VIA University College

Flere vil være lærer i Skive

Del

VIAs læreruddannelse har igen en lille fremgang i Skive. Det glæder uddannelsesdekan Elsebeth Jensen, fordi der er efterspørgsel på veluddannede lærere i området.

Af journalist Hanne Duus, VIA University College, hd@via.dk

Søndag den 22. marts var der deadline for at søge ind på en videregående uddannelse gennem kvote 2. I år var fristen udskudt en uge på grund af situationen med udbruddet af coronavirus. Så da klokken slog 12.00 den 22. marts, og fristen for at søge ind i kvote 2 officielt udløb, kunne VIAs læreruddannelse i Skive glæde sig over, at have en fremgang i antallet af ansøgere, der har valgt Skive som deres første prioritet.

Ifølge Elsebeth Jensen, der er uddannelsesdekan for læreruddannelsen i VIA, er det glædeligt med en fremgang, fordi der er brug for flere veluddannede lærere i det midt- og vestjyske.

”Vi har en fremgang på de fleste af læreruddannelsens uddannelsessteder i VIA. Men det er særlig glædeligt, at vi har en fremgang her i Skive og i resten af det vestlige område. Det er vigtigt, at flere vil læse til lærer i Skive, fordi der i denne del af regionen, er stor efterspørgsel på veluddannede lærere,” siger Elsebeth Jensen.

I Skive er der en mindre tilbagegang i det samlede antal ansøgninger, hvor to personer færre end sidste år har søgt Skive. Til gengæld er der en fremgang på 7 procent af de ansøgere, der har læreruddannelsen i Skive som deres første prioritet. Altså ansøgere, der er helt sikre på, at de gerne vil læse til lærer i Skive.

Stort fokus på læreruddannelsen

Fremgangen af lærerstuderende over hele Region Midtjylland er interessant, set i lyset af det store politiske fokus, der har været på læreruddannelsen de seneste år. Samtidig har både politikere og uddannelsessteder arbejdet målrettet med at øge optaget, særligt uden for de store byer.

Elsebeth Jensens understreger dog, at selvom kvote 2 nu er overstået, så er det for tidligt at konkludere noget i forhold til årets endelige ansøgertal. For VIA optager størstedelen af de studerende på læreruddannelsen gennem kvote 1, der har ansøgningsfrist den 5. juli.

Derfor er det først til sommer, at VIA får overblik over årets samlede antal ansøgninger. Ansøgerne gennem både kvote 1 og 2 får besked tirsdag den 28. juli, om de er optaget på en ønsket videregående uddannelse eller ej.


Faktaboks 1:
Sådan er søgningen i Skive


Ansøgninger i kvote 2 i alt:

2020: 70

2019: 72

Førsteprioritetsansøgninger

2020: 31

2019: 29

Faktaboks 2: 
Her udbydes læreruddannelsen i Region Midtjylland

  • Nørre Nissum
  • Silkeborg
  • Skive
  • Aarhus
  • Holstebro (uddannelsesstation, som udbydes under læreruddannelsen i Nørre Nissum)
  • Randers (uddannelsesstation, som udbydes under læreruddannelsen i Nørre Nissum)

Nøgleord

Kontakter

Elsebeth Jensen
Uddannelsesdekan og formand for læreruddannelsens ledernetværk
Telefon: 87 55 30 15
Mail: ej@via.dk

Hanne Duus
Journalist på VIA University College
Telefon: 87 55 14 10
Mail: hd@via.dk

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 19.000 studerende og 2.100 medarbejdere.

VIA udbyder over 40 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser.

Fonden for Entreprenørskab har i 2019 tildelt VIA prisen som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution fordi innovation og entreprenørskab er en fast del af alle VIAs uddannelser.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

878 kvote 2-ansøgninger til VIAs uddannelser i Holstebro og Nr. Nissum22.3.2020 17:28:27 CETPressemeddelelse

VIAs uddannelser i Holstebro oplever generelt set en tilbagegang i antallet af kvote 2 ansøgninger i forhold til sidste år. Alligevel forventer VIA at få studiepladserne fyldt op, da de fleste unge søger i kvote 1, hvor fristen først er 5. juli. Læreruddannelsen i Nørre Nissum har fået flere ansøgninger end sidste år, hvilket tyder på en fremgang til uddannelsesstationen i Holstebro.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum