Aarhus Universitet: Science and Technology

Flere studiepladser er nødvendigt, hvis vi vil imødekomme erhvervslivets IT-behov

Del

I en artikel i Magisterbladet efterspørger Rektor for IT-Universitetet Martin Zachariasen flere studiepladser. Institutleder Kaj Grønbæk fra Institut for datalogi ved Aarhus Universitet er enig, men understreger at flere studiepladser ikke alene løser problemet.

Danmarks IT-virksomheder har større omsætning end nogensinde. Men de kunne klare sig endnu bedre, hvis der var flere akademikere med it-kompetencer, siger arbejdsgiverorganisation. Rektor for IT-Universitetet Martin Zachariasen er enig og efterspørger flere studiepladser.

På Institut for Datalogi, Aarhus Universitet er man også enig i at regeringen bør prioritere en kapacitetsopbygning med flere fastansatte forskere og undervisere på de Datalogiske Institutter i Danmark. ”Erhvervslivet efterspørger IT specialister med teoretiske og tekniske udviklerkompetencer. Samtidig mangler der forskere til at uddanne disse specialister, og der er et stort behov for mere forskning inden for efterspurgte datalogiske discipliner, som f.eks. Machine Learning, Blockchain og Augmented Reality. Der skal altså flere midler til at rekruttere flere hænder på universiteterne” udtaler Professor Kaj Grønbæk, Institutleder ved Institut for Datalogi på Aarhus Universitet.

Kaj Grønbæk pointerer også vigtigheden af at skabe interesse for IT og datalogi tidligt, for derved at kunne rekruttere flere dygtige studerende; ”Det er vigtigt at vi får flere unge til at interessere sig for design og udvikling af nye IT-produkter og -løsninger. Folkeskole- og gymnasieeleverne skal kunne se, hvor mange muligheder de har for at bidrage med nye løsninger på f.eks. klima-, energi-, og sundhedsudfordringer, hvis de tager en IT-uddannelse på højt niveau.” 

I 2020 håber Aarhus Universitet at kunne optage mindst 170 bachelorstuderende på datalogi og 70 på IT-produktudvikling.

Nøgleord

Kontakter

Institutleder Kaj Grønbæk - 21495634 - kgronbak@cs.au.dk
Kommunikationsmedarbejder Sofia H. Rasmussen - 24424345 - sofia@cs.au.dk

Billeder

Links

Information om Aarhus Universitet: Science and Technology

Aarhus Universitet: Science and Technology
Aarhus Universitet: Science and TechnologyInstitut for Datalogi ved Aarhus Universitet uddanner bachelorer og kandidater i datalogi og IT produktudvikling. Instituttets forskere arbejder både med teoretisk og anvendelsesorienteret datalogi.

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Science and Technology

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Science and Technology

Forskningsgennembrud åbner døren til en helt ny forståelse af det, der udløser allergiske reaktioner24.2.2020 06:00:00 CETPressemeddelelse

Et internationalt forskerteam har for første gang nogensinde beskrevet den overordnede struktur af et IgE-antistof, som er nøglemolekylet i allergiske sygdomme. Gennembruddet, som er foretaget via elektronmikroskopi, giver vigtig indsigt i allergiske reaktioners grundlæggende mekanismer og kan bane vejen for mere effektiv allergimedicin. Forskningsresultaterne er netop publiceret i det videnskabelige tidsskrift Allergy.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum