Esbjerg Kommune

Flere udsatte skal dyrke motion i Esbjerg Kommune

Del

Succesen med at få udsatte borgere til at dyrke mere motion bliver nu styrket i Esbjerg Kommune. Kræfterne bliver samlet under ETAC Rehabiliteringscenter og målet er, at dobbelt så mange udsatte borgere skal med ud og røre sig i løbet af det næste år.

Der bliver både gået til stålet og grinet en masse til Ombold. Foto: Esbjerg Kommune
Der bliver både gået til stålet og grinet en masse til Ombold. Foto: Esbjerg Kommune

En gå-tur med andre ligesindede. En god gang ombold, svømning, padle-tennis eller fitness. Det er alt sammen motionsformer, der er med til at styrke både selvtilliden, selvværdet og motivationen hos flere af de udsatte borgere i Esbjerg Kommune.

Derfor styrker Center for Socialpsykiatri nu indsatsen, så langt flere af de udsatte borgere i kommunen kan få lettere adgang til motion.

Indtil nu har motion for de udsatte borgere været samlet under Idrætskraftcentret, men det projekt udløber ved årets udgang. Derfor har ledelsen i Center for Socialpsykiatri valgt at samle al motion hos ETAC Rehabiliteringscenter, for at styrke tilbuddet – også fremadrettet.

”Vi kan med det nye projekt Sundhed & Motion bedre samle kræfterne, så vi samle de udsatte borgere med ligesindede og styrker fællesskabet, mens de er aktive sammen. Vi bygger ovenpå den progression Idrætskraftcentret har vist og sikrer på den her måde, at tilbuddet overlever,” forklarer Syrén Fyhring Mortensen, leder af ETAC.

En del af visionen

Esbjerg Kommune er en Bevæg dig for livet-kommune, og det betyder, at kommunen har forpligtet sig til at gøre motion tilgængelige for alle borgere.

Ud af de godt 1200 borgere, der er tilknyttet Center for Socialpsykiatri, er godt 100 af dem i dag tilknyttet et motionshold. Håbet er, at der allerede om et år er dobbelt så mange udsatte borgere med til at dyrke motion på tværs af de mange tilbud hos Center for Socialpsykiatri. Målet er klart, motion skal være med til at gøre de udsatte borgere mere selvhjulpne.

”Vi kan se, at desto sjovere vi har det sammen, desto større bliver motivationen blandt vores udsatte borgere til at komme med igen og igen, og når de først finder ud af, at det her kan de godt, så bliver andre ting pludselig også nemmere i hverdagen. Derfor er vores mål også, at vi skal have endnu flere med,” fortæller Syrén Fyhring Mortensen.

FAKTA

Sundhed & Motion

  • Sundhed & Motion er et tilbud til alle borgere, der hører under Center for Socialpsykiatri. På tværs af alle andre tilbud kan borgerne dyrke motion, og dermed indgå i et nyt fællesskab.
  • Borgerne kan bl.a. deltage i følgende motionstilbud: Ombold (gadefodbold for udsatte), Tennis, Neuro-yoga, Padle-tennis, Puls & Styrke, gåhold, Tai Chi og Qi Gong, Motion i vand, fitness og badminton. Der er hold både i Esbjerg, Ribe og Bramming.
  • De fleste tilbud er gratis at deltage i, men nogle koster 30 kr. pr. gang for at vænne borgerne til, at det koster lidt, når man går til en aktivitet.

Kontakter

Syrén Fyhring Mortensen, leder af ETAC Rehabiliteringscenter i Esbjerg Kommune, tlf: 29 68 55 52, mail: anmor@esbjerg.dk

Billeder

Der bliver både gået til stålet og grinet en masse til Ombold. Foto: Esbjerg Kommune
Der bliver både gået til stålet og grinet en masse til Ombold. Foto: Esbjerg Kommune
Download
Den får maks gas til puls og styrke. Foto: Esbjerg Kommune
Den får maks gas til puls og styrke. Foto: Esbjerg Kommune
Download
Puls & Styrke. Foto: Esbjerg Kommune
Puls & Styrke. Foto: Esbjerg Kommune
Download
Ombold. Foto: Esbjerg Kommune
Ombold. Foto: Esbjerg Kommune
Download

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum