Aarhus Universitet Natural Sciences

Flere studiepladser er nødvendigt, hvis vi vil imødekomme erhvervslivets IT-behov

Del

I en artikel i Magisterbladet efterspørger Rektor for IT-Universitetet Martin Zachariasen flere studiepladser. Institutleder Kaj Grønbæk fra Institut for datalogi ved Aarhus Universitet er enig, men understreger at flere studiepladser ikke alene løser problemet.

Danmarks IT-virksomheder har større omsætning end nogensinde. Men de kunne klare sig endnu bedre, hvis der var flere akademikere med it-kompetencer, siger arbejdsgiverorganisation. Rektor for IT-Universitetet Martin Zachariasen er enig og efterspørger flere studiepladser.

På Institut for Datalogi, Aarhus Universitet er man også enig i at regeringen bør prioritere en kapacitetsopbygning med flere fastansatte forskere og undervisere på de Datalogiske Institutter i Danmark. ”Erhvervslivet efterspørger IT specialister med teoretiske og tekniske udviklerkompetencer. Samtidig mangler der forskere til at uddanne disse specialister, og der er et stort behov for mere forskning inden for efterspurgte datalogiske discipliner, som f.eks. Machine Learning, Blockchain og Augmented Reality. Der skal altså flere midler til at rekruttere flere hænder på universiteterne” udtaler Professor Kaj Grønbæk, Institutleder ved Institut for Datalogi på Aarhus Universitet.

Kaj Grønbæk pointerer også vigtigheden af at skabe interesse for IT og datalogi tidligt, for derved at kunne rekruttere flere dygtige studerende; ”Det er vigtigt at vi får flere unge til at interessere sig for design og udvikling af nye IT-produkter og -løsninger. Folkeskole- og gymnasieeleverne skal kunne se, hvor mange muligheder de har for at bidrage med nye løsninger på f.eks. klima-, energi-, og sundhedsudfordringer, hvis de tager en IT-uddannelse på højt niveau.” 

I 2020 håber Aarhus Universitet at kunne optage mindst 170 bachelorstuderende på datalogi og 70 på IT-produktudvikling.

Nøgleord

Kontakter

Institutleder Kaj Grønbæk - 21495634 - kgronbak@cs.au.dk
Kommunikationsmedarbejder Sofia H. Rasmussen - 24424345 - sofia@cs.au.dk

Billeder

Links

Information om Aarhus Universitet Natural Sciences

Aarhus Universitet Natural Sciences
Ny Munkegade 120
8000 Aarhus C

8715 0000https://nat.au.dk/

Institut for Datalogi ved Aarhus Universitet uddanner bachelorer og kandidater i datalogi og IT produktudvikling. Instituttets forskere arbejder både med teoretisk og anvendelsesorienteret datalogi.

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences

Covid-19-patienter kan reddes ved at dæmpe immunsystemet4.8.2020 08:26:19 CESTPressemeddelelse

Immunsystemet beskytter mennesker mod angreb fra udefrakommende fjender som bakterier og virus, men nogle gange bliver kampen mod de ydre fjender så voldsom, at det har døden til følge. Når mennesker rammes af COVID-19, bremser immunsystemet spredning af virus ved at bremse celledeling. Ny forskning viser, at det betyder, at lungerne ikke kan reparere ødelagt væv, hvorfor mange patienter bukker under for sygdommen. En vej til at redde alvorligt syge COVID-19-patienter er derfor at dæmpe immunsystemets kemiske krigsførelse.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum