Vejdirektoratet

Flere tusind fejlbehæftede brandlukninger forsinker byggeriet af Niels Bohr Bygningen yderligere

Del

Byggeriet af Niels Bohr Bygningen, der vil skabe topmoderne rammer for blandt andet forskningen og laboratorierne i Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet, er ganske tæt på at være færdigt.

Byggeriet oplever dog en forsinkelse i den afsluttende fase. Denne forsinkelse skyldes, at flere tusinde af de brandhæmmende lukninger i bygningen ikke er lavet korrekt. Det har Vejdirektoratets gennemgående tilsyn og kvalitetskontrol afsløret ved stikprøvevise tilsyn over en lang periode 2020-2021. Et tilsyn, der supplerede den løbende, generelle kvalitetskontrol af byggeriet.

”Vi er stort set færdige med de øvrige aktiviteter på byggeriet, men vi har en stor udfordring med de mange tusinde brandhæmmende lukninger, der simpelthen er forkert udført,” fortæller anlægsdirektør Erik Stoklund Larsen fra Vejdirektoratet.

”Vi er lige nu i gang med at udbedre fejlene på dem, så vi kan få bygningen brandgodkendt og endelig færdiggjort. Det er naturligvis dybt utilfredsstillende, at vi må bruge tid og ressourcer på den slags i byggeriets afsluttende fase, men det er altså den situation, vi står i.”

Brandlukninger er en vigtig del af bygningens komplicerede installationsgennemføringer og etagedæk. De er lavet af en række forskellige entreprenører. Og Vejdirektoratet har efterfølgende forsøgt at få disse entreprenører til at udbedre deres mangelfulde arbejde.

Dette har ikke været muligt, enten fordi entreprenørerne ikke har ønsket at gøre det eller ikke har magtet at levere den tilfredsstillende kvalitet i udbedringerne. Og derfor har Vejdirektoratet set sig nødsaget til at indgå samarbejde med fire nye entreprenører til at rette fejlene i de tusindvis af mangelfuldt udførte brandlukninger.

De nye entreprenørers arbejde med at udbedre brandlukningerne har været hæmmet af sommerferien og det travle anlægs- og byggemarked, der har gjort det svært for dem at mønstre tilstrækkelig arbejdskraft. Vejdirektoratet forventer dog, at denne udfordring bliver mindre i den kommende tid, hvor ferieperioden slutter.

”Vi kan dog ikke skjule, at der er tale om et stort og kompliceret arbejde, eftersom de fejludførte lukninger ofte er skjulte og først bliver opdaget ved destruktive undersøgelser. Jeg kan dog garantere, at vi som bygherre har vores fulde fokus på dette problem og arbejder på højtryk for at blive helt færdige med bygningen så hurtigt som muligt. Det er jo et stort og moderne byggeri, der er blevet færdiggjort i henhold til de tekniske og funktionelle krav som blev fastlagt af Bygningsstyrelsen i samarbejde med Københavns Universitet. Og nu skal vi bare have løst udfordringerne med brandlukningerne."

Vejdirektoratet forventer, at Niels Bohr Bygningen med den nuværende fremdrift er brandgodkendt og klar til overdragelse uden væsentlige mangler i slutningen af oktober måned.

Nøgleord

Kontakter

Anlægsdirektør Erik Stoklund Larsen, tlf. 7244 3449, mail: esl@vd.dk
Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf. 7244 3032, mail: man@vd.dk

Information om Vejdirektoratet

Vejdirektoratet
Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

+45 7244 3333https://www.vejdirektoratet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

RETTELSE: Vejarbejdet udføres aften og nat: Vejdirektoratet udlægger ny klimavenlig asfalt på rute 16 Nordre Ringvej ved Viborg13.9.2021 08:45:00 CEST | Pressemeddelelse

Fra onsdag den 15. september og cirka to uger frem lægger Vejdirektoratet klimavenlig asfalt på knap to kilometer af rute 16 Nordre Ringvej ved Houlkær, Viborg. Asfaltarbejdet starter med, at den gamle belægning affræses. Herefter udføres der lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig udlægges der ny klimavenlig belægning, og til slut påføres der striber. Resultatet bliver en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne. Arbejdet udføres i aften- og nattetimerne fra kl. 18.00-06.00 og trafikken afvikles med signalregulering. Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet vil medføre for vejens naboer og trafikanterne. Dårligt vejr kan udsætte arbejdets afslutning. Yderligere information om vejarbejder og den generelle trafiksituation kan ses på www.trafikinfo.dk

Vejdirektoratet lægger ny asfalt på E20 Taulovmotorvejen ved Fredericia13.9.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Fra onsdag den 15. september og cirka en uge frem udskifter Vejdirektoratet den slidte asfalt på E20 Taulovmotorvejen i vestgående retning ved Fredericia samt frakørselsrampe 59 Fredericia S i østgående retning. Arbejdet starter med, at den gamle belægning affræses. Herefter udføres der lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig udlægges der ny belægning, og til slut påføres der striber. Resultatet bliver en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne. Arbejder vil blive udført i følgende tidsrum: På hverdage udføres arbejdet som aften- og natarbejde fra kl. 20.30 til kl. 05.30, dog frem til kl. 08.30 lørdag morgen. Lørdag udføres arbejdet fra kl. 20.30 til kl. 08.30 søndag morgen – dog vil den nye belægning på frakørselsrampe 59 Fredericia S i østgående retning blive udført i dagstimerne om lørdagen fra kl. 12.00 til kl. 20.30 Søndag udføres arbejdet fra kl. 21.30 til 05.30 Arbejdet i vestgående retning, hvor hele motorvejens belægning udskiftes, vil

Vejdirektoratet udlægger ny klimavenlig asfalt på rute 16 Nordre Ringvej ved Viborg13.9.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Fra onsdag den 15. september og cirka to uger frem lægger Vejdirektoratet klimavenlig asfalt på knap to kilometer af rute 16 Nordre Ringvej ved Houlkær, Viborg. Asfaltarbejdet starter med, at den gamle belægning affræses. Herefter udføres der lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig udlægges der ny klimavenlig belægning, og til slut påføres der striber. Resultatet bliver en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne. Arbejdet udføres i dagtimerne og trafikken afvikles med signalregulering. Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet vil medføre for vejens naboer og trafikanterne. Dårligt vejr kan udsætte arbejdets afslutning. Yderligere information om vejarbejder og den generelle trafiksituation kan ses på www.trafikinfo.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum