Erhvervshus Sjælland

Flere tyske turister kræver udvikling af nye tilbud

Del

Femern-forbindelsen gavner ikke kun bygge- og transportsektorerne men giver også flere turister. Det viser en prognose fra Erhvervshus Sjælland. Flere turister kræver nye tilbud og udvikling af de eksisterende, lyder det fra erhvervshusets direktør.

Mads Váczy Kragh, direktør i Erhvervshus Sjælland
Mads Váczy Kragh, direktør i Erhvervshus Sjælland

Når Femern-forbindelsen åbner, vil en af de positive effekter for Region Sjælland være flere tyske turister. Ifølge en prognose fra Erhvervshus Sjælland vil der i 2030 være en halv million flere tyske overnatninger i regionen. Til den tid vil der være 1.480.000 tyske overnatninger, hvilket svarer til en stigning på 52 pct. i forhold til 2019, hvor tyskere stod for 970.000 overnatninger.

”Der er efterhånden ingen tvivl om, at Femern-forbindelsen vil blive en vækstdriver for Region Sjælland. Det gælder ikke mindst indenfor turismeerhvervene. Forbindelsen giver en stor vækst i antallet af rejsende, hvoraf en pæn andel vil være tyske turister, der gerne vil opleve den sjællandske natur og de mange spændende aktiviteter i vores område," siger direktør i Erhvervshus Sjælland, Mads Váczy Kragh.

Virksomheder skal udvikle nye tilbud

”En halv million flere tyske overnatninger i 2030 stiller krav til, at virksomhederne i regionen får udviklet nye tilbud, der kan tiltrække turisterne og fastholde Sjælland i deres erindring. Det arbejder vi sammen med destinationsselskaberne og virksomhederne om,” siger Mads Váczy Kragh videre.

Han peger blandt andet på aktivteterne i projekterne Femern Change Zealand, React 1.2 og Væksttur – Turismeboost:

”I Femern Change Zealand har vi netop haft 14 virksomheder gennem et innovationsforløb. React 1.2 har i løbet af året haft et forløb, der har udviklet cykelturisme og skabt klare profiler og synlighed for virksomheder i det nordvestlige Sjælland og i januar åbnes et nyt for virksomheder på Møn, Lolland og Falster. Sidst men ikke mindst er mere end 100 virksomheder klar til gennem Væksttur – Turismeboost at udvikle nye koncepter indenfor turisme og oplevelser,” siger Mads Váczy Kragh.

5 pct. årlig vækst fra 2023

Det er rettidig omhu, at virksomhederne udvikler sig nu, siger han, for allerede fra 2023 vil udviklingen i regionens turisme være tilbage på sporet fra før Corona.

”I årene frem mod 2019 voksede turismen i Danmark i gennemsnit med ca. 5 pct. årligt, og VisitDenmark forventer den samme vækst i 2023 og årene frem. Så virksomhederne skal gerne komme i gang med at udvikle nye ideer. Ligesom alle andre virksomheder, der ønsker udvikling og vækst, hjælper vi gerne turisme- og oplevelsesvirksomhederne med den sparring, de måtte have brug for,” siger Mads Váczy Kragh.

Virksomheder med CVR-nummer i regionen og behov for en afklaring af deres potentiale og hvor vækstrejsen skal gå hen kan altid gøre brug af Erhvervshus Sjællands forretningsudviklere. Det er gratis, uvildigt og fortroligt.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Mads Váczy Kragh, direktør i Erhvervshus Sjælland
Mads Váczy Kragh, direktør i Erhvervshus Sjælland
Download

Information om Erhvervshus Sjælland

Erhvervshus Sjælland
Erhvervshus Sjælland
Fulbyvej 15
4180 Sorø

55 35 30 35https://ehsj.dk/

Erhvervshus Sjælland hjælper iværksættere og små og mellemstore virksomheder med uvildig, fortrolig og gratis sparring til, hvordan de kan udvikle og styrke deres forretning.

Erhvervshusets forretningsudviklere tager en 360 graders gennemgang af virksomheden og afdækker behov og udviklingspotentialer, fx indenfor grøn omstilling, digitalisering eller internationalisering, finansiering, ledelse, salg og markedsføring.

Erhvervshus Sjælland er et af seks erhvervshuse, der er sat i verden for regionalt at skabe erhvervsudvikling og derved understøtte den regionale vækst.

Læs mere om Erhvervshus Sjællands tilbud på www.ehsj.dk 

Følg pressemeddelelser fra Erhvervshus Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervshus Sjælland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum