Københavns Professionshøjskole

Flere studenter med høje gennemsnit bør søge mod velfærdsuddannelserne

Del

Nye tal viser, at studenter med de højeste gennemsnit ofte søger uden om uddannelser som lærer, pædagog, sygeplejerske og socialrådgiver. Det ærgrer rektor Stefan Hermann fra Københavns Professionshøjskole og formand for Danske Professionshøjskoler

Rektor Stefan Hermann, Københavns Professionshøjskole
Rektor Stefan Hermann, Københavns Professionshøjskole

Studenter med høje gennemsnit fra gymnasiet søger i høj grad ind på de samme fire uddannelser. Det viser et notat fra Uddannelses- og Forskningsministeriet ifølge Ritzaus Bureau. 30 procent af studenterne med et gennemsnit på 9,1 eller derover fra gymnasiet søgte ind på enten medicin, jura, statskundskab eller psykologi som deres førsteprioritet i 2019.

Til sammenligning var det kun fem procent af ansøgerne med et gennemsnit på 9,1 eller derover, der søgte ind på uddannelser til lærer, pædagog, sygeplejerske og socialrådgiver på landets professionshøjskoler. Det ærgrer rektor Stefan Hermann fra Københavns Professionshøjskole.

”Jeg må desværre indrømme, at jeg ikke er overrasket over tallene. Der er en ærgerlig tendens i samfundet, hvor unge føler et pres for at bruge deres gennemsnit fra gymnasiet maksimalt, så de ofte søger ind mod de samme uddannelser. Mange får at vide, at de ikke må spilde deres snit”, siger Stefan Hermann.

”Vi har studerende her på Københavns Professionshøjskole, der fortæller, at de ofte skal forsvare deres uddannelsesvalg over for venner og familie. I mine øjne er findes der næppe noget mere meningsfuldt og vigtigt end at blive lærer, pædagog, sygeplejerske eller socialrådgiver, så jeg synes, at det er en farlig tendens”.

Tallene fra Uddannelses- og Forskningsministeriet kommer på et tidspunkt, hvor karakterskalaen og optagelsessystemet er til debat på Christiansborg. Ifølge Stefan Hermann bør politikerne se på hvordan kan dæmpe tendensen til at ensidig karakteroptimering. Men ikke mindst investere både energi og ressourcer i de uddannelser, som er hjørnesten i velfærdssamfundet.

”Det er ingen hemmelighed, at vi gerne vil have endnu flere ansøgere med høje gennemsnit, så vores uddannelser kan afspejle hele samfundet”, forklarer Stefan Hermann og uddyber:

”Når det er sagt, så kan der heller ikke herske nogen tvivl om, at mange af de unge vælger helt rationelt i forhold til, hvad der giver adgang til prestige, magt og økonomiske muligheder og hvad de socialiseres til i ikke mindst gymnasiet. De sidste 15 år har der ikke for alvor været satset på pædagog-, lærer,- sygeplejerske og socialrådgiveruddannelserne. Den store vækst penge og prestige i de videregående uddannelser og forskning skete ikke her. Heldigvis lyder der nye toner med den nuværende ministers opmærksomhed på velfærdsuddannelserne.”

For yderligere oplysninger:

Stefan Hermann, rektor for Københavns Professionshøjskole, tlf.: 26137397

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Rektor Stefan Hermann, Københavns Professionshøjskole
Rektor Stefan Hermann, Københavns Professionshøjskole
Download

Links

Information om Københavns Professionshøjskole

Københavns Professionshøjskole
Københavns Professionshøjskole
Humletorvet 3
1799 København V

http://www.kp.dk

Københavns Professionshøjskole er hovedstadsregionens nye uddannelsesinstitution. Vi leverer praksisnær uddannelse og forskning til hele velfærdssamfundet og har en ambition om at tilbyde de studerende uddannelse af højeste kvalitet.

Københavns Professionshøjskole blev officielt en realitet pr. 1. marts 2018 som følge af en fusion mellem Professionshøjskolen Metropol og Professionshøjskolen UCC.

Vi har mere end 21.000 studerende og kursister fordelt på bl.a. 21 videregående uddannelser og mere end 40 diplomuddannelser.

Knap 2.000 ansatte driver og udvikler uddannelserne og forskningsindsatsen på 11 adresser i hovedstadsområdet, i Nordsjælland, på Bornholm og i Aarhus.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Professionshøjskole

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Professionshøjskole

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum