Hjørring Kommune

Flere virksomheder og foreninger med i samarbejdet om at løse klimaudfordringerne

Del
Et af de centrale elementer i Hjørring Kommunes klimahandleplan er etableringen af klimapartnerskaber, der sikrer et forpligtende klimasamarbejde mellem erhvervsliv, borgere og politikere, og siden planens vedtagelse er interessen for et klimafællesskab i Hjørring Kommune overvældende. Senest har fem nye virksomheder og foreninger skrevet under på partnerskabsaftaler ved en ceremoni på rådhuset mandag eftermiddag.
Borgmester Søren Smalbro og adm. Direktør Christian Esbensen, Lilleheden A/S. Foto: Hjørring Kommune
Borgmester Søren Smalbro og adm. Direktør Christian Esbensen, Lilleheden A/S. Foto: Hjørring Kommune

Klimaudfordringerne skal løses i fællesskab, hvis vi skal indfri Paris-aftalens mål, og i Hjørring Kommune går virksomheder, foreninger og kommune foran med det gode eksempel. Mere end 35 organisationer har nu underskrevet klimapartnerskabsaftaler med kommunen, og endnu flere er på vej.

Mandag eftermiddag blev de seneste partnerskaber fejret på Hjørring Rådhus, hvor EUC Nord, Skallerup Seaside Resort, Destination Nordvestkysten, Hjørring Antenneselskab (HAS) og Lilleheden A/S trådte ind i fællesskabet. Hos Lilleheden A/S skulle der ifølge administrerende direktør Christian Esbensen, ikke meget betænkningstid til.

- Da vi fik muligheden for at blive klimapartner, slog vi straks til. Byggesektoren står får en stor del af Co2 udledningerne og som en del af byggesektoren vil vi gerne hjælpe med de bæredygtige byggematerialer, udtaler Christian Esbensen.

I Hjørring byråd er man godt tilfredse med den store opbakning til Klimahandleplanen blandt kommunens erhvervsliv og organisationer, der på den måde kan hjælpe til med at sikre, at vi kan indfri planens ambitiøse mål.

- Grunden til at vi tør være så ambitiøse i forhold til klimaet er, at vi har virksomhederne og borgerne med, og alle kommunens klimapartnere har på forskellig vis meldt sig på banen for at bidrage med at løfte denne kæmpestore opgave, som ingen af os kan løfte alene. Det sætter vi meget stor pris på, og derfor er det en god dag, når vi udbygger fællesskabet med underskrifter på fem nye samarbejdsaftaler, lyder det fra Borgmester i Hjørring Kommune, Søren Smalbro.

Nøgleord

Kontakter

Vil du vide mere? Kontakt...

Projektleder Maj-Britt Jensen, tlf. 72 33 66 02, maj-britt.jensen@hjoerring.dk
Borgmester Søren Smalbro, tlf. 72 33 30 10 borgmester@hjoerring.dk
Udvalgsformand Søren Homann, tlf. 41 93 77 49, soeren.homann@hjoerring.dk

Billeder

Borgmester Søren Smalbro og adm. Direktør Christian Esbensen, Lilleheden A/S. Foto: Hjørring Kommune
Borgmester Søren Smalbro og adm. Direktør Christian Esbensen, Lilleheden A/S. Foto: Hjørring Kommune
Download

Links

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Du kan læse Hjørring Kommunes klimahandleplan på hjemmesiden https://denstoreklimarejse.hjoerring.dk, hvor du også – med konkrete og lokale klimacases – kan søge inspiration til klimahandling i din egen husholdning, virksomhed eller forening.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum