertal i befolkningen for en registreringsafgift der favoriserer elbiler mere, det synes jeg partierne skal lytte til,” siger hun.

IDAs formand Thomas Damkjær Petersen bakker op om en teknisk afgift, og mener, at den folkelige opbakning til en mere bæredygtig persontransport burde give genlyd på Christiansborg, ikke mindst fordi Danmark ellers risikerer at miste momentum.  

”Det kræver ikke mange søgninger på nettet for at konkludere, at mange europæiske lande og flere bilproducenter allerede satser på at gøre bilparken grønnere. Senest har Sveriges regering meldt ud, at miljø- og klimabudgettet næste år øges med 2,8 milliarder svenske kroner, der blandt andet skal bruges til fremme en grønnere transport. Den prioritering kunne Danmark med fordel kopiere, hvis ikke den danske bilpark skal ende som et trillende museum for gammeldags motorteknologi,” siger han.

Hvor positiv eller negativ er du overfor, at man fjerner afgifterne på el- og brintbiler for at få flere til at anskaffe den type biler?

 

2016

2017

Meget negativ

4%

3%

Negativ

6%

5%

Neutral

20%

20%

Positiv

33%

31%

Meget positiv

32%

36%

Ved ikke

5%

5%

I alt

100%

100%


Kilde: Userneeds for Ingeniørforeningen, IDA. (2.051 svar)

Kontakter

Ulrik Frandsen 23 65 09 69

Information om Ingeniørforeningen, IDA

Ingeniørforeningen, IDA
Ingeniørforeningen, IDA
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V

33 18 48 48http://ida.dk/

Følg pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

Hurra for 95 mio. til "Teknologipagten"26.2.2018 11:30pressemeddelelse

De næste fem år er der nu med den nye digitale aftale for digital vækst hvert år afsat godt 20 mio. til arbejdet med en dansk Teknologipagt. Den skal ruste Danmark til en ny industriel tidsalder, hvor STEM-kompetencer (Science, Tech, Engineering, Math) for alvor bliver centrale i stadig flere brancher. Det kræver en kæmpe og fælles indsats, at inspirere flere unge til at uddanne sig inden for IT, ingeniør og naturvidenskab. ”Dette initiativ kan vise sig at blive den bedste investering for Danmark i nyere tid, fordi vi nu i fællesskab kan skaffe den nødvendige arbejdskraft i tide, som erhvervslivet efterspørger til omstillingen af dansk industri. Vi ser lige nu ind i en nær fremtid, hvor vi ifølge en helt ny analyse fra Engineer the future mangler 10.000 STEM-kompetencer i 2025. Men digitaliseringen og teknologiudviklingen går så hurtigt, at det meget vel kan være en undervurdering, siger formand for Ingeniørforeningen, IDA Thomas Damkjær Petersen. Thomas Damkjær Petersen glæder sig des

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum