L&F

Flere vil have økologisk kaninkød på menuen

Del

En række danske landmænd forventer at udvide produktionen til næste år på grund af stigende efterspørgsel på kaninkød.

Danskerne importerer ca. 30 tons kaninkød om året, og begejstringen for kanin ser ud til at vokse både hos restaurationer og privatpersoner.

Derfor har Landbrug & Fødevarer siden 2016 arbejdet på at genopleve den danske kaninproduktion.

- Der er en række landmænd, der kommer til at udvide deres besætninger til næste år, og hvis afsætningen er på plads, så kan vi formentligt komme op og slagte ca. 3000 økologiske kaniner. De fleste danske kaninproduktioner er stadig i opstarten, men vi håber, at produktionen vil bide sig fast og vokse, siger Lars Holdensen, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer.

- Den stigende interesse og efterspørgsel kan skyldes, at der på sin vis er tale om et nyt og bæredygtigt produkt til forbrugerne. Herhjemme har vi indtil nu mest set produktet på restauranter, men det har også et klart potentiale hjemme hos de danske forbrugere, fortsætter han.

Danmark har tidligere haft tradition for at have kaninproduktion, men den har været lukket ned i mange år.

Kanin i madlavningen
L&F afholder derfor en frokostevent i samarbejde med restauranten Bastards i dag, der skal udbrede kendskabet til økologisk dansk kanin i madlavningen.

De økologiske kaninavlere Mette og Claus Munksgaard fra Midtfyn har leveret i alt 12 økologiske kaniner, der skal tilberedes på forskellige måder. De har startet deres produktion op i år og oplever allerede stor interesse.

- Tiden har ændret sig, og folk er blevet mere miljøbevidste og bevidste om, hvad de putter i munden i dag. Vi oplever stor efterspørgsel fra privatpersoner, så hvem ved – måske bliver det en ny trend at spise kaninkød, fortæller Mette Munksgaard.

På restauranten Bastards i midten af København er økologi, bæredygtighed og kvalitet er nøgleordene. Her er man særligt glad for de økologiske kaniner, da det er muligt at bruge alt fra dyret i madlavningen.

- Der er nok nogle, der har et lidt anstrengt forhold til at skulle spise kanin, fordi de har haft en kælekanin på et tidspunkt, men det er synd og skam, for kaninen kan smage helt himmelsk, siger Nicklas Rasmussen, der ejer restauranten Bastards.

voresmad.dk kan du finde fakta om produktionen, bedrifter der sælger kaniner og lækre opskrifter med kaninkød.

For yderligere kontakt:
Lars Holdensen, chefkonsulent, Landbrug & Fødevarer, tlf. 21788633 eller lho@lf.dk
Caroline Gerd Frandsen, pressekonsulent, Landbrug & Fødevarer, tlf. 20 76 17 90, cagf@lf.dk

Nøgleord

Billeder

Information om L&F

L&F
L&F
Axeltorv 3, 1. sal
1609 København V

3339 4000http://www.lf.dk/
Landbrug & Fødevarer er erhvervsorganisation for landbruget, fødevare- og agroindustrien. Med en eksport på 156 milliarder kroner årligt og med 169.000 beskæftigede repræsenterer vi et af Danmarks vigtigste eksporterhverv. Ved at nytænke og synliggøre erhvervets bidrag til samfundet sikrer vi vores medlemmer en stærk placering i Danmark og globalt.

Følg pressemeddelelser fra L&F

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra L&F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum