VIA University College

Flere studerende kan starte på VIA i Aarhus

Del

Flere studerende kan se frem til at starte på VIA i Aarhus efter sommerferien. Det står klart efter alle ansøgere i nat fik besked om, hvorvidt de er blevet optaget på en videregående uddannelse.

VIA i Aarhus kan melde fuldt hus på alle uddannelser med adgangsbegrænsning. Særligt kan flere kommende studerende se frem til at starte på en velfærdsuddannelse i Aarhus i år.
VIA i Aarhus kan melde fuldt hus på alle uddannelser med adgangsbegrænsning. Særligt kan flere kommende studerende se frem til at starte på en velfærdsuddannelse i Aarhus i år.

2.991 unge mennesker får i dag den 28. juli at vide, at de er blevet optaget på en ønsket uddannelse hos professionshøjskolen VIA University College i Aarhus. Det er godt tre procent flere end sidste år.

Siden midnat har de i alt 18.566 ansøgere til uddannelserne hos VIA kunnet logge ind på professionshøjskolens optagelsesportal og se, om de er optaget. Der har derfor været livlig aktivitet på portalen hele natten igennem – og er det fortsat nu. 

I år kan samtlige uddannelser hos VIA i Aarhus med adgangsbegrænsning se frem til fuldt hus, når de mange uddannelsessøgende starter efter sommerferien.

”Vi er i VIA godt tilfredse med årets optag. Tallene er stort set som forventet, og på mange af uddannelserne er der allerede fyldt helt op. Hvis man ikke kom ind på sit drømmestudie i Aarhus, vil jeg virkelig opfordre alle ansøgere til at søge mod andre uddannelsesbyer, for der er stadig mange gode muligheder for dem, der opfylder adgangsbetingelserne. Og jeg vil råde til at få sendt ansøgningerne afsted hurtigst muligt,” lyder det fra prorektor Gitte Sommer Harrits, der er den øverst ansvarlige for alle VIAs uddannelser, som udbydes i 11 byer i Region Midtjylland.

Uddannelserne til sygeplejerske, lærer, pædagog og fysioterapeut er eksempelvis blandt de VIA-uddannelser, der hvert år må afvise flest ansøgere i Aarhus, mens der stadig er ledige pladser andre steder i regionen.

Flere studerende på velfærds- og ingeniøruddannelserne i Aarhus
Netop de store offentligt rettede uddannelser kan se frem til flere studerende i Aarhus efter sommerferien. Tidligere på året besluttede regeringen nemlig i lyset af coronakrisen at oprette flere studiepladser på mange af de centrale velfærdsuddannelser.

Det drejer sig blandt andet om uddannelserne til sygeplejerske, pædagog og socialrådgiver, som i alt optager omkring 40 ekstra studerende i år.

Også uddannelsen til bioanalytiker, som har fået ekstra opmærksomhed i lyset af coronakrisen, kan optage flere studerende i år. Her har man oprettet 20 ekstra pladser i Aarhus, som alle er blevet fyldt op, så i alt 149 studerende kan se frem til at starte på uddannelsen.

På ingeniøruddannelserne i VIA er der også plads til flere studerende i år. Uddannelsen til eksportingeniør optager en smule færre, mens den engelsksprogede pendant, Global Business Engineering, kan se frem til at optage 75 procent flere studerende i år. På begge uddannelser er der frit optag, så det er altså stadig muligt at søge ind, hvis man er blevet afvist andetsteds.

Søg ind på efteroptag
Selvom VIA kan melde udsolgt på langt de fleste uddannelser i Aarhus, så opfordrer prorektor Gitte Sommer Harrits til ikke at tabe modet, hvis man i første omgang ikke er kommet ind på sit drømmestudie.

”Vi forventer et efteroptag på op mod 500 ekstra studerende, der søger vores ledige studiepladser frem til studiestart omkring 1. september. Studievejlederne i VIA sidder lige nu parate til at behandle de ekstra ansøgninger, der kommer ind i de kommende uger. Man er også velkommen til at ringe til VIAs studievejledere for at få gode råd og svar på spørgsmål,” siger Gitte Sommer Harrits.

Hun opfordrer kraftigt unge, der har fået afslag fra deres drømmestudie, til at tænke i nye baner. Det kan både være lignende studier, hvor der er ledige pladser, eller alternative studiebyer i Region Midtjylland, som kan tilbyde de samme uddannelser.

”Vi har i VIA masser af gode erfaringer med, at studerende, der ikke kom ind på deres førsteprioritet, er blevet glade for et alternativt studie. Jeg vil derfor anbefale unge, der har fået afslag, at se på andre studieretninger og andre uddannelsesbyer end dem, de søgte i første omgang,” siger Gitte Sommer Harrits.

Nye studerende får førsteprioritet i studiestarten
August og september måned er som altid forbundet med stor aktivitet i Aarhus i forbindelse med studiestarten af de mange tusinde nye studerende. Og selvom efterdønningerne af forårets coronaudbrud kommer til at præge studielivet for mange, så understreger Gitte Sommer Harrits, at de nye studerende nok skal få en god og social studiestart.

”I VIA overholder vi selvfølgelig myndighedernes retningslinjer i forhold til corona og gør en målrettet indsats for at minimere risikoen for smittespredning. Samtidig er vi meget optagede af at give de kommende førstesemesterstuderende en studiestart, hvor de mødes på campus, og som bliver både sjov og social,” siger hun.

Studievejledere sidder klar
I dag og i de kommende uger sidder studievejledere klar ved telefonerne i VIA for at besvare spørgsmål og hjælpe unge, der har fået afslag på at komme ind på deres søgte uddannelser, til at finde alternativer. 

Alle der er blevet tilbudt optagelse på en videregående uddannelse skal senest efter fem dage acceptere tilbuddet. Allerede nu er det dog muligt at søge uddannelser med eventuelt ledige pladser på www.via.dk/ledige-pladser.

Pressekontakt for yderligere information:

Gitte Sommer Harrits
Prorektor på VIA University College
Mobil: 87 55 18 56
E-mail: gish@via.dk

Casper Grud Nielsen
Journalist i VIA
Mobil: 87 55 15 16
E-mail: grud@via.dk

Billeder

VIA i Aarhus kan melde fuldt hus på alle uddannelser med adgangsbegrænsning. Særligt kan flere kommende studerende se frem til at starte på en velfærdsuddannelse i Aarhus i år.
VIA i Aarhus kan melde fuldt hus på alle uddannelser med adgangsbegrænsning. Særligt kan flere kommende studerende se frem til at starte på en velfærdsuddannelse i Aarhus i år.
Download
Download

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 19.000 studerende og 2.100 medarbejdere.

VIA udbyder over 40 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser.

Fonden for Entreprenørskab har i 2019 tildelt VIA prisen som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution fordi innovation og entreprenørskab er en fast del af alle VIAs uddannelser.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

VIA er med i nyt forskningsprogram om trivsel hos intensivpatienter11.11.2020 08:58:13 CETPressemeddelelse

VIA deltager i nyt forskningsprojekt, der skal undersøge, hvordan trivslen hos tidligere intensiv patienter kan forbedres. Udover selve sygdommen lider mange af udtalt træthed, depression og kognitive vanskeligheder efter indlæggelsen. Nu har et forskningsprojekt fået bevilget 7,5 mio. kroner fra Novo Nordisk Fonden til at afdække, hvad der kan hjælpe patienterne, og VIA er en del af projektet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum