Akademikerne

Flere studerende kræver flere midler

Del

Det er rigtig godt, at et rekordstort antal unge, i lyset af coronakrisen, har valgt at søge ind på en videregående uddannelse. Nu er det politikernes opgave at sørge for, at der er finansiering til at sikre kvalitetsuddannelser til de mange nye studerende. Det mener hovedorganisationen Akademikerne, der repræsenterer 431.000 medlemmer fra netop de videregående uddannelser.

94.604 unge har i år søgt optagelse på en videregående uddannelse. Det er 7 procent flere end sidste år. Det viser den netop offentliggjorte opgørelse over årets ansøgertal.  Det glæder Akademikernes formand Lars Qvistgaard, at så mange unge vil uddanne sig:

“Vi skal bruge krisetider til at uddanne os og blive dygtigere. Derfor er det rigtig godt at så mange unge, i lyset af coronakrisen, vælger at uddanne sig. Vi skal ud af krisen dygtigere, end vi gik ind i den”.

Desværre har politikerne endnu ikke fundet finansiering til de mange nye studerende. Da politikerne for nyligt vedtog at oprette 5.000 nye studiepladser for at imødekomme den forventede stigning i ansøgertal, fandt de kun finansiering frem til 2021. Det er ifølge Akademikerne ikke godt nok:

“Det er klart, det koster penge at give 5.000 ekstra studerende en god uddannelse. Derfor skal politikerne på banen og sørge for, at uddannelsesinstitutionerne har penge til at løfte den opgave”. Det siger Lars Qvistgaard og fortsætter:

“Uddannelsernes økonomi er i forvejen presset, efter flere års nedskæringer. Nu skal de løfte en stor og vigtig opgave med at sikre dygtige unge, der kan bidrage til, at vi kommer på ret kurs igen. Den opgave kan de selvfølgelig ikke stå alene med”.

For yderligere kommentarer, kontakt Lars Qvistgaard på 2147 2686.

Akademikerne varetager interesser for 431.000 medlemmer på det offentlige og private arbejdsmarked.

Nøgleord

Information om Akademikerne

Akademikerne
Akademikerne
Nørre Voldgade 29
1358 København K

33 69 40 40http://www.ac.dk/

Om Akademikerne

Akademikerne er en partipolitisk uafhængig paraplyorganisation for 28 faglige organisationer, der organiserer akademisk uddannede i Danmark. Akademikerne repræsenterer pr. 1. januar 2020 ca. 431.000 medlemmer med en lang videregående uddannelse.

Akademikerne samarbejder med medlemsorganisationerne for at sikre et attraktivt akademisk arbejdsmarked. Akademikerne skal øge akademikernes indflydelse i samfundet.

Følg pressemeddelelser fra Akademikerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Akademikerne

Akademikernes formand om sexisme i fagbevægelsen: “Vi har et ansvar for at gå forrest i kampen mod sexisme”27.10.2020 20:20:34 CETPressemeddelelse

284 personer med tilknytning til fagbevægelsen har skrevet under på en fælles erklæring om sexisme internt i fagbevægelsen. Det fortæller Politiken, der samtidig bringer en række vidnesbyrd om sexisme i de faglige organisationer. Blandt underskriverne er Akademikernes formand Lars Qvistgaard. Han mener, at fagbevægelsen skal turde se indad, hvis sexismen skal til livs.

AC-formand om regeringens nye partnerskab: ”Hvis vi fejler, risikerer vi en corona-generation af langtidsledige”19.10.2020 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Akut risiko for en corona-generation af langtidsledige skal øverst på dagsordenen, når ”Partnerskab for dimittender i arbejde” mødes første gang mandag d. 19/10. Det mener formand for hovedorganisationen Akademikerne (AC) Lars Qvistgaard. 55.000 nyuddannede går i løbet af 2020 fra en videregående uddannelse ud på et corona-ramt arbejdsmarked. Det svarer til ca. 150 nyuddannede hver dag.

De fire store studiebyer og Akademikerne sætter dimittendledighed på dagsordenen2.10.2020 13:58:26 CESTPressemeddelelse

Der er brug for handling, hvis vi skal undgå en corona-generation af unge ledige. Derfor inviterer de fire store studiebyer, København, Aarhus, Odense og Aalborg, sammen med hovedorganisationen Akademikerne til en konference om dimittendledighed. Konferencen skal bidrage til at udvikle fælles løsninger, og sende et klart signal til Christiansborg om at der er behov for politisk handling.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum