Region Hovedstaden

Flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse

Del

Virksomheder efterspørger kvalificeret faglært arbejdskraft. Men kun 14% af de unge i Region Hovedstaden vælger en erhvervsuddannelse. En uddannelsesevent i forbindelse med Copenhagen Skills skal åbne de unges øjne for mulighederne.

Uanset om du drømmer om en fremtid som finansmedarbejder, frisør, ambulanceredder eller flymekaniker, kan det første skridt for at realisere drømmen være en uddannelse på en af de over 100 uddannelser på erhvervsskolerne i Danmark.

Alligevel vælger mange unge netop den mulighed fra, på trods af gode jobmuligheder, høj startløn eller et godt afsæt for en karriere som selvstændig, som typisk følger med en uddannelse på en erhvervsskole.

Faktisk er det kun 14% af de unge i Region Hovedstaden, der i 2015 valgte at starte karrieren på en erhvervsskole.

Derfor slår Region Hovedstaden, erhvervsskolerne i Region Hovedstaden og Ungdommens Uddannelsesvejledning nu dørene op til en uddannelsesevent i Bella Center i København. Det sker den 22. til 24. oktober.

Børn og forældre skal kende mulighederne

Ifølge regionsrådsformand i Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S), handler det om at åbne de unge og deres forældres øjne for de mange muligheder:

- Som faglært får du en uddannelse og et arbejde, hvor du laver noget konkret og bliver vurderet på det, du kan. I Region Hovedstaden får vi f.eks. brug for faglærte til at planlægge og bygge vores kommende letbane på Vestegnen og Nyt Hospital Nordsjælland. Vi har også brug for både elektrikere, VVS’ere og social- og sundhedsassistenter til at vedligeholde vores hospitaler og apparatur samt til at passe på patienterne, siger regionsrådsformanden.

Copenhagen Skills Uddannelsesevent inviterer de unge inden for i Bella Center i tre dage, hvor de unge kan konkurrere, prøve nye fag af og møde erhvervsskoleelever, der har skills i verdensklasse. På uddannelseseventen kan unge og deres forældre også høre mere om mulighederne for 10. klasse, efterskolerne og de gymnasiale uddannelser.

Det kræver Skills at tage en erhvervsuddannelse

Uddannelseseventen er en del af Copenhagen Skills, der er et partnerskab mellem Region Hovedstaden, erhvervsskolerne i Region Hovedstaden og Ungdommens Uddannelsesvejledning.

Målet med samarbejdet er at sørge for, at elever i udskolingen på regionens grundskoler introduceres til erhvervsuddannelserne, og at lærerne er klædt på til at vejlede deres elever om en erhvervsuddannelse.

- Copenhagen Skills uddannelsesevent skal vise de mange muligheder inden for erhvervsuddannelserne. Vi vil vise den faglige begejstring og stoltheden over at kunne et håndværk, og vi vil vise dem de rigtig mange muligheder, der er for gode job og videreuddannelse, siger Ole Heinager, direktør Københavns Tekniske Skole og formand for styregruppen i Copenhagen Skills.

Forældrene inviteres indenfor

Både torsdag den 22. og lørdag den 24. oktober afholdes der særlige forældre-arrangementer. Forældrene har stor indflydelse på deres børns uddannelsesvalg.

Til forældrearrangementerne møder forældrene fagene og vejlederne, og de får en motiverende peptalk af folketingsmedlem Mattias Tesfaye, studievært Emil Thorup og hjerneforsker Ann-Elisabeth Knudsen, som alle har stærke holdninger til betydningen af at vælge den rigtige uddannelse.

Copenhagen Skills uddannelsesevent i Bella Center torsdag den 22. oktober og frem til lørdag den 24. oktober. Der er åbent for alle og gratis entré.

Fakta

  • 14 % af en ungdomsårgang i Region Hovedstaden vælger en erhvervsuddannelse. (Kilde: Notat: Niende og tiende klasseelevernes tilmeldinger til ungdomsuddannelserne og tiende klasse 2015, side 4; Undervisningsministeriet, styrelsen for IT og læring[i].
  • Regeringens målsætning er, at 25 % af en ungdomsårgang skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen i 2020, for der bliver brug for faglært arbejdskraft i fremtiden.
  • Copenhagen Skills er et resultat af et samarbejde mellem Region Hovedstaden, Ungdommens Uddannelsesvejledning og erhvervsskolerne i Region Hovedstaden, der blandt andet laver systematisk introduktion til 7., 8., 9. og 10. klasser med introdage, vejledningspakker og uddannelseseventen Copenhagen Skills.
  • Læs mere på www.copenhagenskills.dk.

For yderligere information

• Jannie Gade Nielsen, projektleder – Copenhagen Skills – 2610 6859

• Theresa Vind, pressekonsulent, Københavns Tekniske Skole – 4521 4648 53

• Pressevagten i Region Hovedstaden, tlf. 7020 9588

[i] https://www.uvm.dk/~/media/UVM/Filer/Stat/PDF15/150409%20FTU_notat_2015.pdf

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Politikere i Region Hovedstaden: Børn med psykisk sygdom skal hjælpes tidligere og hurtigere6.9.2018 16:26pressemeddelelse

Et flertal i regionsrådet blev tirsdag enige om en aftale for økonomien for psykiatrien i 2019. Aftalen afsætter 63 mio. kr. til blandt andet børn- og ungdomspsykiatrien, forebyggelse af genindlæggelser, forebyggelse af tvang, hurtigere udredning og behandling, styrket samarbejde med kommunerne og opsøgende team. Aftalen sætter dermed en tyk streg under politikernes fokus på at skabe bedre vilkår for mennesker med psykisk lidelse.

Politikerne i Region Hovedstaden afsætter 72 mio. kr. til hospitalerne1.9.2018 06:00pressemeddelelse

Politikerne i Regionsrådet afsatte fredag ca. 72 mio. kr. til blandt andet bedre forhold for fødende og deres familier på fødeafdelingerne, flere hænder på mave- og tarmafdelingerne, kortere ventetid på høreapparater og hospicepladser til børn og unge med alvorlig og livstruende sygdom. Derudover afsatte politikerne ca. 22 mio. kr. at gøre lægernes arbejde i Sundhedsplatformen nemmere.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum