Deloitte

Flere virksomheder gik konkurs i 2016

Del

Antallet af konkurser er steget med 18 pct.

Sten Peters
Sten Peters

København, 16. januar 2017

2016 blev et omskifteligt år for de danske virksomheder, hvoraf mange måtte kaste håndklædet i ringen og helt opgive at betale deres gæld. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. I alt gik 2.364 aktive virksomheder konkurs i løbet af 2016, hvilket er 18 pct. flere end i 2015. Som følge af konkurserne er over 11.000 fuldtidsjob er gået tabt.

- Desværre må vi konstatere, at 2016 langt fra bød på det opsving, som mange ellers havde håbet på. Tværtimod kæmper mange virksomheder med økonomisk usikkerhed og markedsmæssige forandringer. Hertil skal lægges den politiske tumult, der har fulgt i kølvandet på Brexit og det amerikanske præsidentvalg. Det giver en afventende stemning, siger partner i Deloitte, Sten Peters.

Ifølge Sten Peters er der en direkte sammenhæng mellem virksomhedsejernes forventninger til fremtiden og det faktiske antal af konkurser:

- Det er klart, at hvis man som virksomhedsejer har ringe tiltro til fremtiden, har man langt mindre lyst til eksempelvis at kautionere for gæld eller skyde frie midler fra privatøkonomien over i virksomheden. Oveni dette kommer også bankernes forsigtighed, der kan være med til at fremskynde en del konkurser. Det er en tydelig tendens, vi ser lige nu.

Ud over en generel økonomisk afmatning har også truslen fra nye, digitale konkurrenter fået nogle virksomhedsejere til at dreje nøglen om.

- Uanset om man leverer en serviceydelse, producerer et produkt eller tjener penge på handel, er man i dag nødt til at tage stilling til digitaliseringen. Her er der ganske enkelt nogle virksomhedsejere, der er klar til at foretage de nødvendige investeringer, mens andre vælger at opgive på forhånd. Også det kan bidrage til et øget antal konkurser, siger Sten Peters.

Ifølge Sten Peters er det endnu for tidligt at give en samlet prognose for 2017, men det nye år ser lige nu ud til at blive både usikkert og svært:

- Desværre er der ikke nogen umiddelbar udsigt til, at den politiske og økonomiske uro forsvinder. Dermed kan 2017 kan meget let gå hen at blive et svært år for de danske virksomheder, hvoraf mange skal finde helt nye forretningsmodeller for at overleve.

Ifølge Danmarks Statistik stod handels- og transportområdet for en tredjedel af konkurserne i 2016, mens bygge- og anlægsbranchen tegnede sig for en femtedel.

Fakta:

Tallene stammer fra Danmarks Statistik. De findes her: http://www.dst.dk/da/Statistik/NytHtml?cid=22611

Nøgleord

Kontakter

Sten Peters
Tlf. +45 40 41 77 35
stpeters@deloitte.dk

Billeder

Sten Peters
Sten Peters
Download

Information om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Weidekampsgade 6
2300 København S

http://www2.deloitte.com/dk/da.html

Sten Peters er partner i Deloitte og ekspert i de forhold, der vedrører ejerdrevne virksomheder.

Mød hele Deloittes panel af eksperter på twitter.com/pressepanelet samt på pressepanelet.dk 

Følg pressemeddelelser fra Deloitte

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Deloitte

Undersøgelse: Mindre danske virksomheder sætter mål – men det halter med strategien13.8.2018 10:12pressemeddelelse

Danske virksomheder med 50-199 medarbejdere er gode til at formulere målsætninger, men er klart udfordret, når de skal formulere og gennemføre strategier, der skal indfri målsætningerne. En smule anderledes ser det ud for de mellemstore virksomheder med mere end 200 medarbejdere. Epinion har for Deloitte undersøgt forholdet mellem mål og midler i de to segmenter og taget temperaturen ud fra virksomhedernes tilgang til vækst, internationalisering og digitalisering.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum