Dansk Byggeri

Flere udlændinge på byggepladserne i Østjylland

Del

Antallet af håndværkere med et udenlandsk pas er mere end fordoblet i den østjyske bygge- og anlægsbranche de seneste syv år. Det er især medarbejdere fra Polen, der får job på de østjyske byggepladser. Men der kommer også flere og flere litauiske håndværkere til landsdelen for at arbejde, viser en analyse fra Dansk Byggeri.

Sidste år var der 2.229 fuldtidsbeskæftigede udenlandske medarbejdere i den østjyske bygge- og anlægsbranche, mens der i 2011 var 935. Det viser en ny analyse fra Dansk Byggeri.

- Der er ingen tvivl om, at vi i branchen har brug for udenlandske medarbejdere. Det gælder også for virksomhederne i Østjylland. Flere virksomheder har svært ved at skaffe nok kvalificeret arbejdskraft herhjemme, og derfor er det godt, at vi kan få hjælp fra andre lande, så vi ikke går i stå, siger formand for Dansk Byggeri Østjylland, Michael Ancher.

Flest medarbejdere fra Polen og Litauen
Opgørelsen fra Dansk Byggeri viser, at der på tværs af landsdelene er forskel på, hvor de udenlandske medarbejdere kommer fra. I den østjyske bygge- og anlægsbranche kommer 41 procent af de udenlandske håndværkere fra Polen.

- Tallene viser også, at der kommer flere og flere håndværkere fra Litauen og Rumænien til Østjylland for at arbejde. Til gengæld er der sket et fald i antallet af medarbejdere fra Tyskland siden 2015, siger Michael Ancher.

I Østjylland er 8,4 procent af alle fuldtidsbeskæftigede medarbejdere i bygge- og anlægsbranchen fra udlandet. Det er lige under landsgennemsnittet på 9,1 procent.

Flere og flere af de udenlandske medarbejdere, der kommer til Østjylland for at arbejde i bygge- og anlægsbranchen, vælger at slå sig ned i landsdelen. Dansk Byggeris opgørelse viser, at andelen sidste år var steget til 62 procent. 

Dansk Byggeris analyse dækker over kommunerne: Favrskov, Hedensted, Horsens, Norddjurs, Odder, Randers, Samsø, Silkeborg, Skanderborg, Syddjurs, Viborg og Aarhus.

Kontakter

Formand for Dansk Byggeri Østjylland, Michael Ancher, telefon 40 30 43 70
Pressemedarbejder Sarah Stendorf Meier, telefon 28 93 43 94

Vedhæftede filer

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland glæder sig til efterårets borgmestermøder20.8.2019 11:19:41 CESTPressemeddelelse

Dansk Byggeris seneste undersøgelse af de danske kommuners erhvervsvenlighed viste, at de midt- og vestjyske kommuner er blandt de mest erhvervsvenlige i hele landet. Men servicen og forholdene for de lokale virksomheder kan blive endnu bedre. Og Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland ser frem til at mødes med borgmestre, kommunaldirektører mv. i den kommende tid for at drøfte, hvad der helt konkret skal til.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum